REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
66
LKL finalas: „Lietkabelis“ – „Žalgiris“ (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Panevėžio „Lietkabelis“ toliau stebina Lietuvą. Namų arenoje šįkart 86:83 krito Kauno „Žalgiris“. Nors svečiai ne kartą buvo pabėgę į priekį, patyrę „Lietkabelio“ krepšininkai sugebėjo sugrįžti ir nukauti titulą ginančius varžovus. Finalo serijos rezultatas tapo lygus 1-1.

66

Panevėžio „Lietkabelis“ toliau stebina Lietuvą. Namų arenoje šįkart 86:83 krito Kauno „Žalgiris“. Nors svečiai ne kartą buvo pabėgę į priekį, patyrę „Lietkabelio“ krepšininkai sugebėjo sugrįžti ir nukauti titulą ginančius varžovus. Finalo serijos rezultatas tapo lygus 1-1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susitikimą sėkmingiau pradėjo Kauno „Žalgiris“, kurį į priekį tempė Paulius Jankūnas. Nors puolėjas pirmas finalo serijos rungtynes sužaidė prastai, tačiau Panevėžyje įrodinėjo, kad tai buvo atsitiktinumas.

REKLAMA

Per pirmąsias 10 minučių sėkmingiau rungtyniavo svečiai, tačiau antrojo kėlinio pradžioje „Lietkabelis“ nukirpo varžovų persvarą.

Puikius epizodus kūrė Mindaugas Lukauskis: iš pradžių pataikė fantastinį tritaškį paskutinę atakos laiko sekundę, o kitame epizode po perimto kamuolio įkrovė į krepšį apsisukdamas.

Trečiajame kėlinyje po ilgos pertraukos rezultatas tapo lygus, bet neilgam. Kauniečiai vėl truktelėjo į priekį, o prieš tai Šarūnas Jasikevičius už priekaištus teisėjams gavo techninę pražangą.

REKLAMA
REKLAMA

Po pertraukos dar vieną sėkmingą atkarpą surengė svečiai, tačiau tai „Lietkabelio“ nepalaužė ir aikštės šeimininkai sugrįžo į rungtynes.

Susitikimo likimas sprendėsi pačioje pabaigoje, kurią sėkmingiau sužaidė panevėžiečiai ir išlygino finalo serijos rezultatą 1-1.

„Lietkabelis“: B. Madgen 18, M. Lukauskis 16, Ž. Janavičius (6 rez. perd.) 13, K. Lavrinovič 9.

„Žalgiris“: P. Jankūnas (7 atk. kam.) 24, E. Ulanovas (7 atk. kam.) 21, K. Pangos 13.

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Pirmus keturis taškus pelnė pirmose rungtynėse tylėjęs „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas. Panevėžiečių taškų sąskaitą atidarė Benas Madgenas. Tačiau P. Jankūnas toliau įrodinėjo, kad pirmosios rungtynės nieko nereiškia ir smeigė tritaškį (2:7).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tritaškiais apsikeitė Benas Madgenas ir Edgaras Ulanovas, o, sužaidus pusę kėlinio, svečiai iš Kauno pirmavo 5:12. Tiesa, prieš iš toli metantį Mindaugą Lukauskį prasižengė E. Ulanovas. Nei karto nesuklydęs „Lietkabelio“ veteranas priartino savo komandą (8:12).

Edgaras Ulanovas tritaškių buvo nutolinęs „Žalgirį“ per 8 taškus, bet keletas sėkmingų aikštės šeimininkų atakų pranašumą nukirto iki keturių (14:18). Kėlinį sėkmingiau užbaigė Kauno ekipa, ji po pirmųjų 10-ties minučių pirmavo 18:25.

Naudingiausiai kauniečių gretose rungtyniavo Paulius Jankūnas, pelnęs 11 taškų ir atkovojęs 3 kamuolius.

REKLAMA

Antras kėlinys

Antrojo ketvirčio pradžia priklausė aikštės šeimininkams, o po neįtikėtino Mindaugo Lukauskio tritaškio paskutinę atakai skirto laiko sekundę skirtumas liko minimalus (29:30).

Po traumos į aikštę pagaliau žengė ir Donatas Tarolis. Kauno „Žalgiris“ po 19-ojo Pauliaus Jankūno taško buvo priekyje 6 taškais (29:35).

Mindaugas Lukauskis toliau užvedinėjo žiūrovus. Šįkart jis perėmė kamuolį, nubėgo į greitą ataką ir apsisukdamas įdėjo iš viršaus (33:37).

Po dviejų kėlinių 38:41 priekyje buvo Kauno „Žalgiris“.

Trečias kėlinys

Kauno „Žalgiris“ buvo truktelėjęs į priekį, tačiau L. Williamso greta ataka ir du Mindaugo Lukauskio taškai su pražanga neleido svečiams įsismaginti.

REKLAMA

Prieš E. Ulanovą nesportiškai prasižengė M. Lukauskis, tačiau kauniečiai iš to daug nepešė: nepataikė vieno baudos metimo ir suklydo atakuodami. Pribrendo laikas ir techninei pražangai.

Šarūnas Jasikevičius turėjo daug priekaištų arbitrams ir užsidirbo nuobaudą. Po ilgos pertraukos rezultatas tapo lygus.Darjušas Lavrinovičius visą turėtą persvarą ištirpdė tritaškiu, tačiau kitoje aikštės pusėje tolima bomba atsakė Artūras Milaknis (49:52).

Sėkmingą atkarpą surengę kauniečiai susikrovė 8 taškų pranašumą. Tačiau Simas Galdikas galingu dėjimu vėl išjudino „Lietkabelį“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Augusto Lima skolingas neliko. Brazilas įdėjo su varžovo pražanga. Tiesa, nerealizavo baudos metimo ir prieš paskutinį kėlinį 57:64 priekyje buvo svečiai.

Ketvirtas kėlinys

Du taškus pelnė B. Madgenas, nesportinę pražangą užsidirbo Brockas Motumas. Ją Panevėžio komanda išnaudojo netobulai, bet po dar vienos sėkmingos atakos deficitą ištirpdė iki dviejų taškų (62:64).

Įsiaudrinusias tribūnas tolimu šūviu nutildė ir savo komandą į priekį truktelėjo A. Milaknis. Po K. Lavrinovičiaus dvitaškio svečių persvara buvo 5 taškai (64:69).

REKLAMA

Žygimantas Skučas stojo prie baudų metimo linijos, nerealizavo antrojo bandymo, tačiau pats nusiėmė kamuolį ir pelnė du taškus, o vėliau Darjušas Lavrinovičius išlygino rezultatą (69:69).

Rezultatas buvo lygus, o Lorenzo Williamsas smeigė tritaškį ir išvedė „Lietkabelį“ į priekį 76:73. Nors rezultatą per porą atakų „Žalgiris“ išlygino, tas pats L. Williamsas pataikė dar vieną tritaškį. Likus žaisti 35 sekundes, aikštės šeimininkai pirmavo 79:76.

K. Pangosas pataikė vieną baudos metimą iš dviejų, o B. Madgenas neklydo ir pataikė abu (81:77).

REKLAMA

Prieš rungtynes

Šis mačas gali tapti lemiamu, nes, jei „Žalgiris“ laimėtų išvykoje, serijoje pirmautų 2-0, o trečiosios rungtynės vėl vyktų laikinojoje sostinėje.

Pirmosios finalininkų rungtynės baigėsi „Žalgirio“ pergale 73:67. Kaune vykusiame susitikime intrigos netrūko. Nors vienu metu aikštės šeimininkai buvo atsiplėšę 11 taškų, „Lietkabelis“ sugebėjo sugrįžti.

Šiose rungtynėse „Žalgirį“ į priekį traukė net 20 taškų pelnęs Augusto Lima, 14 pridėjo Edgaras Ulanovas, 11 - Brockas Motumas. Taigi, visi trys rezultatyviausi „žalgiriečiai“ buvo priekinės linijos žaidėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lietkabelio“ gretose 15 taškų pelnė Mindaugas Lukauskis, kuris pirmąsias serijos rungtynes pradėjo tiesiog fantastiškai ir tempė savo ekipą į priekį. Taip pat 15 taškų sumetė ir Kšištofas Lavrinovičius, 12 pridėjo Benas Madgenas (6 atk. kam.).

Dar prieš prasidedant finalo serijai Šarūnas Jasikevičius tikino, kad jo nei kiek nestebina, jog finale teks susikauti su „Lietkabeliu“, kuris eliminavo „Lietuvos rytą“. „Bent jau mūsų rūbinėj daug kas prognozavo jau vidury sezono, kad Panevėžys bus rimčiausias varžovas kovoje dėl čempionų titulo“, – sakė Šaras. T

reneriui antrino ir Artūras Milaknis, kuris kalbėjo: „Po visų pastarųjų metų įvykių, nebestebina. Jau kelis pastaruosius metus Lietuvos krepšinio lygoj atsirado komandų, kurios nustebina ir meta iššūkį: buvo „Neptūnas“, dabar „Lietkabelis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų