REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Futbolininkių komanda (nuotr. Organizatorių)

Savaitgalį Latvijoje vykusiose 33-iose tradicinėse Baltijos šalių studentų žaidynėse SELL jėgas išbandė per 1500 sportininkų ne tik iš Lietuvos, Latvijos, Estijos universitetų, bet ir kitų pasaulio šalių, tokių kaip Kinija ar net Australija. O štai itin aukštais sportininkų pasiekimais garsėjančio Šiaulių universiteto studentai čempionų titulo neapleido ir šįkart – pastarųjų sąskaitoje iškovoti net trys aukso medaliai.

6

Savaitgalį Latvijoje vykusiose 33-iose tradicinėse Baltijos šalių studentų žaidynėse SELL jėgas išbandė per 1500 sportininkų ne tik iš Lietuvos, Latvijos, Estijos universitetų, bet ir kitų pasaulio šalių, tokių kaip Kinija ar net Australija. O štai itin aukštais sportininkų pasiekimais garsėjančio Šiaulių universiteto studentai čempionų titulo neapleido ir šįkart – pastarųjų sąskaitoje iškovoti net trys aukso medaliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš vienintelio Šiaurės Lietuvoje universiteto komandos atstovų čempiono titulus pelnė vaikinų regbio rinktinė, merginų futbolo komanda ir imtynininkė Danutė Domikaitytė.

REKLAMA

Regbininkai vėl apgynė čempionų vardus

Rygos ir Uogrės miestuose vykusiose SELL žaidynėse studentų sportininkų komandos iš viso varžėsi 15 sporto šakų, tuo tarpu Šiaulių universitetas šiemet delegavo tik lengvosios atletikos, regbio, moterų futbolo ir imtynių atstovus.

„Burdami šių metų SELL varžybų dalyvius vadovavomės principu, jog į varžybas turi keliauti geriausi universiteto sportininkai. Kitaip tariant, tie, kurie gali užimti aukštas, prizines vietas. Ir nors lengvosios atletikos atstovams šiemet sėkmė nenusišypojo, regbininkai, futbolininkės ir imtynininkė D. Domikaitytė – mūsų lūkesčius pateisino su kaupu. Vis tik norisi, kad universiteto vardą garsintų kuo daugiau sportininkų, todėl, įvertinę varžybų lygį, kitais metais į Estijoje vyksiančias SELL žaidynes ketiname vežti ir futbolininkus bei tinklininkus“, – pasakojo Rytis Alūzas, Šiaulių universiteto SELL delegacijos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiauliečiai regbininkai SELL žaidynėse dalyvavo jau trečiajį kartą – lygiai tiek pat kartų pelnytas ir čempionų titulas. Pastariesiems šiemet užtikrintai pavyko nurungti Latvijos sporto pedagogikos akademijos (35:7), Latvijos technikos universiteto (26:12), Latvijos žemės ūkio universiteto (27:17) ir Baltijos federalinio I. Kanto universiteto komandą iš Rusijos (31:19).

Geriausiu turnyro žaidėju išrinktas Šiaulių universiteto regbininkų komandos kapitonas Vytaras Bloškys pabrėžė, jog, palyginti su praėjusiais metais, šiemet komandos pasirodė gerokai pajėgesnės, o varžybų lygis – aukštesnis. „SELL regbio turnyro lygis dar labiau kiltų, jei jame dalyvautų ir daugiau komandų. Kadangi studentų komandų, ypač regbininkų, nėra daug, kiekvienos varžybos mums – itin reikalingos. O jei, pavyzdžiui, žaidynėse dalyvautų ne 5, o 10–12 komandų, natūralu, kad ir konkurencija būtų kur kas didesnė. Labai tikiuosi, jog studentų dėmesys šiai sporto šakai tiek mūsų, tiek ir kaimyninėse šalyse sulig kiekvienais metais augs“, – sakė V. Bloškys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aštuntą kartą iš eilės – futbolininkių triumfas

Iki šiol vyravę stereotipai apie sėkmingus futbolininkus vyrus gali būti paminti – mat Šiaulių universiteto merginų futbolo komanda SELL žaidynių čempionėmis tapo net aštuntą kartą iš eilės. Šiaulietės triuškinančiai įveikė visas varžoves: jungtinę Latvijos universitetų komandą (19:1), Latvijos žemės ūkio universitetą (10:0) ir Latvijos sporto pedagogikos universitetą (9:3).

„Mūsų komanda rungtyniavo beveik tos pačios sudėties, kaip ir praėjusiais metais. Merginos šiuo metu daug žaidžia – dalyvauja Lietuvos moterų futbolo čempionate. Šioms varžyboms ruošėmės itin kruopščiai – treniravomės tokio pat dydžio aikštėje, kokioje vyko varžybos Rygoje.

REKLAMA

Džiaugiuosi, kad joms pavyko aštuntą kartą iš eilės tapti SELL žaidynių čempionėmis“, – sakė komandos treneris Rimas Viktoravičius.

Tuo tarpu Šiaulių universiteto imtynininkei D. Domikaitytei (svorio kategorija iki 75 kg) įteiktas SELL žaidynių aukso medalis.

Puoselėja sportininkų rengimo tradicijas

Pasak Šiaulių universiteto rektoriaus dr. Donato Jurgaičio, dalyvavimas tarptautinėse studentų žaidynėse SELL tapo ne tik tradicija, bet ir puikia proga geriausiems universiteto sportininkams įsivertinti per visus metus pasiektus treniruočių rezultatus. Juolab kad šios varžybos sulig kiekvienais metais įgauna vis didesnį mastą, t. y. be Baltijos šalių ir Suomijos, SELL rungtynėse panora dalyvauti ir vis daugiau kitų itin stiprių Europos ir pasaulio universitetų sportininkų.

REKLAMA

„Ruošiame būsimuosius socialinių, humanitarinių, tiksliųjų mokslų bei menų srities specialistus. Tačiau universitete ne mažiau svarbios ir sportininkų rengimo tradicijos – stojantiesiems siūlome kūno kultūros ir sporto pedagogikos bakalauro studijas. Taip pat aktyviai skatiname studentų įsitraukimą ir į neformaliąją veiklą – Šiaulių universitete veikiančiame Sporto skyriuje galima rasti kiekvieno poreikius atitinkančių sporto šakų užsiėmimų, – pasakojo dr. D. Jurgaitis. – Galime pasigirti itin stipriais regbininkais, nuolat laurus skinančias merginų futbolo ir žolės riedulio komandas. Esame iškovoję daugybę medalių tiek Lietuvos, tiek tarptautinėse sporto varžybose – džiuginantys ir šių metų SELL komandos rezultatai.“

Šiaulių univresitetas yra išugdęs ir būrį tokių elitinių Lietuvos sportininkų kaip: krepšininkai Mindaugas Žukauskas, Robertas Javtokas ir Donatas Slanina, parolimpietis Mindaugas Bilius, olimpiadoje dalyvavusios maratonininkės Rasa Drazdauskaitė ir Remalda Kergytė ir kt. O štai šiandien Šiaulių universiteto studentų gretose – ir Rio de Žaneiro bronziniais irkluotojais praminti baidarininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų