REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prokurorai atskleidė, kokį kyšį iš R. Kurlianskio priėmė Šarūnas Gustainis

E.Gentvilas: aš čia pateisinimo nerasčiau

Buvusiam Seimo nariui, buvusiam liberalui Šarūnui Gustainiui prokurorai pareiškė įtarimus kyšininkavimu politinės korupcijos byloje.

Buvusiam Seimo nariui, buvusiam liberalui Šarūnui Gustainiui prokurorai pareiškė įtarimus kyšininkavimu politinės korupcijos byloje.

REKLAMA

„Politinės korupcijos ikiteisminiam tyrimui dėl stambaus masto korupcinių nusikaltimų artėjant į pabaigą, šiandien 2012–1016 m. kadencijos Seimo nariui Š. G. pareikšti įtarimai kyšininkavimu“, - informavo Generalinė prokuratūra.

„Ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad buvęs Seimo narys Š. G. iš vieno Lietuvoje esančio koncerno viceprezidento R. K., už koncernui palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą Seime, priėmė 8 700 eurų kyšį, užmaskuotą kaip paramą viešajai įstaigai.

Tuometinis Seimo narys Š. G., vykdydamas R. K. prašymą, 2015 m. spalio–lapkričio mėn. Seime registravo pasiūlymus dėl „Lietuvos Respublikos vartojimo kredito įstatymo projekto Nr. XIIP-3370(2) 8 straipsnio pakeitimo" ir balsavo už šio teisės akto projekto priėmimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš tikiu, kad teisėsauga teisingai, kvalifikuotai daro savo darbą kartais abejonių kyla, pavyzdžiui,  dėl Gintaro Steponavičiaus teikimo turinio, tai abejot mes visi galim, tačiau mes gi nežinom ikiteisminio tyrimo visos medžiagos apimties, tai kalbant apie Gustainį, matyt, turėjo pagrindo. prokuratūra šitaip formuluoti ir pateikti įtarimus“, - TV3 sakė Eugenijus Gentvilas.

REKLAMA

Pinigai esą buvo užmaskuoti kaip parama viešajai įstaigai. Tuometinis parlamentaras Š.Gustainis esą vykdydamas R.Kurlianskio prašymą 2015-ųjų rudenį Seime registravo pasiūlymus dėl vartojimo kredito įstatymo projekto pakeitimo ir balsavo už projekto priėmimą. Buvę Š.Gustainio partijos kolegos tikina nieko apie tai nežinoję.

„Jeigu tai yra tiesa, tai yra blogai, katastrofa ir tragedija. Taip negali būt. Tai aš čia pateisinimo nerasčiau“, - teigė E.Gentvilas.

Šarūnas Gustainis jau nėra partijos narys, prieš gerą mėnesį jis išmestas iš liberalų.  

REKLAMA
REKLAMA

Pareiškus įtarimus Šarūnui Gustainiui papildyti įtarimai ir koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui – būtent dėl galimo buvusio Seimo nario Š.Gustainio papirkimo. Verslininkui jau pateikti įtarimai dėl galimo Vytauto Gapšio papirkimo perduodant jam per 27 tūkstančių eurų kyšį, Liberalų sąjūdžio vadovo Eligijaus Masiulio papirkimo perduodant jam 106 tūkstančių eurų kyšį, balandį dėl piktnaudžiavimu tarnyba pareikšti įtarimai Seimo nariui Gintarui Steponavičiui.  

Atliekant šį ikiteisminį tyrimą, papildomi įtarimai dėl galimo buvusio Seimo nario Š. G. papirkimo įteikti koncerno viceprezidentui R. K.“, - rašoma prokuratūros išplatintame pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų