REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Vaikų gynimo dienos šventė LFF stadione (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

UEFA Čempionų lygos nugalėtojas Edgaras Jankauskas ketvirtadienį dalyvavo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione vykusioje Vaikų gynimo dienos šventėje. Dabartinis šalies rinktinės strategas tv3.lt papasakojo apie treniruojamos komandos problemas ir šansą ekipos naujokams.

29

UEFA Čempionų lygos nugalėtojas Edgaras Jankauskas ketvirtadienį dalyvavo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione vykusioje Vaikų gynimo dienos šventėje. Dabartinis šalies rinktinės strategas tv3.lt papasakojo apie treniruojamos komandos problemas ir šansą ekipos naujokams.

REKLAMA

Futbolas Lietuvoje populiarėja

– Treneri, kaip manote, ar reikalinga tokia šventė ir kaip ji populiarina futbolą?

– Labai šaunus, sveikintinas renginys. Gaila, kad oras šiek tiek sutrukdė ir lietus sušlapino mūsų vaikučius. Labai džiaugiuosi, kad jų susirinko tiek daug. Smagu, jog jie myli futbolą, sportą, nori gyventi sveikai, aktyviai.

– Ar tarp jaunų Lietuvos žmonių jaučiate futbolo populiarėjimą?

– Be abejo, jis matosi. Reikėtų padėkoti žmonėms, kurie organizuoja šituos renginius, įdeda daug darbo, energijos.

REKLAMA
REKLAMA

Čempionų lygos finale favoritų nėra

– Neplanuojate vykti į Kardifą, kur po dvejų dienų vyks UEFA Čempionų lygos finalas?

– Ne.

– Kas jūsų favoritai – Madrido „Real“ ar Turino „Juventus“?

– Mano favoritai iškrito anksčiau.

– O kas finale turi geresnius šansus?

– Nemanau, kad tokiose rungtynėse, finale yra favoritai. Prieš mačą abejų galimybės lygios.

Laukia pilno stadiono

– Kalbant apie rinktinės reikalus, birželio 10-ąją laukia pasaulio čempionato atrankos turnyro rungtynės LFF stadione su Slovakijos komanda. Lietuvos rinktinė į stovyklą rinksis pirmadienį. Koks bus pasiruošimas?

REKLAMA

– Kaip visada. Aptarsime buvusias rungtynes ir tada pradėsime ruoštis artėjančioms. Turėsime penkias dienas, bandysime iš to išspausti visą naudą, kiek tai įmanoma.

– Draugiškų rungtynių neplanavote žaisti ar nepavyko su niekuo susitarti?

– Tie pasiūlymai, kuriuos turėjome, nebūtų davę naudos. Greičiau žalos, nes rungtynės būtų vykusios išvykoje, tektų keisti aikščių dangą: draugiškas žaisti ant natūralios, oficialias – ant dirbtinės. Manau, logiškiau treniruotis čia, toje aikštėje, kurioje rungtyniausime su slovakais.

– Praėjusių metų lapkritį Slovakijoje vykusios rungtynės nebuvo sėkmingos. Pralaimėta 0:4. Kuo šis mačas gali būti kitoks?

REKLAMA
REKLAMA

– Na, šis turėtų būti sėkmingas.

– Daug dėmesio skiriate varžovų analizei. Ar jų žaidimas, lyginant su pirmosiomis rungtynėmis, keičiasi? – Nemanau. Futbolininkai irgi tie patys, išskyrus keletą netekčių, kurias jie turės. Varžovų rinktinę, jų žaidėjus puikiai žinome. Tai – futbolininkai, rungtyniaujantys stipriausiose Europos lygose. Labai galinga komanda. Bus tikrai įdomios rungtynės.

– Šįkart jos vyks Vilniuje, kur, net lyjant lietui, susirenka kone pilnas stadionas. Realu, kad taip bus ir šįkart?

– Labai tikimės. Vasara, turbūt bus geras oras. Manau, bus pilnas stadionas. Labai tikėtina.

Norėtų, kad klube žaistų daugiau

– Užvakar paskelbėte 23-ejų žaidėjų sudėtį. Turite visus, kuriuos norėjote pakviesti ar yra netekčių?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Na, kaip visada, yra netekčių, žaidėjų, kurie negalės atstovauti rinktinei dėl kortelių. Yra tokių, kurie galėtų padėti, bet neatvyks dėl traumų. Tačiau atsiveria galimybės pasireikšti naujiems veidams. Manau, visi žaidėjai turi turėti galimybę save parodyti. Tikiuosi, šioje stovykloje atrasime naujų futbolininkų, kurie ateityje, o galbūt net šiose rungtynėse, mums padės.

– Dėl diskvalifikacijų nerungtyniaus du startinės sudėties futbolininkai – Egidijus Vaitkūnas ir Artūras Žulpa. Kaip tai atsilieps žaidimui ir kas gali užkamšyti šias spragas?

– Be abejo, tai – netektys. Šie žaidėjai mums reikalingi. Jeigu kalbėtume apie Artūrą, jis aikštės viduryje suteikia balansą, padeda perimti kamuolius. Šįkart pakvietėme „Jonavos“ saugą Martyną Dapkų. Manau, jis turi puikias galimybės augti kaip futbolininkas. Martynas savo žaidimu ir atsidavimu tikrai nusipelnė šios galimybės.

REKLAMA

– Šansas pirmąkart suteiktas ir „Trakų“ vartų sargui Ignui Plūkui. Kodėl trečiuoju vartininku pasirinktas jis ir koks šio 23-ejų futbolininko potencialas?

– Mano akimis, jis – labai geras vartininkas. Ignas nebūtinai yra trečias ar antras. Galbūt gali būti ir pirmas, jeigu to reikalaus aplinkybės.

– Anksčiau rinktinė turėdavo rimtą bėdą – ne visi komandos žaidėjai reguliariai rungtyniaudavo klubuose. Kaip yra dabar?

– Aišku, norėtųsi, kad visi kuo daugiau žaistų, atliktų svarbius vaidmenis. Tačiau šią problemą turime ir dabar. Netgi ne visi Lietuvoje žaidžiantys futbolininkai savo komandose rungtyniauja nuo pirmųjų minučių. Tačiau negalime turėti jokios įtakos, nes patys klubai sprendžia savo bėdas. Komandos turi daug užsieniečių, yra konkurencija. Todėl ir turime šią problemą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų