REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno oro uoste – netikras aliarmas

Sulaikytas skambinęs vyras

 Policija sulaikė vyrą, kuris įtariamas melagingai pranešęs apie Kauno oro uoste padėtą sprogmenį, pranešė Kauno policija.

 Policija sulaikė vyrą, kuris įtariamas melagingai pranešęs apie Kauno oro uoste padėtą sprogmenį, pranešė Kauno policija.

REKLAMA

1989 metais gimęs vyras sulaikytas Kaune, Raudondvario plente, jis policijai nesipriešino. Vyras anksčiau teistas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis ir šaunamaisiais ginklais.

Pranešimas apie padėtą sprogmenį Bendrajame pagalbos centre antradienį gautas 10.34 val. Įvestas planas „Skydas“, iš oro uosto terminalo evakuota apie 250 keleivių ir terminale dirbę darbuotojai. 12.38 val. į oro uostą atvyko „Aro“ rinktinės išminuotojai, kurie patikrino terminalą ir nustatė, kad gautas pranešimas yra melagingas.

Šis incidentas sutrikdė du suplanuotus skrydžius: į ir iš Edinburgo bei Londono Lutono oro uostų. „Ryanair“ lėktuvas iš Edinburgo nutūpė planuotu laiku – 11.25 val., jis buvo pastatytas toliausiai nuo terminalo, keleiviai aprūpinti vandeniu.

REKLAMA
REKLAMA

Lėktuvas iš oro uosto turėjo pakilti 11.55 val., planuojama, kad skrydis netrukus įvyks.

„Wizzair“ lėktuvas, turėjęs 12.30 val. tūpti iš Londono Lutono oro uosto, įgulos buvo nukreiptas į Vilnių ir jame nutūpė 12.06 val. Skrydis į Londoną šiuo lėktuvu buvo atšauktas ir keleiviai asmeniškai su oro linijomis tarėsi dėl bilietų keitimo arba grąžinimo.

Kauno policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo susprogdinti. Už tai gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Kauno apskr. VPK Kauno miesto Santakos policijos komisariato pareigūnes Daivą Stravinskienę ir Viktoriją Sinkevičiūtę-Palionienę, padėjusias sulaikyti įtariamąjį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų