REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį UEFA Čempionų lygos finale Kardife susitiks Turino „Juventus“ ir Madrido „Real“. Italijos čempionai Lietuvoje turės aistringą sirgalių – „Juventus“ akademijos auklėtinį 22-ejų Vykintą Slivką.

Šeštadienį UEFA Čempionų lygos finale Kardife susitiks Turino „Juventus“ ir Madrido „Real“. Italijos čempionai Lietuvoje turės aistringą sirgalių – „Juventus“ akademijos auklėtinį 22-ejų Vykintą Slivką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Realus pratęsimo ir baudinių scenarijus

– Vykintai, Čempionų lygos finalo laukiame visi. Tačiau, manau, tu ypač. Neklystu?

– Taip, iš tikrųjų, labai nekantrauju. Bus įdomu pažiūrėti. Šįkart finalas, sakyčiau, klasiškas. Noriu sužinoti, kaip, kas ir ką.

REKLAMA

– Kaip manai, kokių rungtynių galima laukti?

– Finalai paprastai būna gynybinio pobūdžio. Tačiau šį kartą susitinka dideli klubai, komandos, turinčios vardus, ir esančios labai kokybiškomis. Manau, gynybinių rungtynių tikėtis sunku. Bus labai įdomus finalas. Nepasakyčiau, kad kažkuri komanda popieriuje yra favoritė, stipresnė ar silpnesnė.

– Vadinasi, bus daug įvarčių?

– Nemanau. Pilstau iš tuščio į kiaurą, bet spėju, kad rungtynės bus apylygės, gali vykti iki klaidos ir baigtis 1:1, 2:1, 2:2.

REKLAMA
REKLAMA

– Pratęsimas, 11 metrų baudiniai – realu? Ar tai būtų kurios nors komandos pranašumais?

– Tikrai realu.

Nemanau, kad pratęsimas taptų kurios nors komandos pranašumu. Abi ekipos panašaus fizinio pajėgumo. Baudinių serijoje persvarą duočiau „Juve“, nes joje žaidžia Gianluigi Buffonas. Manau, jis geresnis vartininkas nei Keyloras Navasas.

„Juventus“ subrendo pergalei

– Už ką sirgsi, klausti net nereikia. O kaip vertinti varžovus – Madrido futbolininkus?

– „Real“ šį sezoną demonstruoja labai tolygią formą. Nepasakyčiau, kad ji šokinėja. Nėra taip, kad Madrido komanda sužaistų vienas geras rungtynes, o kitas – labai prastas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Pastarąjį pusmetį praleidai Italijos „Ascoli“. Ką apie finalą mano patys italai?

– Jie labai optimistiškai nusiteikę. „Juventus“ pagrindiniu tikslu dar prieš sezoną buvo pergalė Čempionų lygoje. Būtent todėl Turino klubas naujiems žaidėjams įsigyti išleido 100 milijonų eurų.

– Ar „Juventus“ mėgstama Italijoje? Juo labiau, kad tame pačiame Turine yra dar viena „Serie A“ komanda – „Torino“.

– Italija labai susiskaldžiusi. Vieni mėgsta „Juventus“, kiti – ne. Milane, Neapolyje už „Juventus“ ne tai, kad niekas neserga, o ten šios komandos nekenčia. Šie miestai UEFA Čempionų lygos finale „Juventus“ tikrai nepalaikys. Nepaisant to, kad tai – Italijos ekipa.

REKLAMA

– O kokios nuotaikos pačioje „Juventus“ stovykloje?

– Manau, Čempionų lygos titulas – realus. Kai „Juventus“ finale žaidė prieš dvejus metus, buvo kitokios nuotaikos. „Barca“ demonstravo puikų žaidimą ir po „Juventus“ pralaimėjimo niekas ant komandos nepyko, nes jos pergale netikėjo. Tada „Juve“ nebuvo tokio lygio, kaip dabar. Ekipa pastaruosius penkerius šešerius metus išsaugojo branduolį, visi žaidėjai suaugo.

– Su kuriomis „Juventus“ žvaigždėmis teko bendrauti?

– Gynėjais, Claudio Marchisio. Puolėjai nuo to laiko, kai buvau ten, pasikeitę.

– Liaupsinama Turino komandos gynyba. Ar „Juventus“ akademijoje jai skiriama labai daug dėmesio?

REKLAMA

– Taip, Italijoje gynyba apskritai yra aukščiausio lygio. O „Juve“ – aukščiausio lygio Italijos komanda. Gynybos grandis puikiai susižaidusi, kartu rungtyniaujanti ne trečią ir ne ketvirtą sezoną. Be to, ekipa turi tokį vartininką kaip G. Buffonas.

Dėl ateities – nežinia

– Vis dar priklausai „Juventus“, bet kelerius metus esi skolinamas kitoms komandoms. Ar tavo sugrįžimas į Turiną realus?

– Dabar sunku pasakyti. Palankiai turi susiklostyti įvairiausi dalykai.

– Atrodo, kad sugrįžti nesitiki.

– Šiuo metu nelabai. Tačiau futbole nutinka visko.

– Kaip sekėsi „Ascoli“?

– Dviprasmiškai. Rinktinėje sezonas nebuvo prastas, o klube galėjo būti geriau. Ypač antrojoje sezono pusėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kodėl?

– Norėjosi daugiau žaidimo laiko. Nebuvo taip lengva įsilieti į naują komandą.

– Kas laukia dabar?

– Sutartis su „Juventus“ galioja dar metus. Tačiau kur žaisiu – neaišku. Galbūt grįšiu į „Ascoli“. Kol kas jokios derybos nevyksta, reikia plaukti Čempionų lygos finalo. Dabar visas „Juventus“ dėmesys ten.

– Kokie tavo vasaros planai?

– Praėjusią savaitę grįžau į Panevėžį. Čia treniruojuosi, dažniausiai individualiai. Daugiau viskas priklausys nuo to, kur žaisiu.

Tarp futbolo rinktinės ir LKL finalo serijos

– Antradienį vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas paskelbė komandos žaidėjų sąrašą pasaulio čempionato atrankos rungtynėms birželio 10-ąją Vilniuje su slovakais. Sąraše – tradiciškai tavo pavardė. Ko tikiesi iš rungtynių?

REKLAMA

– Pergalės. Trijų taškų.

– Lapkričio 11-ąją svečiuose slovakams pralaimėjote 0:4. Kas turi pasikeisti šįkart?

– Slovakijos rinktinė – labai galinga komanda. Jos žaidėjai – stiprūs individualiai. Tačiau rungtynės neatspindi to žaidimo, kurį demonstravome. Taip, varžovai rungtyniavo geriau, bet jie pirmajame kėlinyje pasinaudojo visomis turėtomis progomis, net ir pusprogėmis. Po pirmosios mačo pusės atsilikome 0:3, tad ką nors pakeisti buvo sunku.

– Praėjusią savaitę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalyje skatinai palaikyti Panevėžio „Lietkabelį“, lankeisi ir finale. Panevėžiečiai šiame sezone stebina?

REKLAMA

– Taip. Manau, nustebino visus. Smagu.

– Domiesi krepšiniu?

– „Lietkabeliu“ ir jo rezultatais pasidomiu. Kartais pažiūriu ir NBA rungtynes. Tačiau dažniau stebiu futbolą.

– Kaip baigsis LKL finalo serija?

„Lietkabelis“ laimės 4:1 (juokiasi). Nežinau, bus matyti. Žinoma, „Žalgiris“ – stiprus favoritas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų