REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balsavimas dėl alkoholio ribojimo griežtinimo nepraėjo be politikų konfliktų ir pašaipų. Premjeras prašė užkimšti burną „tvarkiečiui“ R.Žemaitaičiui, o toks S.Skvernelio elgesys, anot opozicijos, gąsdina.

Balsavimas dėl alkoholio ribojimo griežtinimo nepraėjo be politikų konfliktų ir pašaipų. Premjeras prašė užkimšti burną „tvarkiečiui“ R.Žemaitaičiui, o toks S.Skvernelio elgesys, anot opozicijos, gąsdina.

REKLAMA

Pro akis nepraslydo ir R.Karbauskis, kuris balsavo prieš savo teiktą pasiūlymą. Nors pats tokiame balsavime nieko blogo nemato.

Patyčių kultūra

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga tikino, kad patyčios Seimo salėje prie nieko gero neprives.

„Seimo nariai, kurie piktinasi patyčiomis mokyklose ar kitose vietose, patys tą labai sistemingai propaguoja. Ir šiandien buvo tikrai įdomi situacija,kai plenarinio posėdžio metu tikrai daug vaikų balkonuose, jie buvo atėję žiūrėti Seimo posėdžio. Ir politikai atviru tekstu vienas iš kito įvairiausiais būdais tyčiojosi. Tai gal nėra tikslas įžeisti, bet iš esmės vieta, kurios posėdžiai yra transliuojami, ateina vaikai, tai neturėtų vykti tokie dalykai. Jeigu suaugę taip elgsis, tai patyčios vaikų tarpe niekad neišnyks“, - žurnalistus po balsavimo tikino A.Veryga.

Persigalvoti paskatino konservatorius

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos lyderis Ramūnas Karbauskis tikino, kad balsavo prieš savo pasiūlymą paskatintas konservatoriaus P.Saudargo pastabos.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien vienas konservatorių frakcijos narys pasisakė už tai, kad nereikėtų šito siūlymo atsisakyti. Tai mes pagalvojome, galbūt konservatorių frakcijoje įvyko kažkokie vertybiniai pokyčiais. Nes jie labai daug balsavo prieš mūsų pasiūlymus, kas buvo labai keista, nes daugelis tų pasiūlymų jų programoje buvo. Mes įsiklausėme į argumentus, subalsavome. Tik vienas konservatorių frakcijos narys balsavo taip kaip šnekėjo“, - savo pasirinkimą motyvavo R.Karbauskis.

REKLAMA

Jis patikino, kad taip greitai keičiama jo nuomonė nėra pavojus valstybei, nes šnekama yra tik apie maišelius į kuriuos yra dedamas alkoholis. „Taip yra mano atsakymas į jūsų klausimą“, - žurnalistams atsakė R.Karbauskis.

Jis taip pat patikino, kad specialių zonų renginiuose atmetimas nėra galutinis. Valstiečių lyderis tikino, kad tai bus dar kartą svarstoma frakcijoje ir su koalicijos partneriais.

„Mes su koalicijos kolegomis šnekėjomės, kad keisime formuluotę, kuri tiks ir vienai ir kitai frakcijai, tada galėsime iš naujo balsuoti. Įstatymas priimtas, bet jam pataisos gali būti registruojamos, kad ir rytoj. Tikrai mes prie to klausimo grįšime. Niekas nenori kurti kažkokių dirbtinų problemų. Bet zonos, kuriose žmonės galėtų vartoti alkoholį, ir kurioje žmonės su vaikais galėtų būti be jų, tai yra reikalinga padaryti. Bet frakcija ir koalicija registruos naujas pataisas artimiausiu metu. Manau, kad tos zonos bus“, - prognozavo R.Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

R.Karbauskis susipyko su savimi, o premjeras nebesivaldo?

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos lyderis Gabrielius Landsbergis turėjo ir savo paaiškinimą, kodėl R.Karbauskis persigalvojo.

„Neabejoju, kad R.Karbauskis su savimi susipyko. Jis atsikėlė, pažiūrėjo į veidrodį ir suprato, kad pats sau nebepatinka. Dėl to balsavo prieš. Aš net nežinau, kaip tai paaiškinti. Bet tai turbūt yra geriausia chaoso vykstančio valstiečių frakcijoje išraiška. R.Žemaitaitis davė suprasti, kad čia galėjo būti ir Prezidentės įtaka, kad ji jį prispaudė. Ar jis dabar metė pirštinę jai atgal? Aš net nežinau. Čia toks blaškymasis, ir aišku, kad jie nežinojo, ką norėjo priimti ir kokiomis priemonėmis“, - žurnalistams Seime sakė konservatorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat neatmeta galimybės, kad Seime bus sudaryta sveiko proto koalicija, kuri galės grįžti prie metų, nuo kurio alkoholis yra parduodamas klausimo.

Didžiausios opozicinės partijos lyderiui užkliuvo ir premjeras.

„Man S.Skvernelio pasisakymas buvo labai nepremjeriškas. Ir paskutinių kelių savaičių jo komunikacija. Tikrai žmonės tikisi solidumo. Ir tokie nevykę juokavimai, pasiūlymas užčiaupti burną, tai atrodo, kad arba premjeras pasimetęs, ar emocijos tiek galvą apėmusios, kad visiškai nebesivaldo. Ir tai verčia užduoti klausimą, ar rimtos krizės metu premjeras marškinius plėštųsi? Ar eitų fiziškai susidoroti su kolegomis Seime? Neįkvepia ir ganėtinai gąsdina“, - pasakoja G.Landsbergis.

„Juo labiau, jei kalbos apie jo pretenzijas į 2019 metų rinkimus, tai turėtume prezidentą, kuris liepia užsičiaupti tiems, kurie jam nepatinka? Neatrodo labai rimta“, - savo nuomonę dėstė konservatorius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų