REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Tigeris Woodsas (nuotr. SCANPIX)

Floridos policija pirmadienį paryčiais rado golfo žvaigždę Tigerį Woodsą miegantį prie vairo automobilyje, stovėjusiame šešių juostų kelio pakraštyje veikiančiu varikliu ir įjungtu dešiniuoju posūkio signalu, bet alkoholio sportininko kraujyje neaptikta, o pareigūnai toliau aiškinasi incidentą.

14

Floridos policija pirmadienį paryčiais rado golfo žvaigždę Tigerį Woodsą miegantį prie vairo automobilyje, stovėjusiame šešių juostų kelio pakraštyje veikiančiu varikliu ir įjungtu dešiniuoju posūkio signalu, bet alkoholio sportininko kraujyje neaptikta, o pareigūnai toliau aiškinasi incidentą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

T.Woodsas su jį radusiais pareigūnais kalbėjo lėtai ir neaiškiai, nežinojo, ar yra toli nuo savo namų.

REKLAMA

41 metų vyrą policija sulaikė šalia jo namų Džupiteryje, Floridoje pirmadienį apie 3 val. vietos (10 val. Lietuvos) laiku. Jam buvo pateikti kaltinimai vairavimu apsvaigus, o vėliau tądien jis buvo išleistas į laisvę.

Iš antradienį paskelbtų policijos pareigūnų rašytinių parodymų nelabai paaiškėjo keistos incidento aplinkybės, tik buvo patvirtintas T.Woodso pareiškimas, kad jis tą JAV karių Atminimo dienos rytą nebuvo išgėręs.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai nurodė, kad T.Woodsas su jais bendradarbiavo, „kiek tai buvo įmanoma“, ir kad jam net buvo sunku atmerkti akis. R.Woodsas pirmadienį dėl kaltinimo vairavimu apsvaigus Palm Bičo apygardos kalėjime praleido beveik keturias valandas. Policijos padaryta T.Woodso nuotrauka, kurioje jis matomas blausiomis akimis ir nesiskutęs, greitai pasklido po internetą, kur buvo aptarinėjamas užsitęsęs žymaus sportininko, anksčiau garsėjusio atsakingu gyvenimo būdu, nuosmukis.

Pirmadienį vakare paskelbtame pareiškime T.Woodsas savo areštą susiejo su „netikėta reakcija“ į receptinius vaistus. „Suprantu rimtumą to, ką padariau, ir prisiimu visą atsakomybę už savo veiksmus“, – nurodė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

T.Woodsas golfo varžybose nedalyvauja jau nuo vasario, kai dėl nugaros skausmų buvo priverstas pasitraukti po Dubajaus golfo turnyro pirmojo turo.

Balandžio 20-ąją jam atlikta stuburo slankstelių operacija. Tai buvo jau ketvirta jo nugaros operacija per trejus metus. Dėl to pastaruosius dvejus metus jis negalėjo dalyvauti trijuose turnyruose įvairiose pasaulio vietose.

T.Woodsas, kuriam buvo prognozuojama aplenkti 18 pagrindinių golfo turnyrų nugalėtojo vardą turintį Jacką Nicklausą, nuo 2008-ųjų nėra laimėjęs „Grand Slam“ titulo, kuris suteikiamas už pergales visuose pagrindiniuose sezono turnyruose.

REKLAMA

Policijai jis sakė, kad buvo pavartojęs kelių rūšių receptinių vaistų.

Policijos pareigūnų rašytiniuose parodymuose sakoma, kad T.Woodsas kelkraštyje neišlaikė blaivumo testo, nes negalėjo išlaikyti pusiausvyros ir vykdyti nurodymų. Tačiau alkoholio matuoklis neparodė, kad jo kraujyje yra alkoholio. Pasak policijos, T.Woodsas sutiko, kad būtų ištirtas jo šlapimo mėginys.

Rašytiniuose parodymuose minimi keturi preparatai, tarp jų – „Vicodin“. T.Woodsas policijai sakė, kad tebesigydo po operacijos. Prieš keturias stuburo operacijas T.Woodsui buvo atliktos keturios kairiojo kelio operacijos.

REKLAMA

Po tokių operacijų paprastai išrašomi skausmą malšinantys vaistai ir daugelio jų informaciniuose lapeliuose perspėjama, kad juos vartojant reikia vengti vairuoti. Kiti vaistai, tarp jų nereceptiniai preparatai nuo alergijos ar nerimo, taip pat gali sukelti mieguistumą, ir dėl jų taip pat perspėjama vengti vairuoti.

JAV Maisto ir vaistų administracijos (FDA) perspėjime dėl „Vicodin“ sakoma, kad šis vaistas „gali silpninti protinį ir/ar fizinį pajėgumą, kurio reikia potencialiai pavojingoms užduotims, tokioms kaip automobilio vairavimas ar darbas su techniniais įrengimais, atlikti; pacientai turėtų būti atitinkamai įspėti“. Raporte sakoma, jog T.Woodsas buvo „itin mieguistas“ ir pareigūnas pastebėjo, kad jam sunku būti atsimerkus ir vaikščioti. „Nesupratau, kad vaistų mišinys mane taip stipriai paveikė“, – sakoma T.Woodso pareiškime.

Liepos 5 dieną T.Woodsui turi būti oficialiai pareikštas kaltinimas vairavimu apsvaigus. Policija taip pat nurodė, kad jis buvo netinkamai pastatęs mašiną. Raporte sakoma, kad jo „Mercedes“ stovėjo dešiniajame kelio pakraštyje, veikiančiu varikliu ir įjungtomis stabdžių bei posūkio šviesomis. T.Woodsas mašinoje buvo vienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų