REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Jacinda Pender (nuotr. Instagram)

Gan kandžiu įrašu „Instagram” socialiniame tinkle pasidalinusi mergina išpopuliarėjo skatindama ir kitus juodaodžius vaikus pamilti savo išskirtinius veido bruožus.

17

Gan kandžiu įrašu „Instagram” socialiniame tinkle pasidalinusi mergina išpopuliarėjo skatindama ir kitus juodaodžius vaikus pamilti savo išskirtinius veido bruožus.

REKLAMA

Jacinda Pender (19 m.) iš Džordžijos valstijos, JAV pasidalino savo natūraliai putlių lūpų fotografijų koliažu, o po juo rašė: „Kai suprantate, jog didelės lūpos yra madingos, tačiau prireikia laiko, kad pamiltumėte savąsias.“

Šis pranešimas, kuris, pasak merginos, buvo įkvėptas jos pastangų priimti tam tikrus savo išvaizdos bruožus, jau sulaukė daugiau nei 120 tūkst. paspaudimų „patinka“.

„Tai – apie mane, juodaodę merginą, mylinčią savo natūralius bruožus ir vaikystėje baltaodžių bendraamžių nuolat kritikuojamą, jog esu nepakankamai graži“, - rašė Jacinda.

REKLAMA
REKLAMA

Ji taip pat priminė apie rasistinius pareiškimus, paliktus po „MAC Cosmetics“ paskelbta nuotrauka ir nutaikytus prieš joje vaizduojamą juodaodę merginą.

REKLAMA

„Tai apie juodaodes merginas, kurioms nuolat primenama, jog jos nėra patrauklios ir dažniausiai komentuojami jų plaukai, odos spalva ar ryškūs veido bruožai. Mano darbas - kiekvienam vaikui priminti apie tai, jog esate savaip gražūs, nusipelnę geriausių dalykų ir tokių pačių teisių“, - tęsė mergina.

Jacindos įrašas rezonuojamas su kitų „Instagram“ tinklo naudotojų, kurių keletas teigė patyrę patyčias ar kitokią diskriminaciją būtent dėl išskirtinės išvaizdos.

„Juokingiausia, kad ir aš, besimokydama vidurinėje mokykloje, patyriau patyčias dėl to, jog esu juodaodė“, - rašė viena moteris. „Girdėjau, kaip juokėsi iš mano lūpų. Dabar jos yra labai madingos. Taip pat sulaukiau pajuokų dėl savo apkūnios figūros, kuri šiuo metu laikoma seksualia.“

REKLAMA
REKLAMA

Skatinanti meilę sau ir pozityvų požiūrį į kūną, Jacinda panašia fotografija pasidalino gegužės mėnesį. Tą kartą ji rašė: „Tikite ar ne, bet prireikė nemažai laiko, kol pamilau savo natūralias ir gražias lūpas.“ Šis įrašas sulaukė 60 tūkst. „patinka“.

Paauglė nesitikėjo, kad žinutė sulauks tokio didelio susidomėjimo.

„Kitą rytą supratus, kad mano įrašas išpopuliarėjo internete, ištiko šokas“, - sakė Jacinda.

Tačiau ne viskas klostėsi idealiai ir mergina sulaukė negatyvių komentarų, pripildytų rasistiniais užgauliojimais, įžeidimais bei teigiančių, kad Jacinda apsimeta kažkada nemylėjusi savo bruožų. Mergina į tokius pareiškimus nekreipia dėmesio ir nežada sustoti dalintis savo vizija.

„Tikiuos jie supras, kad meilė sau – kelionė, reikalaujanti daug kantrybės“, - sakė ji. „Visa tai prasideda nuo savęs atradimo ir tų neapykantos sluoksnių, kurie gaubė jus visą laiką, atidengimo bei supratimo, jog tai, ko anksčiau nemėgote, yra taip trūkstama dalis, užpildanti savimeilę.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų