REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Edgaras Jankauskas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Antradienį Lietuvos futbolo federacijoje (LFF) įvyko šalies rinktinės spaudos konferencija. Joje su vyriausiuoju komandos treneriu Edgaru Jankausku dalyvavo vartininkas Emilijus Zubas. Ar tai reiškia, kad panevėžietis gins ekipos vartus šeštadienį Vilniuje vyksiančiose pasaulio čempionato atrankos turnyro rungtynėse su Slovakijos rinktine?

16

Antradienį Lietuvos futbolo federacijoje (LFF) įvyko šalies rinktinės spaudos konferencija. Joje su vyriausiuoju komandos treneriu Edgaru Jankausku dalyvavo vartininkas Emilijus Zubas. Ar tai reiškia, kad panevėžietis gins ekipos vartus šeštadienį Vilniuje vyksiančiose pasaulio čempionato atrankos turnyro rungtynėse su Slovakijos rinktine?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

E. Jankauskas: tai – ko gero, tik sutapimas

„Treneri, prieš mačą su anglais į konferenciją atsivedėte vartininką Ernestą Šetkų. Jis ir žaidė. Dabar – E. Zubą. Vadinasi, šįkart rungtyniaus jis?“ – iškart prie sienos E. Jankauską prirėmė žurnalistas.

REKLAMA

Tai sukėlė audringą rinktinės stratego juoką: „Kažkur giliai apie tai buvau pagalvojęs. Tačiau, ko gero, tai – sutapimas. Kuris bežaistų, maksimaliai padės komandai.“

E. Zubas priklauso Tel Avivo „Bnei Yehuda“ (Izraelis). Lietuvis dėl rinktinės aukoja savo atostogas. 26-erių vartininkas turėjo laisvą praėjusią savaitę, o šią treniruosis su nacionaline komanda. „Bnei Yehuda“ į pirmąją stovyklą rinksis pirmadienį. Lietuvis prašys, kad ekipa leistų prisijungti vėliau.

REKLAMA
REKLAMA

Vartininkas į Lietuvos rinktinę atvyko didvyriškai žaidęs Izraelio taurės finalo baudinių serijoje ir laimėjęs trofėjų.

E. Zubas nesutiko, kad būtent jis – favoritas ginti rinktinės vartus rungtynėse su slovakais: „Emocijos puikios, bet dabar svarbiausia – rinktinė. Čia – labai sveika konkurencija, visi draugiškai sutariame. Tiek E. Šetkus, tiek Ignas Plūkas yra puikūs vartininkai.“

Neramina čempionų forma

Lietuvos rinktinė į stovyklą Vilniuje susirinko pirmadienį. Pirmojoje treniruotėje nedalyvavo Lenkijos vicečempionai – Balstogės „Jagiellonia“ saugai Fedoras Černychas ir Arvydas Novikovas. Jie sekmadienį žaidė paskutiniąsias čempionato rungtynes. Dvikova namie su Poznanės „Lech“ baigėsi 2:2. Rezultatą 87-ąją minutę išlygino A. Novikovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis prie Lietuvos rinktinės prisijungė pirmadienį vakare. F. Černychas atvyks antradienį.

„Dėl Arvydo ir Fedoro nieko blogo nematau. Dėl jų man ramu, nes abu futbolininkai – varžybiniame ritme, fiziškai gerai pasiruošę, – kalbėjo E. Jankauskas. – Džiugi naujiena – Arvydas pagaliau gauna daugiau žaidimo laiko ir juo puikiai pasinaudoja.“

Su kitais rinktinės nariais situacijos – įvairios. Vieni futbolininkai žaidžia, kitų čempionatai – pasibaigę. E. Jankauską neramina prasta Vilniaus „Žalgirio“ forma. Vilniečiai LFF taurės rungtynėse po 11 metrų baudinių serijos įveikė Pirmoje lygoje žaidžiančią Gargždų „Bangą“, o A lygoje 0:2 pralaimėjo pirmąją pergalę iškovojusiam „Kauno Žalgirui“. Rinktinės 23-ejų žaidėjų sąraše – šeši žalgiriečiai.

REKLAMA

„Žalgirio“ situacija nėra tragiška. Be to, vyrai profesionalai, – vertino treneris. – Gaila, kad turime ir netekčių – traumų, diskvalifikacijų.“

Dėl dvejų atrankos turnyre gautų geltonų kortelių rinktinei nepadės gynėjas Egidijus Vaitkūnas ir saugas Artūras Žulpa.

„Tai – svarbios netektys. Egidijus bei Artūras padeda ne tik griauti, o ir konstruoti atakas. Jų patirtis labai reikalinga. Tačiau įžiūriu ir pozityvo – šansus pasirodyti turės kiti žaidėjai, kurie gali puikiai rungtyniauti šiose pozicijose. Tai bus reikšmingas įvykis jų karjerose“, – mano E. Jankauskas.

REKLAMA

Apie federacijos problemas nekalba

Lapkričio 11-ąją Slovakijoje vykusias rungtynes lietuviai pralaimėjo 0:4. E. Jankausko nuomone, rezultatas neatspindi to, kas vyko aikštėje.

Šįkart treneris žada įnešti naujovių, leisiančių iškovoti taškų. Pasak E. Jankausko, komanda sieks išvengti klaidų, dėl kurių praėjusį kartą praleisti įvarčiai.

„Slovakijos rinktinė parodė, kad yra universali komanda. Kai jos mėgstamas kelias uždarytas, ji suranda aplinkkelius. Individualus slovakų meistriškumas leidžia jiems rizikuoti“, – vertino lietuvių treneris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šalies rinktinės strategai, nepaisant to, kad komanda nežaidžia, bent kartą per savaitę renkasi į bendrus susitikimus, analizuoja praėjusius mačus, artimiausių varžovų žaidimą.

E. Jankauskas stovykloje su komandos futbolininkais spėjo trumpai aptarti ir LFF permainas. Skandalingai pasitraukė federacijos prezidentas Edvinas Eimontas, pakeisti įstatai.

„Sutarėme nekalbėti apie dalykus, kurių detalių nežinome. Mums rūpi tai, kas vyksta aikštėje. Galbūt po rungtynių, jei kažkas norės, paaiškins daugiau“, – kalbėjo E. Jankauskas.

Buvęs LFF prezidentas E. Eimontas teigė sulaukęs palaikymo žinutės iš E. Jankausko. Treneris šios informacijos nei patvirtino, nei paneigė. Strategas pasidžiaugė, kad federacija ir anksčiau, ir dabar bendradarbiauja su rinktine, jai suteikia puikias sąlygas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų