REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reaguodamas į rinkos pokyčius bei siekdamas stiprinti studentų kompetencijas KTU Ekonomikos ir verslo fakultetas (EVF) rinkodaros krypties studijų programos studentams suteikia puikią galimybę tapti pasaulyje prestižiniu laikomu ir marketingo profesionalus vienijančio tinklo CIM (The Chartered Institute Marketing) nariais.

Reaguodamas į rinkos pokyčius bei siekdamas stiprinti studentų kompetencijas KTU Ekonomikos ir verslo fakultetas (EVF) rinkodaros krypties studijų programos studentams suteikia puikią galimybę tapti pasaulyje prestižiniu laikomu ir marketingo profesionalus vienijančio tinklo CIM (The Chartered Institute Marketing) nariais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išplėstas partnerių ratas

„Universitetui ir jo bendruomenei narystės organizacijoje yra siejamos su galimybėmis. Narystė yra santykių kūrimas, o laikas, skiriamas santykių kūrimui ir jų palaikymui, duoda rezultatų ateityje. Bet kokiai organizacijai turėti savo ryšių tinklą ir palaikyti gerus santykius su įvairiomis suinteresuotomis šalimis ar bendraminčiais yra kritinės svarbos dalykas. Universitete ugdomi įvairių sričių specialistai, kuriems didžioji vertė yra ne tik žinios ir įgūdžiai, kuriuos jie išsineša kartu su universiteto diplomu, bet ir ryšiai, užmezgami būnant akademinės ar profesinės bendruomenės dalimi“, – įsitikinusi rinkodaros studijų krypties programų vadovė Žaneta Piligrimienė.

REKLAMA

Docentė įsitikinusi, buvimas kokios nors organizacijos dalimi yra galimybė sutikti bendraminčius, dalintis žiniomis ir patirtimi, stiprinti savo profesinę kompetenciją, galiausiai – lavinti socialinius įgūdžius.

Keičiantis visuomenės poreikiams studijų turinys ir jų forma taip pat kinta. KTU EVF Marketingo studijų programose vystomas glaudus bendradarbiavimas su verslu leido sustiprinti ir išplėsti partnerių ratą.

„Universitetui bendradarbiavimas su tokiomis organizacijomis kaip LiMA, CIM neabejotinai reiškia pripažinimą. Studijų programos – kaip atitinkančios profesinius poreikius, organizacijos – kaip tinkamo partnerio. Bendradarbiavimas visada reiškia pažangą, kurią abi pusės pasiekia dalindamosi žiniomis. Tai reiškia augimą, tobulėjimą, konkurencingumą“, – sako Ž. Piligrimienė.

REKLAMA
REKLAMA

Studentams suteikiamos galimybės augti

Marketingo studijų programą pasirinkusių studentų skatinimui geriausiai besimokančioms KTU EVF studentėms suteikta galimybė nemokamai įsitraukti į CIM veiklas bei pasinaudoti narystės pasaulinėje organizacijoje teikiamomis naudomis.

„CIM narystė man yra labai malonus universiteto manęs įvertinimas, teikiantis motyvacijos ir pasididžiavimo, kuriantis stiprų universiteto įvaizdį. Kalbant apie CIM organizaciją ir galimybę įsilieti į tarptautinio lygio prestižinę bendruomenę, tai – galimybė išplėsti savo perspektyvos ribas, paskata mokytis iš geriausių, semtis įkvėpimo, tobulėti. Labai svarbu ir gera žinoti, kad turi prieigą ir reikiamus, patvirtintus, autoritetingus šaltinius savo tobulėjimui, todėl manau, kad ši narystė yra viena didesnių investicijų į save šiais metais“, – teigia KTU Marketingo valdymo studijų programos magistrantūros studentė Aurelija Šiugždaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ši narystė leidžia gauti aktualiausią su marketingu susijusią medžiagą, naudotis virtualios bibliotekos elektroninių knygų ištekliais, prieiti prie kasdien atnaujinamų įvairių marketingo įrankių, aktyviai dalyvauti internetiniuose seminaruose, kuriuose praktinėmis įžvalgomis dalijasi marketingo ekspertai.

„Narystė CIM organizacijoje, įgytos ne tik teorinės, bet ir praktinės žinios yra ateities pagrindas, kuris padės augti profesinėje srityje“, – įsitikinusi A. Šiugždaitė.

KTU Ekonomikos ir verslo fakulteto marketingo valdymo studijų programos studentė Vydmantė Rastokaitė, už puikius mokymosi rezultatus taip pat gavusi galimybę nemokamai įsitraukti į CIM veiklas, neslepia, kad ši narystė puiki investicija į save.

REKLAMA

„Džiaugiuosi, kad turiu galimybę būti visame pasaulyje pripažintos organizacijos nare. Mano nuomone, marketinge ypač svarbu jausti rinkos pulsą – nuolat domėtis, kas vyksta pasaulyje, kaip keičiasi vartotojai, kokios atsiranda naujovės. CIM būtent ir suteikia prieigą prie tokių žinių, reikia tik jas pasiimti. Žinoma, narystė tokioje prestižinėje organizacijoje – solidus įrašas gyvenimo aprašyme, parodantis darbdaviui tavo kompetenciją, įsitraukimą į tarptautinę marketingo specialistų bendruomenę“, – teigia V. Rastokaitė.

REKLAMA

Akredituota studijų programa – kokybės rodiklis

Rinkodaros studijų krypties programų vadovė taip pat pristatė daug perspektyvų žadančią ambiciją: „Esame pasiryžę siekti, kad KTU EVF Marketingo valdymo magistratūros studijų programa būtų akredituota CIM. Šis procesas nėra trumpas, tačiau jo rezultate gaunama tarptautinė akreditacija reiškia išskirtinės studijų programos kokybės ženklą. Tai patvirtinimas, jog studijuodami KTU EVF Marketingo valdymo studijų programoje, studentai išties įgyja naujausių, tarptautinėje darbo rinkoje būtinų marketingo profesijos kompetencijų. Akredituota programa suteikia ir daugiau privilegijų, pavyzdžiui, norėdami išlaikyti CIM egzaminus ir gauti pasaulyje pripažįstamą bei darbdavių itin vertinamą marketingo profesinį sertifikatą, studentai gali laikyti mažiau egzaminų, nes dalį jų CIM užskaito iš mūsų programos“, – apie studijų programos akreditacijos vertę kalbėjo Ž. Piligrimienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pradėjus bendradarbiavimą su CIM Marketingo krypties programoje buvo peržiūrėta programos struktūra tinklelio prasme, modulių siekiami rezultatai ir mokymosi metodai, atlikta analizė ir korekcijos, atsižvelgiant į CIM reikalavimus, norint, kad vienas modulis būtų užskaitytas kaip CIM sertifikavimo dalis“, – pasakojo mokslininkė.

Pasak mokslininkės, marketingo specialistas privalo turėti platų požiūrį ir išmanyti skirtingas sritis, todėl šioje programoje nuolat yra ugdomos šiuolaikiniam marketingo specialistui reikalingos kompetencijos, didelis dėmesys yra skiriamas analitiniams gebėjimams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų