REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Medžioklė su sakalais (nuotr. SCANPIX)

Kataras sumokėjo milijardą dolerių už Irake pagrobtus karališkosios šeimos narius, praneša leidinys „Financial Times“, remiantis vietos šaltiniais.

15

Kataras sumokėjo milijardą dolerių už Irake pagrobtus karališkosios šeimos narius, praneša leidinys „Financial Times“, remiantis vietos šaltiniais.

REKLAMA

Pasak smogikų grupuočių ir valdžios atstovų regione, Doha už 26 Kataro karališkosios šeimos narius, pagrobtus Irako pietuose ir „50 smogikų, kuriuos pagrobė džihadistai Sirijoje“, sumokėjo milžinišką išpirką. Kataras pinigus perdavė su „Al Qaeda“ siejamai grupuotei, kovojančiai Sirijoje, ir Irano saugumo pajėgoms. „Financial Times“ pažymi, kad sandoris buvo įvykdytas balandį, jį patvirtino artimi Kataro valdžiai šaltiniai.

2015-ųjų gruodį nežinomi asmenys pagrobė Kataro medžiotojus su sakalais iš stovyklos Nadžafo dykumoje netoli sienos su Saudo Arabija. Anot „RIA Novosti“ šaltinių Irako policijoje, tarp pagrobtųjų buvo Kataro valdančiosios šeimos narių.

REKLAMA
REKLAMA

Derybos dėl įkaitų išlaisvinimo vyko tarp Irano, Kataro ir „Hezbollah“ daugiau nei metus. Balandžio 26-ąją medžiotojus išlaisvino ir perdavė Kataro ambasadoriui Irake.

REKLAMA

Pirmadienį Egiptas, Saudo Arabija, Bahreinas ir JAE paskelbė apie diplomatinių santykių nutraukimą su Kataru, apkaltinus Dohą teroristų palaikymu ir situacijos Artimuosiuose Rytuose destabilizacija. Vėliau prie jų prisijungė Libija, Jemenas, Maldyvų ir Mauricijaus salos.

Kataro ir Saudo Arabijos vyriausybės finansavo „Islamo valstybę“, rodo „WikiLeaks“ medžiaga

Saudo Arabijos ir Kataro vyriausybės finansavo džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS) ir teikė jai logistinę paramą, pranešė vyriausybių paslaptis viešinantis tinklapis „WikiLeaks“, remdamasis nutekintais buvusios JAV valstybės sekretorės Hillary Clinton elektroniniais laiškais.

REKLAMA
REKLAMA

„Vystantis karinei/pusiau karinei operacijai, mums reikia panaudoti savo diplomatinius ir tradicinius žvalgybos išteklius, kad paspaustume Kataro ir Saudo Arabijos vyriausybes, slapta teikiančias finansinę ir logistinę paramą IS ir kitoms radikalioms sunitų grupuotėms regione“, – sakoma ištraukoje iš 2014-ųjų H.Clinton susirašinėjimo su jos rinkimų kampanijos vadovu Johnu Podesta.

Tyrimas dėl demokratų kandidatės į JAV prezidentus, kuri eidama valstybės sekretorės pareigas naudojo privataus elektroninio pašto serverius darbo reikalams, buvo nutrauktas 2016-ųjų liepą.

Tačiau spalio 28 dieną, likus vos kelioms dienoms iki rinkimų, tuometis Federalinio tyrimų biuro (FTB) vadovas Jamesas Comey paskelbė, kad tyrimas gali būti atnaujintas, nes atsirado naujų įkalčių – elektroninių laiškų iš H.Clinton padėjėjos sutuoktinio kompiuterio. Pasak kai kurių ekspertų, toks J.Comey pareiškimas pakenkė demokratės kampanijai ir lėmė jos pralaimėjimą prezidento rinkimuose.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų