REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po sezono pertraukos į Lietuvą sugrįžo tiesioginiai skrydžiai į Rusijos kultūros sostine tituluojamą Sankt Peterburgą. Be to, vienas kelionių organizatorių pranešė apie žiemos sezono keliones į Egiptą. 

Po sezono pertraukos į Lietuvą sugrįžo tiesioginiai skrydžiai į Rusijos kultūros sostine tituluojamą Sankt Peterburgą. Be to, vienas kelionių organizatorių pranešė apie žiemos sezono keliones į Egiptą. 

REKLAMA

Šiandien iš Vilniaus oro uosto pakils oro linijų bendrovė „RusLine“, o jau po kelių savaičių, birželio 10 d. į Sankt Peterburgą lėktuvai skris ir iš Palangos. Tikimasi, kad nauji skrydžiai ne tik pagerins susisiekimą tarp abiejų šalių, bet ir padidins turistų srautus.

„Džiaugiamės galėdami pasiūlyti maršrutą, kuris gali ne tik prisidėti prie turizmo plėtros Lietuvoje, bet ir suteikti platesnes pasirinkimų galimybes keliautojams. Neabejoju, kad penkis kartus per savaitę vyksiantys skrydžiai iš Sankt Peterburgo į Vilnių antrojo pagal dydį Rusijos miesto gyventojų nepaliks abejingų“, - teigia Lietuvos oro uostų Komercijos direktorė Jūratė Baltrušaitytė.

Oro bendrovės „RusLine“ skrydžiai iš Vilniaus į Sankt Peterburgo Pulkovo oro uostą bus vykdomi visomis savaitės dienomis, išskyrus penktadienį ir šeštadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo liepos 14 d. iki rugpjūčio 17 d. 23:59 val., kol bus rekonstruojamas Vilniaus oro uosto orlaivių kilimo ir tūpimo takas, „RusLine“ laikysis to paties tvarkaraščio ir keleivius skraidins iš Kauno.

REKLAMA

Skrydžio iš Lietuvos sostinės į Rusijos didmiestį trukmė – 1 val. 20 min., keleiviai bus skraidinami 50-ies vietų „Bombardier CRJ100/CRJ200“ orlaiviu.

Bilietų naująja kryptimi kainos prasideda nuo 125 Eur į vieną pusę.

„Kidy Tour“ nuo rudens lietuvius skraidins ir į Egiptą

Lapkričio mėnesį startuoja kelionių organizatoriaus „Kidy Tour“ kelionės į Egipto Hurgados kurortą. Planuojama, kad skrydžiai bus vykdomi kartą per savaitę.

Bendrovės vadovo Gvido Aukštuolio teigimu, nauja žiemos sezono kryptis – svarbus žingsnis plečiant kelionių paketų šeimoms pasiūlą.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl gero kainos ir kokybės santykio Egiptas tarp lietuvių šeimų su mažais vaikais yra ypač populiari atostogų šalis. Turistus vilioja pramogų gausa ir šilta Raudonoji jūra. Hurgados kurorte daug viešbučių, kurių infrastruktūra gerai pritaikyta šeimų poilsiui. Šeimos su vaikais yra pagrindinis mūsų klientų segmentas, todėl mums išties svarbu pasiūlyti joms keliones į šią šalį“, – sako G. Aukštuolis.

Turistus iš Estijos „Kidy Tour“ į Egiptą skraidina nuo 2016 metų. Anot bendrovės vadovo, pasiūlyti keliones į šią šalį Lietuvos turistams planuota nuo pat verslo įkūrimo.

G. Aukštuolio teigimu, 2017-2018 m. žiemos sezono metu į Egiptą numatoma išskraidinti apie 9000 turistų iš Lietuvos ir Estijos. Apie 55 proc. jų keliaus iš Estijos, likusieji – iš Lietuvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiai metais su bendrove keliavo 13 940 turistų iš Lietuvos ir Estijos. „Kidy Tour“ apyvarta 2016 m. sudarė 7,3 mln. eurų. Šiemet planuojama turistų skaičių padvigubinti, o apyvartą išauginti iki 15 mln. eurų.

Lietuvos oro uostų tinklui priklauso trys oro vartai Vilniuje, Kaune ir Palangoje. Per 2016 m. jie aptarnavo 4,8 mln. keleivių ir 52 tūkst. skrydžių. Vasaros sezono metu iš Lietuvos oro uostų 16 aviakompanijų skraidina 84 maršrutais į 59 miestus 26 šalyse. Tarptautinės oro uostų tarybos (ACI Europe) duomenimis, Lietuvos oro uostai prie Lietuvos BVP prisideda 2,5 proc.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų