REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Į generalinio prokuroro pavaduotojus siūlomas Darius Karčinskas, jis pirmadienį susitiko su prezidente Dalia Grybauskaite.

REKLAMA
REKLAMA

 

D.Karčinskas šiuo metu eina Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotojo pareigas.

REKLAMA

Kaip BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė, D.Karčinskas siūlomas kaip dar vienas pavaduotojas. Šiuo metu generalinis prokuroras Evaldas Pašilis turi du pavaduotojus – Margaritą Šniutytę-Daugėlienę ir Žydrūną Radišauską.

D.Karčinskas darbą prokuratūroje pradėjo 1996 metais, jam yra suteiktas vyriausiojo justicijos patarėjo kvalifikacinis rangas.

Generalinio prokuroro pavaduotojus skiria ir iš pareigų atleidžia prezidentas generalinio prokuroro teikimu. Prokuratūros įstatymas numato, kad generalinio prokuroru ir jo pavaduotoju gali būti skiriamas ne jaunesnis kaip 35 metų Lietuvos pilietis, nepriekaištingos reputacijos, mokantis valstybinę lietuvių lietuvių kalbą, turintis aukštąjį universitetinį teisinį išsilavinimą ir yra įgijęs teisės bakalauro ir teisės magistro ar teisininko profesinį kvalifikacinį laipsnį, turintis ne mažesnį kaip dešimtis metų tarnybos prokuroru arba kito teisinio darbo stažą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų