REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
50
Čeburekais Palangoje prekiaujantis Vytas Audriaus Bareišio nuotr.

„Žinau, ko jūs paklausite ir žinau, ką atsakysiu“ – pokalbį be ceremonijų pradėjo paplūdimyje sutiktas čeburekų pardavėjas. „Puiku, tuomet atsakykite“, - liko tik įsiterpti žurnalistui.

50

„Žinau, ko jūs paklausite ir žinau, ką atsakysiu“ – pokalbį be ceremonijų pradėjo paplūdimyje sutiktas čeburekų pardavėjas. „Puiku, tuomet atsakykite“, - liko tik įsiterpti žurnalistui.

REKLAMA

Čeburekai yra tikrai kokybiški. Nesakau, kad tie, kur bobutės pardavinėja yra blogi čeburekai. Gal jos irgi kokybiška produkcija prekiauja. Bet pats perku iš patikimos vietos, laikau juos higieniškai. Esu dirbęs ir užsienyje prie maisto, tai žinau higienos taisykles“, - pokalbį pradėjo 31-erių Vytas.

Tiems, kurie abejoja kokybe Vytas visada pateikia prekybos centrų pavyzdį: „Žmonės iš ten nusiperka mišrainių ir jos prabūna maišelyje keletą valandų. Ar čia tikrai higieniška? Ar tokią mišrainę dar galima valgyti? Aš pats daug neperku iškart. Tad parduodu juos per pusvalandį arba, jei nesiseka, per valandą. Jie dažniausiai dar šilti būna.“

Atbaido baudos

Vytas pasakoja, kad anksčiau prekiavo ir alkoholiu, bet dabar to privengia, nes gresia didelės baudos. „Suprantama, kad parduodant alkoholį užsidirbti būtų galima žymiai daugiau. Bet policija ir gelbėtojai daro reidus, gaudo tokius prekeivius, kaip mes. Palapinių savininkai labiausiai pyksta. Esą dideli konkurentai jiems esame“, - pasakoja Vytas.

REKLAMA
REKLAMA

Nors sezono pradžioje čeburekais, kepta duona ar kitais produktais prekiauja tik vienas kitas, tačiau, anot Vyto, po dviejų savaičių jų skaičius gali išaugti iki 30.

REKLAMA

„Dabar čeburekas kainuoja 1,5 euro. Bet gali būti, kad teks iki 2 eurų padidinti. Bobutės tokią kainą užkelia. Negaliu prekiauti pigiau, nes kils konfliktai. Kaina turi būti vienodos.

Sutinku, kad per brangu, bet negali prekiauti pigiau. Nors neturime viršininkų, kiekvienas dirbame sau, bet privalome laikytis bendros tvarkos“, - nerašytą prekybos paplūdimyje taisyklę akcentavo Vytas.

Solidus uždarbis

Kiek valandų per dieną tenka dirbi taip pat priklauso nuo paties prekiautojo. „Kiek turi jėgų, kiek paneši, tiek ir dirbi. Aš pats žiemą užsienyje dirbu, o vasarai grįžtu į Palangą. Čia yra geriausias darbas“, - tvirtina 31-erių vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Pamatęs nuostabą žurnalisto veide, Vytas iškart atsako kodėl: „Todėl, kad kavinėje gali dirbti 10 valandų už 30 eurų, o čia viskas priklauso nuo tavo asmeninių savybių, sugebėjimų. Labai svarbu, kaip tu kalbėsi su žmonėmis. Ir, žinoma, nuo čeburekų kokybiškų.

Pavyzdžiui, per ilgąjį savaitgalį, kai atvyksta daug poilsiautojų, tai per dieną gali užsidirbti ir iki 100 eurų. Jeigu prekiausi dar ir alumi, tada pelnas gali išaugti iki 200 eurų. Bet didelės baudos atbaido.“

Už prekybą čeburekais taip pat gresia baudos, bet jos nėra tokios didelės, todėl prekeiviai linkę rizikuoti.

„Iš pradžių tos baudos už prekybą čeburekais būna labai mažos. Tiesiog rizika mažesnė. Dalykas tas, kad dirbčiau legaliai, išsiimčiau patentą, bet leidimo prekiauti išnešiojamuoju maistu nėra. Gali atitikti higienos sąlygas, bet niekas neišduos būtent leidimo nešioti produkciją paplūdimyje“, - patikslina Vytas.

Iš Šiaulių kilęs, bet ilgą laiką Palangoje gyvenęs vyras pokalbį užbaigia viską apibendrinančiu sakiniu: „Pats tuos čeburekus valgau, dar nė karto neapsinuodijau.“

Tad, gerbiami poilsiautojai, lieka tik palinkėti: „Skanaus!“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų