REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kriminalinės policijos vienas iš vadovų Andžejus Roginskis sako, kad tyrime dėl kibernetinių įsilaužėlių pavogtų „Grožio klinikos“ duomenų bendradarbiaujama su keliomis užsienio valstybėmis, tačiau tyrimo detalių neviešina.

Kriminalinės policijos vienas iš vadovų Andžejus Roginskis sako, kad tyrime dėl kibernetinių įsilaužėlių pavogtų „Grožio klinikos“ duomenų bendradarbiaujama su keliomis užsienio valstybėmis, tačiau tyrimo detalių neviešina.

REKLAMA

„Be jokios abejonės, atliekant būtinus veiksmus nuosekliai šiandien mes nustatėme daug (valstybių, iš kurių rengtos atakos - BNS), tačiau siekiant užbaigti kvalifikuotai ir profesionaliai šį tyrimą, susilaikysime nuo komentarų ir šalių, užsienio partnerių, su kuriais bendradarbiaujame, tikrai neminėsime“, - žurnalistams sakė kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas.

Policija šiame tyrime yra nustačiusi kelias dešimtis nukentėjusių asmenų. A.Roginskis teigia, kad nukentėjusiųjų skaičius „didėja ir tikrai didės“. Kriminalinės policijos biuro rekomendavo nepasiduoti programišių reikalavimams sumokėti išpirką ir ragino apie šantažą informuoti policiją.

REKLAMA
REKLAMA

Jis sako, kad yra tikrinama, ar dalis jų sumokėjo išpirkas.

Kaip skelbia 15min.lt, nusikaltėliai, pasivadinę „Tsar Team“ antradienį „tamsiajame internete“ antradienį paviešino visus pavogtus chirurgijos klinikos „Grožio chirurgija“ duomenis. Programišiai iš grožio klinikos pavogė tiek klientų asmens duomenis: vardus, pavardes, asmens kodus, tiek ir prieš operacijas darytas nuotraukas. Kai kurios iš jų yra intymios. Nuotraukos iki šiol buvo neviešos, išskyrus kelių šimtų asmenų duomenis.

REKLAMA

„Vertiname šią popietę, kas įvyko, tą procesą stebime ir kontroliuojame, vertiname, koks buvo kiekis ir kokių duomenų paviešintas, kadangi analogiško pobūdžio nusikaltimus vykdantys asmenys tam tikrais atvejais siekia sukelti isteriją ir, ko gero, mūsų visų uždavinys yra nepasiduoti provokacijai, nes tokių panašaus pobūdžio nusikalstamų veikų ateityje gali būti ir daugiau“, - teigė kriminalinės policijos atstovas.

A.Roginskis priminė, kad šių metų balandį Kriminalinės policijos biure pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto informacijos rinkimo, dėl galimo neteisėto informacijos panaudojimo ir atskleidimo, turto prievartavimo. Tyrime dalyvauja ne tik gausios Kriminalinio policijos biuro, bet ir teritorinių padalinių pajėgos. Už turto prievartavimą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę nuo 3 iki 10 metų.

REKLAMA
REKLAMA

A.Roginskis užtikrino, kad šiuo metu yra padaryta „labai daug“, tačiau tikina, kad kartu su prokurorais priimtas sprendimas jokių tyrimo detalių neviešinti.

„Ko gero, tai galima vadinti šio amžiaus iššūkiais - turimas sudėtingas, specifinis, atliekama aibė veiksmų, - teigė jis. - tyrimas pažengęs tiek, kiek turi būti pažengęs“.

Jis primena ir prieš metus pradėtą tyrimą dėl atakų prieš valstybines institucijas, esą jame „siekiant nepakenkti tyrimo sėkmei ir nustatyti visus įtariamuosius“ taip pat nebuvo komentuojami ikiteisminio tyrimo duomenys, tačiau byla sėkmingai perduota teismui, įtarimai pareikšti trims asmenims.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų