REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siaubingas teroro išpuolis sudrebino Mančesterį. Ten besibaigiant amerikiečių pop dievaitės koncertui, didžiausioje miesto arenoje nugriaudėjo galingas sprogimas. Tūkstantinėje paauglių minioje akimirksniu kilo panika ir chaosas.

Siaubingas teroro išpuolis sudrebino Mančesterį. Ten besibaigiant amerikiečių pop dievaitės koncertui, didžiausioje miesto arenoje nugriaudėjo galingas sprogimas. Tūkstantinėje paauglių minioje akimirksniu kilo panika ir chaosas.

REKLAMA

Savižudžio sprogdintojo ataka nusinešė mažiausiai 22 gyvybes, apie 60 žmonių sužeista. Koncerte su žmona ir aštuonmete dukrele dalyvavęs ir savo gimtadienį ten šventęs Mančesterio lietuvis Vaidotas Vaitkevičius už tai, kad liko gyvas dėkoja stebuklui.

Lietuvis sunkiai atsigauna

Po šio incidento sunkiai atsigauna ir sukrėstas Mančesterio lietuvis Vaidotas Vaitkevičius. Kaip tik vakar minėdamas savo gimtadienį, jis su savo aštuonmete dukrele ir žmona dalyvavo teroristo taikiniu tapusiame koncerte.

„Visa laimė, kad mes išėjome anksčiau. Minutė iki sprogimo. Mes išėjome anksčiau, kad nepapultume į didelius kamščius. Ir gal mes su juo net prasilenkėme. Jis, sako, kažkur prie įėjimo susisprogdino. Minutę... Mes nuėjome kokią minutę nuo tos vietos ir įvyko sprogimas. Iš pradžių pagalvojau, kad fejerverkas, bet supratau, kad negalėjo būti, nes uždara patalpa ir fejerverkų niekas nešaudys... tada sakau... bomba", - sakė vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Ryte patvirtinta, kad per šį teroro išpuolį žuvo 22 žmonės, 59 sužaloti. Nusikaltimą įvykdė savižudis sprogdintojas. Pareigūnai jau sulaikė 23-ejų su sprogdinimu susijusį kitą jaunuolį. Lietuvis Vaidotas sako, kad po tokios siaubingos nakties jaučiasi antrą kartą gimęs.

REKLAMA

„Esame išsigandę. Šiandien dar daugiau. Vakar kažkaip nesijuto, bet šiandien drebulys jaučiasi. Vaikas mano irgi išsigando, pradėjo verkti, aš ją nešiau. Buvo draugų mergaitė. Ji sakė, kad jai netoli už nugaros susprogo ta bomba. Jai, ačiū dievui, irgi viskas gerai. Miestas tuščias... Va, matot, žmonių beveik nieko nėra", - taip pat kalbėjo Vaidotas.

Evakuotas prekybos centras

Kiti Mančesterio lietuviai sako, kad nuotaika mieste šiandien labai slogi.

„Liūdna, kas įvyko vakar. Šiandien miestas pilnas policijos, pilnas žmonių, žmonės panikoje. Gatvės uždarytos, stotys uždarytos. Siaubingas vaizdas aplinkui. Kas yra smagu, jog žmonės geranoriškai padeda nukentėjusiems ir jų šeimoms, aukoja kraują, priglaudžia į namus", - sakė Raimondas Kazlauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Mančesterį akylai stebint antiteroristiniam būriui, evakuotas prekybos centras. Pareigūnai į jį įsiveržė, kai gavo pranešimą apie sprogmenį. Ir prekybos centro spruko šimtai vakarykščio teroro ir šiandieninės grėsmės išgąsdintų žmonių. Laimė, bent šis pranešimas apie sprogmenis nepasitvirtino.

Britai skelbia, kad tai žiauriausias išpuolis Jungtinėje Karalystėje nuo 2005-ųjų, kuomet per sprogdinimus Londono metro žuvo 52 žmonės.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų