REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Bendrajame pagalbos centre (nuotr. Fotodiena.lt)

Net ir negavus tikslaus skambinusiosios adreso, Šiaulių policijai pavyko surasti nuo smurto nukentėjusią moterį.

8

Net ir negavus tikslaus skambinusiosios adreso, Šiaulių policijai pavyko surasti nuo smurto nukentėjusią moterį.

REKLAMA

Antradienio pavakare policijos budėtojus pasiekė žinia iš Bendrojo pagalbos centro dėl pagalbos šauksmo iš šeimos, kurioje vyksta smurto protrūkis. Pokalbio įraše buvo girdėti klykiantis vaiko prašymas nemušti, moters isteriški šūksniai „Mušk, mušk, užmušk mane...“. Tačiau Bendrojo pagalbos operatorei išklausti, kokiu adresu vyksta ši tragedija, nepavyko.

Perskambinus į telefoną, iš kurio sklido riksmai, atsiliepė vyras, kuris patikino, kad jokios pagalbos niekam nereikia, esą vaikas mokomas, kaip prisiskambinti į Bendrąjį pagalbos centrą. Reikalavimą telefono ragelį paduoti moteriai, vyras ignoravo ir galiausiai telefoną visai išjungė.

Policija įtarė, kad yra smurtaujama, kad reikia skubios policijos pagalbos, tačiau visai neaišku – kur. Bendrasis pagalbos centras tikslių įvykio koordinačių nenurodė, tik įvykio kryptį – galbūt Kuršėnų miestą. Šiame mieste gyvena per 10 tūkstančių gyventojų, policijai reikėjo sužinoti, kuriam jų šią minutę reikalinga pagalba.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių apskrities policija sako, kad Kuršėnuose dirbančių Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnų pradėta smurtautojo ir jo aukos paieška buvo panaši į adatos paiešką šieno kupetoje, tačiau po 24 valandų vis dėlto jiems pavyko surasti nukentėjusiąją ir prieš ją smurtavusį vyrą uždaryti į areštinę. Dėl fizinio skausmo sukėlimo jam pareikštas įtarimas.

REKLAMA

Skriaudžiamos moters paieškas pareigūnai pradėjo tą patį vakarą reidu per Kuršėnuose gyvenančias socialinės rizikos šeimas. Kartu su socialiniais darbuotojais jie ėjo iš kiemo į kiemą, iš šeimos į šeimą, tačiau tai rezultatų nedavė. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad jie buvo užsukę ir pas smurtą patyrusią moterį, tačiau jos namuose nerado.

Kitą dieną buvo analizuojama abonento, iš kurio pareigūnus pasiekė pagalbos šauksmas, telefono skambučių išklotinė. Paskambinę dažniausiai pasikartojančiu telefonu numeriu, pareigūnai išgirdo moters balsą.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris tvirtino, kad jai viskas gerai, kad ji išvakarėse į policiją neskambino ir jokio smurto nepatyrė. Išgirdę jos pavardę, pareigūnai sukluso – ši šeima buvo socialinės rizikos šeimų sąraše, dėl moters girtavimo ir netinkamo elgesio čia ne kartą buvo kviesta policija.

Šįkart nuvykę pas moterį policijos pareigūnai įsitikino, kad ji smurtą vis dėlto patyrė – kūnas buvo nusėtas kraujosruvomis. Galiausiai 45 metų kuršėniškė pripažino, kad išvakarėse pas ją apsilankęs buvęs sugyventinis septynmetės dukros akivaizdoje ją sumušė krosnies pelenų semtuvu.

35 metų smurtautoją policijos pareigūnai netrukus sulaikė. Nors vyras akistatos su jais bandė išvengti, telefonu meluodamas, kad negali susitikti su jais, nes yra darbe, tačiau apmulkinti pareigūnų jam nepavyko. Smurtautoją jie aptiko viename Kuršėnų alaus bare. Vyrui buvo nustatytas vidutinis girtumas (2,05 prom.). Šis Kuršėnų gyventojas prieš šią moterį ir jos vaikus smurtauja ne pirmą kartą.

Pastaroji byla dėl fizinio skausmo sukėlimo jam – jau ketvirtoji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų