REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento Donaldo Trumpo sprendimas nepritarti Paryžiaus susitarimui dėl klimato kaitos sukėlė nuostabos bangą visame pasaulyje. Tokį žingsnį pasmerkė pasaulio lyderiai, mokslininkai bei kiti įžymūs žmonės.

Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento Donaldo Trumpo sprendimas nepritarti Paryžiaus susitarimui dėl klimato kaitos sukėlė nuostabos bangą visame pasaulyje. Tokį žingsnį pasmerkė pasaulio lyderiai, mokslininkai bei kiti įžymūs žmonės.

REKLAMA

„Europos Sąjunga labai apgailestauja dėl vienašalio D.Trumpo administracijos sprendimo, kuriuo JAV pasitraukia iš Paryžiaus susitarimo“,– sakė Europos Komisijos Klimato politikos ir energetikos komisaras Miguelis Arias Cañete.

„Tai labai liūdna diena pasauliui. Tačiau Danija pasirengusi tęsti kovą su klimato kaita, taip siekiant išsaugoti planetą ateities kartoms“,– sakė Danijos premjeras Larsas Rasmussenas.

Kanados premjeras Justinas Trudeau sakė, kad jo tauta tvirtai laikysis susitarimo.

„Mes esame labai nusivylę, jog JAV federalinė vyriausybė nusprendė pasitraukti iš Paryžiaus susitarimo. Kanada nekeičia savo įsipareigojimo kovoti su klimato kaita ir remti švarios ekonomikos augimą. Kanadiečiai žino, kad mes turime imtis ryžtingų ir kolektyvių veiksmų siekiant spręsti žiaurias besikeičiančio klimato realijas“,– sakė J.Trudeau.

REKLAMA
REKLAMA

Italija, Prancūzija bei Vokietija išleido bendrą pareiškimą peikiantį JAV pasitraukimą iš susitarimo dėl klimato kaitos.

„Mes manome, kad dėl Paryžiaus susitarimo negali būti iš naujo deramasi, nes tai yra labai svarbi priemonė siekiant mūsų planetos, visuomenės ir ekonomikos gerovės“,–sakoma pareiškime.

REKLAMA

Vokietijos kanclerės Angelos Merkel atstovė spaudai Steffen Seibert twitter paskyroje pranešė apie kanclerės nepasitenkinimą sprendimu.

„Kanclerė Merkel nusivylė Trumpo sprendimu, dabar labiau nei bet kada stengsimės dėl pasaulio klimato politikos, kad išsaugotume mūsų planetą“.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas kreipėsi į Amerikos visuomenę vaizdo įrašu anglų kalba, smerkdamas tokį jų vadovo žingsnį.

„Šiandien jums sakau tvirtai, jog mes nesiderėsime dėl kitų, mažiau ambicingų sąlygų dėl klimato kaitos. Nėra jokio būdo, nėra jokio plano B, nes nėra ir B planetos“,– vaizdo įraše sakė E. Macronas.

REKLAMA
REKLAMA

Buvęs JAV prezidentas Barakas Obama, kuris pasirašė sutartį 2016 metais, taip pat pasisakė prieš Trumpo sprendimą. Tai sakydamas jis visgi buvo optimistiškas. Jo manymu valstijos ir savivaldybės imsis veiksmų dėl klimato.

„Net jei šią administracija rems saujelė tautos, kuri atmeta ateitį, aš esu įsitikinęs, kad mūsų valstijos, miestai ir įmonės imsis veiksmų ir padarys dar daugiau, kad apsaugotų vieną planetą, kurią mes turime“,– sakė B. Obama.

Verslo lyderiai taip pat pasipiktino

Verslo lyderiai taip pat stipriai kritikavo prezidento Trumpo sprendimą.

„Šiandienos sprendimas yra žingsnis atgal ne tik aplinkosaugos srityje bei ir JAV lyderiavimo pasaulyje“,– twitter paskyroje rašė Goldman Sachs vadovas Lloydas Blankfeinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Facebook“ generalinis direktorius Markas Zuckerbergas sakė, jog sprendimas palikti Paryžiaus susitarimą yra katastrofiškas mūsų planetai.

„Pasitraukti iš Paryžiaus susitarimo dėl klimato kaitos yra blogas sprendimas mūsų aplinkai. Tai kenkia ekonomikai, ir tai kelia grėsmę mūsų vaikų ateičiai. Kova su klimato kaita yra kažkas, ką mes galime padaryti tik kaip pasaulio bendruomenė, ir mes turime veikti kartu, kol ne per vėlu“,– pareiškime rašė M. Zuckerbergas.

„General Electric“ generalinis direktorius Jeffas Immeltas sakė, jog yra nusivylęs dėl prezidento veiksmų. Taip pat pridūrė, kad klimato kaita yra reali ir pramonė dabar turi vadovauti, o ne priklausyti nuo vyriausybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų