REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šaudynės Irano parlamente: ugnį atidengė prie įėjimo

Ginkluotiems užpuolikams trečiadienį įsiveržus į Irano parlamentą ir šios šalies islamo revoliucijos lyderio Ruhollah Khomeini (Ruholos Chomeinio) mauzoliejų buvo sužeisti keli žmonės, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Ryte keturi ginkluoti užpuolikai atakavo parlamento biurų pastatus Teherano centre, o kiti puolė šalies islamo revoliucijos lyderio Ruhollah Khomeini mauzoliejų miesto pietuose, kur susisprogdino mirtininkė.

Vienas parlamento narys sakė valstybiniam transliuotojui IRIB, kad parlamento komplekse Teherano centre siautėjo keturi užpuolikai, ginkluoti šautuvais ir pistoletu.

Naujienų agentūros ISNA ir „Fars“ paskelbė, kad pašauti trys žmonės, tarp jų mažiausiai vienas apsaugininkas. Ginkluotas užpuolikas įsiveržė į parlamentą per šiaurinį įėjimą.

Vienas Irano parlamento užpuolikų trečiadienį, tebesitęsiant apsiausčiai, susisprogdino ketvirtajame komplekso aukšte, pranešė valstybinis transliuotojas IRIB.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, kelios agentūros paskelbė, jog buvo surengtas išpuolis R.Khomeini mauzoliejuje ir kad šios atakos tikriausiai yra koordinuotos.

Kaip naujienų agentūrai IRNA sakė mauzoliejaus atstovas spaudai Ali Khalili, vienas ginkluotas vyras, dėvėjęs mirtininko liemenę, įžengė į mauzoliejų pro vakarinį įėjimą, pradėjo šaudyti, o vėliau susisprogdino.

REKLAMA

Irano valstybinės televizijos tinklapyje skelbiama, kad sostinėje esantį velionio lyderio R.Khomeini mauzoliejų užpuolė keturi „teroristai“; jie nužudė apsauginį ir sužeidė keturis žmones. Pasak televizijos, vieną užpuoliką nukovė apsauginiai, o po šios atakos buvo suimta viena moteris.

Šis mauzoliejus yra įsikūręs sostinės pietuose, maždaug už 20 km nuo parlamento pastato.

Naujienų agentūra ILNA savo ruožtu paskelbė, kad buvo sužeisti penki asmenys, o saugumo pajėgos neutralizuoja bombą, padėtą mauzoliejaus viduje.

Kol kas įvykio aplinkybės neaiškios: kai kurios vietos naujienų agentūros pranešė, kad situacija jau kontroliuojama, o kituose pranešimuose sakoma, kad šaudynės tebesitęsia ir kad iš užpultų pastatų niekas neišleidžiamas.

REKLAMA
REKLAMA

ISNA pranešė, kad šauliai jau apsupti, tačiau pareigūnai dar jų nesuėmė.

Šiitiškame Irane išpuolių ne kartą yra surengę sunitai džihadistai, įskaitant džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS), bet šios šalies pagrindiniai miestai atakų paprastai išvengdavo.

Iranas šiuo metu atlieka svarbų vaidmenį kovoje su IS ir kitomis sukilėlių grupėmis Sirijoje ir Irake.

 

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų