REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

19. Tiek metų praėjo nuo UEFA Čempionų lygos finalo, kuriame pirmą ir vienintelį kartą susitiko Madrido „Real“ ir Turino „Juventus“. Amsterdame vykusi dvikova Ervinui Kvitkauskui, komentuojančiam A lygą per TV6 bei tv3.lt, įskiepijo meilę „Real“.

19. Tiek metų praėjo nuo UEFA Čempionų lygos finalo, kuriame pirmą ir vienintelį kartą susitiko Madrido „Real“ ir Turino „Juventus“. Amsterdame vykusi dvikova Ervinui Kvitkauskui, komentuojančiam A lygą per TV6 bei tv3.lt, įskiepijo meilę „Real“.

REKLAMA

Jauni ir ambicingi, bet ne favoritai

UEFA Čempionų lygos finalas Amsterdame vyko 1998-ųjų gegužės 20-ąją. Rungtynes stadione gyvai stebėjo 48,5 tūkstančio žiūrovų. Tuomet džiaugėsi „karališkojo“ klubo gerbėjai – „Real“ nugalėjo 1:0. Pergalingą tikslų smūgį 66-ąją minutę atliko Predragas Mijatovičius.

„Vyko gan klampios rungtynės ir buvo panašu, kad viską nulems vienas įvartis“, – prisiminė E. Kvitkauskas.

Jam tuomet buvo 11 metų.

„Mačą stebėjau su tėčiu, kuris – „Barcelona“ gerbėjas, tad, žinoma, palaikė „Juve“, – tv3.lt pasakojo Ervinas. – Kai „Real“ laimėjo, buvau labai laimingas, kad komanda, už kurią pradėjau sirgti, nugalėjo. Juk kai esi vaikas, tai – gyvybės ar mirties klausimas.“

REKLAMA
REKLAMA

Tuomet Čempionų lygos taurę kėlė ne tik P. Mijatovičius, o ir tokie futbolininkai kaip gynėjai Roberto Carlosas, Fernando Hierro, Christianas Panucci, saugai Christianas Karembeu, Clarence’as Seedorfas, puolėjai Fernando Morientesas, Raulis, Davoras Šukeras. „Real“ treniravo vokietis Juppas Heynckesas.

REKLAMA

„Labai žavėjausi C. Seedorfu, nes jis žaidė vidurio saugu. Tėtis skatindavo stebėti tos pozicijos futbolininkus, kad tobulėčiau pats, – sakė buvęs Panevėžio „Ekrano“ saugas E. Kvitkauskas. – Labai patiko F. Hierro, nes jis – klubo legenda ir autoritetas. Be abejo, įsiminė jaunieji F. Morientesas bei Raulis, tuo metu pradėję skintis kelią į viršūnę ir po to tapę tikromis klubo legendomis.“

Ervinas prisimena, kad būtent 1997–1998 metų sezone pradėjo stebėti UEFA Čempionų lygos rungtynes, o „Real“ žavėjo, nes buvo jauna, ambicinga komanda, nepriskiriama prie turnyro favoričių.

REKLAMA
REKLAMA

„Juventus“ garbę finale gynė gynėjas Paolo Montero, saugai Edgaras Davidsas, Didier Deschampsas, Zinedine’as Zidane’as, puolėjai Alessandro Del Piero, Filippo Inzaghi ir kiti. Komandą treniravo Marcello Lippi.

„Labai nemėgau Z. Zidane’o, nes jis buvo „Juve“ lyderis. O po finalo patiko F. Inzaghi, nerealizavęs net kelių puikių progų“, – juokėsi E. Kvitkauskas.

Z. Zidane’ą 2001-aisiais įsigijo „Real“. Už prancūzą sumokėta tuo metu rekordinė suma – 75 milijonai eurų.

„Iš pradžių Z. Zidane’o įsigijimu nelabai džiaugiausi, bet dabar galiu pasakyti, kad tai turbūt didžiausias genijus, kurį teko matyti žaidžiantį“, – mano E. Kvitkauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiemet „Real“ neturi silpnų vietų

Nepaisant to, kad nuo 1998-ųjų triumfo praėjo 19 metų, Ervino meilė „Real“ neišblėso iki šiol.

„Manau, prie to prisidėjo „Real“ ir „Barcelona“, už kurią tėtis sirgo, priešprieša. Smagiai vienas kitą patraukdavome per dantį, – svarstė futbolo komentatorius. – Be to, komanda, kurią palaikai, yra viena ir amžina. Nesuprantu tų, kurie mėtosi ir serga už vis kitus.“

E. Kvitkausko nuomone, šeštadienį nei „Real“, nei „Juventus“ prie varžovų nesitaikys, o laikysis savo žaidimo braižų. Komentatorius spėja, kad rungtynės gali būti panašios į 1998-ųjų finalą, kai nugalėtoją lėmė vienas taiklus smūgis.

REKLAMA

„Pirmas praleistas įvartis „Juventus“ būtų gerokai skausmingesnis nei „Real“, – mano E. Kvitkauskas. – Aš tikiuosi tik „Real“ pergalės! Madrido komanda žaidžia nuostabiai. Net nepamenu, kada taip gerai rungtyniavo. Būtų puiku vainikuoti sezoną ir dar kartą įsirašyti į istoriją. Tačiau tuo pačiu labai gaila palikti Gianluigi Buffoną be Čempionų lygos taurės.“

Pašnekovo vertinimu, „Real“ šiuo metu – iki smulkiausių detalių suformuota komanda, kurioje nėra silpnų grandžių. Dauguma Madrido ekipos futbolininkų – pačiame jėgų žydėjime.

„Daug ką parodo tai, kad Isco, Mateo Kovačičius, Alvaro Morata, Pepe, Jamesas Rodriguezas yra atsarginiai žaidėjai, kurie kitose stipriausiose komandose galėtų būti lyderiais. „Real“ net antra sudėtimi skynė pergales. Toks platus žaidėjų pasirinkimas padėjo ekipai sėkmingai kovoti abiem frontais, – kalbėjo Ervinas. – Daug kas kalba apie „Real“ puolimą ar įspūdingus Sergio Ramoso pasirodymus, bet norėčiau, kad nebūtų pamirštas vidurio saugų trio. Casemiro, Luka Modričius, Toni Kroosas – žmonės, valdantys komandą, konstruojantys jos veidą.“

„Real“ sirgalius pabrėžė ir vyriausiojo komandos stratego Z. Zidane’o indėlį. „Zizou vaidmuo didelis. Treneris – autoritetas tiek žaidėjams, tiek sirgaliams, tiek klubo valdžiai. Tai – žmogus, atsidavęs klubui“, – kalbėjo E. Kvitkauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų