REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) deleguotas premjeras Saulius Skvernelis sako prezidentės Dalios Gybauskaitės metiniame pranešime išgirdęs ne kritiką, o išsakytus lūkesčius.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) deleguotas premjeras Saulius Skvernelis sako prezidentės Dalios Gybauskaitės metiniame pranešime išgirdęs ne kritiką, o išsakytus lūkesčius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vertinu kaip apžvalgą už praėjusius metus, viltis tam tikras išsakytas, tikėjimą, kas turi būti padaryta šitos Vyriausybės ir valdančiosios daugumos“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime komentuodamas šalies vadovės metinį pranešimą sakė S.Skvernelis.

REKLAMA

Klausiamas, kaip vertina prezidentės išsakytą kritiką dėl sumaišties valstybės valdyme, reformų neapibrėžtumo, premjeras sakė nemanantis, kad tai buvo kritika konkrečiai Vyriausybei.

„Aš tikrai nemanau, kad tai buvo kritika Vyriausybei, buvo kalbama ir apie valdančiąją daugumą apskritai, išsakyti lūkesčiai, ir aš vertinu kiekvieną pastebėjimą ir teigiamą kritiką, ir, matyt, Vyriausybė dar ryžtingiau ir kryptingiau tuos darbus privalės daryti“, – sakė S.Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

Šalies vadovė ketvirtadienį savo metiniame pranešime Seime kalbėdama apie naujosios valdžios darbus pastebėjo, kad nors pernai įvykę Seimo rinkimai pakurstė teigiamų permainų viltį, „užsitęsusi valstybės valdymo sumaištis ir kai kurių reformų neapibrėžtumas jau kelia nerimą“.

Premjeras atsakydamas į kritiką ginasi, kad ši Vyriausybė pradėjo spręsti dešimtmečiais nejudintas problemas, todėl reformos nėra lengvos, anot S.Skvernelio, pertvarkoms priešinasi ir pats valstybės biurokratinis aparatas.

„Mūsų Vyriausybei buvo lemta pajudinti daugiau nei du dešimtmečius nespręstas problemas, jei paimtume tą patį švietimą, turbūt niekas netrukdė tuos procesus pradėti ir prieš dvejus metus, ir prieš dešimt metų, bet niekas nebuvo padaryta. Kai mes priėjom prie kritinės situacijos, mes irgi galėtume imituoti nieko neveikimą, bet ėmėmės teisingų žingsnių, (švietimo) reforma pradėta, teisinga kryptis, orientuota į kokybę, ne į tinklą, kaip akcentuojama. Mums tiesiog reikia daugiau dirbti, jei norim pasiekti rezultatų, turim sutelktai dirbti“, – kalbėjo S.Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat sakė, kad Vyriausybė įgyvendins savo programą, ir „tie darbai, kurie buvo numatyti, (yra) padaryti arba pradėti daryti“.

„Mes kryptingai dirbame ir palaikome viltį, kurią žmonės suteikė daugiau nei prieš pusę metų pasitikėdami Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Klausiamas, ar pats mato sumaištį valstybės valdyme, kaip minėjo prezidentė, S.Skvernelis nurodė į pokyčiams besipriešinantį biurokratinį aparatą.

„Aš tikrai matau sumaištį tame, kad biurokratinis valstybės valdymo aparatas, kuris neefektyvus, neorientuotas į darbo rezultatą, šiandien save bando apsaugoti nuo reikalingų neišvengiamų pokyčių, visom priemonėm bando apsisaugoti“, – tvirtino premjeras.

Konstitucija įpareigoja valstybės vadovą kartą per metus apžvelgti padėtį Lietuvoje, šalies vidaus ir užsienio politiką.

D.Grybauskaitė prezidente išrinkta 2009 metų gegužę, o 2014 metų birželį perrinkta antrai kadencijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų