REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Bepiločių mėgėjai kviečia į „Gero skrydžio dieną“ (nuotr. Organizatorių)
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Bepiločių varžybų metu žada pramogas visai šeimai

6

Bepiločių varžybų metu žada pramogas visai šeimai

REKLAMA

Skaičiuojama, kad Lietuvoje per metus parduodama apie 1000 įvairių bepiločių orlaivių, o susidomėjimas šių skraidyklių valdymu ir panaudojimo galimybėmis didesnis, nei bet kada anksčiau. Sparčiai auganti bepiločių megėjų bendruomenė kviečia vilniečius ir jų šeimas praleisti šeštadienį, birželio 3 d. prie Baltojo tilto, žiūrint į dangų ir įspūdingiausius bepiločius didžiausioje metų šventėje - „Gero skrydžio diena“.

REKLAMA
REKLAMA

„Su kolegomis juokaujame, kad dabar turbūt kas antras jaunuolis turi bepilotį ir „Gero skrydžio diena“ gali tapti savotišku mažųjų ir suaugusių mėgėjų sąskrydžiu. Lauksime visų, kam įdomu sužinoti naujienas, norisi pačiupinėti pažangiausius Lietuvos bepiločius, knieti išbandyti skrydžio simuliatorių, iš arti išvysti bepiločių varžybas ar tiesiog turiningai pabūti su šeima“, - kvietė Lietuvos bepiločių orlaivių naudotojų asociacijos (LBONA) atstovas Antanas Gedvilas.

REKLAMA

Anot A. Gedvilo, skraidančių robotų rinka šiuo metu žengia labai dideliais žingsniais į priekį, o technologijos, apie kurias pernai dar tik pasvajodavo daugelis profesionalius bepiločius valdančių mėgėjų – šiemet jau demonstruojamos Lietuvoje: „Kuo toliau – tuo įdomiau, nes termo kameros ir visiškai autonominiai skrydžiai jau nebenaujiena. Bepiločių galimybės plečiasi ir jie vis dažniau naudojami ne meniniais tikslais, o įvairiems skaičiavimams atlikti, trimačių žemėlapių sudarymui, objektų susekimui ar priežiūrai.“

REKLAMA
REKLAMA

Nuo aitvarų dirbtuvių iki karinių bepiločių

Šventės metu visą dieną vyks sportinių bepiločių varžybos „Fast Lap“, kuriose žada susikauti apie 16 pilotų. Lenktynėms bus įrengta speciali trasa su įvairiomis kliūtimis. Robotai kausis ne tik danguje, bet ir ant žemės – „Robotikos akademija“ žada surengti visada žiūrovų susižavėjimo susilaukiantį „Robotų mūšį“. Viename iš LBONA stendų veiks skrydžių simuliatorius, kurį galės išbandyti visi norintys.

Besidomintys naujausiomis technologijomis galės ne tik stebėti profesionalų skrydžius, bet ir iš arčiau susipažinti su šiais robotais bepiločių parodoje, vyksiančioje šventės metu. Pavyzdžiui, Krašto apsaugos ministerija (KAM) parodoje demonstruos JAV gamybos bepilotį SCAN EAGLE, naudojamą operacijose užsienyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ypač daug suspėti šventėje turės vaikai: bus galima pasigaminti ir čia pat išbandyti savo aitvarą, pašokinėti ant batuto, paskraidinti lėktuvėlius. Užsukti kvies „Robotikos akademijos“ stendas, o eksperimentus bus galima vykdyti STEAM laboratorijoje – Infomobilyje, kuriame vaikai ras 3D spausdintuvą ir kitą įrangą praktiniam išbandymui.

Dar daugiau žinių – konferencijoje

Tiems, kas nori praplėsti savo teorines ir praktines žinias „Gero skrydžio dienos“ organizatoriai LBONA, Mokslo inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) bei Ūkio ministerija siūlo apsilankyti jau trečius metus iš eilės rengiamoje nemokamoje praktinėje konferencijoje – parodoje. Šiais metais birželio 7 d. Pušų g. 7 (Jovariškės, Trakai) vyksiančios konferencijos tema yra „Bepiločių orlaivių autonominiai skrydžiai“. Anot A. Gedvilo, autonominiai, iš anksto programuojami skrydžiai – viena didžiausių ir svarbiausių tendencijų pasaulio mastu. Konferencijos metu savo naujausiomis įžvalgomis ir patirtimi dalinsis Lietuvos ir užsienio bepiločių ekspertai, bus atliekami įvairios paskirties pažangūs praktiniai skrydžiai.

Renginiai nemokami. Renginio programa čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų