REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienos didžiausių Lietuvoje verslo grupių „VP grupė“ smulkusis akcininkas Mindaugas Marcinkevičius siekia suburti buvusius akcininkus, siūlydamas kartu reikalauti didesnės kainos už turėtasgrupės įmonių akcijas.

Vienos didžiausių Lietuvoje verslo grupių „VP grupė“ smulkusis akcininkas Mindaugas Marcinkevičius siekia suburti buvusius akcininkus, siūlydamas kartu reikalauti didesnės kainos už turėtasgrupės įmonių akcijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai portalui delfi.lt pranešė pagrindinio VP grupės akcininko Nerijaus Numavičiaus kontroliuojamų holdingų vadovė Diana Dominienė - tai ji patvirtino ir BNS. M.Marcinkevičiaus atstovai tokias kalbas neigia.

REKLAMA

D.Dominienė: M.Marcinkevičių palaiko 4 buvę VP grupės akcininkai

D.Dominienės teigimu, M.Marcinkevičiui dėl bendrų veiksmų pavyko susitarti su keturiais buvusiais VP grupės akcininkais.

„Mūsų žiniomis, Mindaugas tolesnei kovai jau yra apsijungęs su savo broliais Žilvinu ir Gintaru Marcinkevičiais, taip pat Dariumi Nedzinsku ir Julijumi Numavičiumi. Šie keturi asmenys jau yra išėję iš grupės, pardavę turimas akcijas, tačiau dabar nori už jas gauti didesnę kainą“, - BNS sakė D.Dominienė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji sakė nežinanti, ar šie keturi buvę akcininkai jau oficialiai kreipėsi dėl papildomų pinigų už parduotas akcijas.

„Mes tik žinome, kad jie yra apsijungę ir bando ieškoti didesnių pinigų, nors turėtas akcijas jau yra pardavę, pavyzdžiui, Darius Nedzinskas tą padarė jau prieš septynerius metus. Girdėjome, kad Mindaugas bando įkalbėti ir kitus akcininkus, kurie su tokiu siūlymu nesutinka“, - teigė D.Dominienė.

VP grupės įmonių akcijas taip pat yra pardavę Renatas Vaitkevičius ir Mindaugas Bagdonavičius. Visas buvusio vadinamojo VP dešimtuko akcijas įsigijo N.Numavičiaus kontroliuojama bendrovė „Bertona Holdings Limited“. Nedidelius grupės įmonių akcijų paketus dar valdo Vladas Numavičius ir Ignas Staškevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neoficialiai teigiama, kad 7-8 proc. akcijų įvairiose VP grupės įmonėse turintis M.Marcinkevičius taip pat siekia jas parduoti - už jas jis norėtų gauti apie 320 mln. eurų - kur kas daugiau nei kiti pastaruoju metu akcijas pardavę grupės akcininkai. Pavyzdžiui, Ž. Marcinkevičiui už 13-os įmonių, išskyrus Maltos „Relvit“ bei Estijos „Klarus Group Holding“, apie 15 proc. akcijų paketus pernai buvo sumokėta 141,9 mln. eurų, rodo BNS turimos pasiūlymų pasinaudoti pirmumo teise kopijos.

M.Marcinkevičiaus atstovai: nieko panašaus neplanuojame

M.Marcinkevičiaus atstovai tvirtina nežinantys apie bandymus burti buvusius VP grupės akcininkus

„Pirmiausiai reikia, kad taip būtų (....) Mes turime savo reikalų (....) Jie (buvę VP grupės akcininkai - BNS) yra ne to kalibro piliečiai, kuriuos galima kažkur pritraukti. Jie patys žiūri savo interesus ir jiems nenurodysi, ką daryti ir nedaryti“, - teigiama BNS perduotame M.Marcinkevičiaus komentare.

REKLAMA

„Galų gale, jie jau nutraukė savo ryšius“, - pridūrė verslininkas.

BNS nepavyko susisiekti su J.Numavičiumi ir G.Marcinkevičiumi, tuo metu D.Nedzinskas ir Ž.Marcinkevičius nuo komentarų susilaikė.

„Neturiu komentarų, ačiū, viso gero“, - BNS pareiškė D.Nedzinskas.

„Tiesiog negalėčiau dabar bendrauti, esu labai nepatogioje vietoje“, - BNS sakė Ž.Marcinkevičius. Vėliau su juo susisiekti nepavyko.

I.Staškevičius: esu sulaukęs M.Marcinkevičiaus skambučio

Šiu metu ne Lietuvoje esantis I.Staškevičius sakė prieš kelias dienas sulaukęs M.Marcinkevičiaus telefono skambučio.

REKLAMA

„Mes su Mindaugu bendraujame kartas nuo karto, jis visokių idėjų turi ir aš dabar jų detaliai čia nekomentuosiu. Vienas iš jo sumanymų buvo toks, kad reikėtų pakalbėti bendrai. Tačiau aš nežinau, kokiu klausimu ir kas ten būtų per darbotvarkė to pokalbio, tai mes taip ir likome nesutarę“, - BNS sakė I.Staškevičius.

„Paskutinį kartą mes kalbėjome prieš keletą dienų, telefonu, aš jau buvau išvykęs iš Lietuvos“, - pridūrė jis.

I.Staškevičius sakė neatmetantis galimybės ateityje parduoti VP grupės įmonių akcijas, tačiau teigė šiuo metu tokių planų neturintis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš nesu prisirišęs prie akcijų, kad jas laikyčiau amžinai, neturiu tokios vizijos. Be kita vertus, aš dabar jų aktyviai nepardavinėju, mane visiškai tenkina dabartinė mano padėtis“, - tvirtino I.Staškevičius.

M.Marcinkevičiaus ir N.Numavičiaus konfliktas tęsiasi jau dvejus metus

M.Marcinkevičius 2015-ųjų vasarą pareiškė, kad jam pasitraukus iš „Akropolius“ valdančios įmonės vadovo pareigų, prasidėjo pokyčiai – pradėjo kurtis dešimtys holdingų, skirtų atriboti veikiančias bendroves nuo grupės akcininkų. M.Marcinkevičius tikino, kad „Vilniaus prekybos“ grupėje buvo taikoma „ypač agresyvi“ mokesčių planavimo sistema.

REKLAMA

„Vilniaus prekybos“ grupės atstovai kaltinimus mokesčių slėpimu neigia ir tvirtina, kad taip M.Marcinkevičius jam naudingomis sąlygomis siekia agresyviai pasitraukti iš grupės.

Verslininkai ir jų kontroliuojamos įmonės santykius aiškinasi skirtinguose teismuose, VP grupės akcininkų santykiai sulaukė Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) ir teisėsaugos dėmesio. Jie taip pat figūruoja ir politinės korupcijos byloje - „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis apie tai kalbėjosi su buvusiu VMI viršininku Dainoru Bradausku, kuris šių metų sausį buvo atleistas iš pareigų už korupcinę veiklą ir šiurkščius tarnybinius pažeidimus.

REKLAMA

Finansų ministras Vilnius Šapoka tuomet pripažino, kad D.Bradausko nutekinta informacija kenkė VMI atliekamiems „MG Baltic“ ir „Vilniaus prekybos“ tyrimams.

D.Bradauskas informaciją apie VMI atliktus ir atliekamus VP grupės įmonių, įskaitant ir „Leksitos“ tyrimus bei VP grupės akcininkų J.Numavičiaus, G.Marcinkevičiaus ir M.Marcinkevičiaus mokestinius patikrinimus viešai neskelbtuose susitikimuose R.Kurlianskiui teikė 2015 metais. BNS duomenimis, kai kurią informaciją apie VP grupės įmonių mokestinius patikrinimus ar šios įmonės akcininkus D.Bradauskas ir R.Kurliankis tarėsi perduoti D.Dominienei.

Šiuo metu VMI iš naujo vertina pastaraisiais metais vykusių VP grupės ir „MG Baltic“ įmonių tyrimus, tuo metu ikiteisminiai tyrimai prokuratūroje buvo nutraukti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų