REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savivaldybės konservatorių ir opozicijos kritikuojamas Vilniaus viešojo transporto (VVT) valdybos pirmininkas Arūnas Šikšta atsistatydina iš pareigų.

Savivaldybės konservatorių ir opozicijos kritikuojamas Vilniaus viešojo transporto (VVT) valdybos pirmininkas Arūnas Šikšta atsistatydina iš pareigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Galiu patvirtinti, kad jis atsistatydino“, - BNS sakė bendrovės stebėtojų tarybos pirmininkas liberalas Vincas Jurgutis, turintis A.Šikštos pareiškimo kopiją. Valdybos pirmininko atsistatydinimą penktadienį dar turi patvirtinti įmonės stebėtojų taryba.

REKLAMA

Pasak V.Jurgučio, A.Šikšta sprendimo motyvų nenurodo, tik tvirtina, kad atsistatydina iš valdybos pirmininko pareigų ir pačios valdybos.

Opozicija ir konservatoriai kritiškai vertina situaciją, kai VVT valdyba dar pernai liepą nutarė 150 autobusų įsigyti veiklos nuomos būdu. Tuomet tarybai nurodyta, kad autobusų nuoma aštuoneriems metams be teisės juos įsigyti kainuotų 55 mln. eurų. Kilus diskusijoms dėl skaidrumo, pernai lapkričio 16-ąją valdyba nutarė pakeisti sprendimą bei autobusus įsigyti jau išperkamosios nuomos būdu, o suma sumažėjo iki 40,5 mln. eurų. Šiems planams balandį pritarė savivaldybės taryba.

REKLAMA
REKLAMA

Įmonės vadovybės atsakomybę tarybos nariai siūlė įvertinti ir dėl dviejų savivaldybės skelbtų ir bendrovei nesėkmingų viešųjų pirkimų konkursų, apimančių maždaug 17 proc. viešojo transporto maršrutų - juos laimėjo privačios Lietuvos ir Latvijos bendrovės. Vienai iš sutarčių sostinės taryba yra pritarusi anksčiau, kitą patvirtino šią savaitę.

Dėl įtampos prieš daugiau nei mėnesį atsistatydino buvusi VVT stebėtojų taryba, sudaryta iš sostinės savivaldybės politikų, buvo suformuota nauja.

Stebėtojų tarybos narys, konservatorius vicemeras Valdas Benkunskas teigia, kad dėl nesklandžių ir galbūt neskaidrių procesų dalis tarybos narių reikalauja ir su liberalais į sostinės tarybą patekusio bei vėliau iš jos pasitraukusio A.Šikštos, ir Liberalų sąjūdžio nario įmonės bendrovės vadovo Gintaro Maželio atsakomybės. G.Maželis, be kita ko, yra ir kitos savivaldybės įmonės „Vilniaus vandenys“ valdybos narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Formaliai sprendimą dėl direktoriaus įmonėse, uždarosiose akcinėse bendrovėse priima valdyba. Girdėjau šnekų, kad jis ir pats ruošiasi atsistatydinti, bet kol kas to nepadarė. Girdėjau, kad ir meras jam turi pretenzijų ir kvietė pasitraukti, bet kol kas jis savo pareigas eina“, - teigė V.Benkunskas.

Anot jo, šiandien besirenkanti stebėtojų taryba neplanuoja atšaukti visos valdybos - ketinama tvirtinti tik A.Šikštos atsistatydinimą ir paskirti laikiną valdybos vadovą.

Pats A.Šikšta penktadienį yra nepasiekiamas. Ketvirtadienio vakarą jis BNS nekomentavo nei savo sprendimo, nei jam išsakomų priekaištų.

REKLAMA

„Aš nieko nežinau, neturiu jokios informacijos. Šią valandą aš vadovauju (valdybai)“, - dar ketvirtadienio vakarą BNS tikino A.Šikšta.

Jis taip pat atsisakė komentuoti jam metamus kaltinimus neskaidrumu ir komunikacijos su stebėtojų taryba stoka, negebėjimu užtikrinti, jog bendrovė konkurencinėmis sąlygomis sėkmingai išlaikytų turimus maršrutus sostinėje: „Aš bendrauju, protokolai rodo, kad bendrauju. Nieko nepasakyčiau - jie gali paaiškinti savo kritiką, aš neturiu niekam kritikos. O kas jos turi, tegu argumentuoja“.

Šiuo metu VVT valdyboje yra A.Šikšta, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Arvydas Darulis, savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento vadovas Virginijus Pauža, taip pat du vadinamieji nepriklausomi nariai - Darius Indriūnas ir Linas Vytautas Karlavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų