REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keli šimtai žmonių Vilniuje, prie Seimo rūmų, susirinko į protesto koncertą, skirtą pareikšti nepritarimą valdančiųjų planams apriboti alkoholio vartojimą per koncertus ir įvairius renginius. Grupės „Antis“ narys Algirdas Kaušpėdas prašė Seimo narių nežudyti laisvės. O „Bix“ narys Samas tikino, kad rokenrolas yra laisvė ir atsakomybė.

Keli šimtai žmonių Vilniuje, prie Seimo rūmų, susirinko į protesto koncertą, skirtą pareikšti nepritarimą valdančiųjų planams apriboti alkoholio vartojimą per koncertus ir įvairius renginius. Grupės „Antis“ narys Algirdas Kaušpėdas prašė Seimo narių nežudyti laisvės. O „Bix“ narys Samas tikino, kad rokenrolas yra laisvė ir atsakomybė.

REKLAMA

Valdžiai svarstant Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimus, renginių organizatoriai baiminasi, kad planuojami alkoholio ribojimai sugriaus festivalius arba privers juos išsikelti į užsienį. Pataisose numatyta, kad masiniuose renginiuose prekyba alkoholiu draudžiama.

Saulius Urbonavičius - Samas: nereikia karo

„Rokenrolo dvasia yra laisvė ir atsakomybė. Kai tu pats žinai, kas yra gerai, kas blogai, niekas tau nenurodinėja, ką tu turi daryti. Tai yra didžiausia laisvė.

REKLAMA
REKLAMA

Mes visi esame žiauriai skirtingi, prie kiekvieno neprisitaikysi, reikia surasti tas taisykles, kurios padės gyventi švariau ir fainiau. O ne iš viršaus pasakyti, kad esi Dievas. Patarimas yra girdėti, tai kas šiandien vyksta. Įjungti protą, atidaryti duris ir prasivėdinti sveiką protą. Reikia prisidėti prie tos šalies, neskirstyti į dvi kategorijas: pijokai ir kovotojai prieš tai. Nereikia karo, kovoti nereikia, reikia dirbti visiems kartu", - keliems šimtams žmonių susirinkusiems Nepriklausomybės aikštėje Seime tikino Samas. 

REKLAMA

Algirdas Kaušpėdas: šalin rankas nuo Lietuvos laisvės

„Laisvė ir nepriklausomybė. Šie du žodžiai turi būti tariami kartu. Laisvas žmogus yra nepriklausomas. Laisva tauta yra nepriklausoma. Todėl kiekvienas žmogus, tauta, norėdama būti laisva, saugo savo nepriklausomybė. Prieš 30 metų kovojome už Lietuvos nepriklausomybę, išvaduoti nuo okupantų batų ir gyventi sąmoningą ir atsakingą gyvenimą buvo didžioji sąjūdžio idėja. Su kuria roko maršais griovėm Sovietų sąjungą. Tačiau sulaukėme laikų, kai į valdžią atėję politikai sako, kad esame neverti laisvės. Nes jų nuomone esame nesąmoningi ir neatsakingi. Ką tai reiškia? Tai reiškia, kad netrukus gyvensime valstybino diktato arba policinio blaivybės internato sąlygomis. Iš mūsų bus atimta laisvė, laisvė pačiam spręsti yra atšaukiama. Dabar valdžia pasakys, kas galima ir kur galima. O mes turėsime būti paklusni avių ar ožkų banda. Netrukus LRT neteks laisvės kritikuoti politikos, o vietoje tikrovės matysime liaupses nuostabiems valdžios darbams ir reportažus, koks gražus mūsų gyvenimas. Prasidės visuotinė skaistybės ir blaivybės gadynė.

REKLAMA
REKLAMA

Aš kažko nesuprantu, ar tai reiškia, kad kai į valdžią ateis vegetarai, visa valdžia turės atsisakyti mėsos? O kas bus, kai į valdžią ateis tikrieji žaliavalgiai. Priklausyti nuo alkoholio arba priklausyti apie represinės sistemos yra vienodai blogai. Gyventi priklausomybėje reiškia gyventi nelaisvėje. Valdžia vietoje to, kad siūlytų protingą alternatyvą, planuoja nelaisvę nuo alkoholio pakeisti draudimų nelaisve. Tačiau mielieji Seimo nariai, būti ar nebūti, valgyti ar nevalgyti, gerti ar negerti yra kiekvieno žmogaus asmeninės laisvės valios klausimas. Negalima iš žmogaus atimti laisvę ir nuspręsti, draugas jis sau ar priešas. Neatiduokime valdžiai savo laisvės. Valdžia pasiklydo savo statistinėse dėlionėse, jie nesupranta, kas yra svarbu, nesupranta, kad laisvė yra svarbiausia. Nesupranta, kad mes esame laisvė. Žudydama laisvę, jie žudo mus. Tai bus tik žodžiais ant mūsų laisvės lavonų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Karbauski, Veryga, kovokite už idėjas ne draudimais, o argumentais. Tik taip padėsite išugdyti sąmoningą žmogų ir išsaugosite laisvę. Laisvės pamatas yra pagarba žmogui. Kurkime pasitikėjimo Lietuvą. Valdžia gali priversti, bet negali įgalinti. Tik pats žmogaus tai gali padaryti. Šalin rankas nuo Lietuvos laisvės. Šalin rankas nuo mūsų laisvo pasirinko būti ar nebūti. Laisvė rokenrolui", - kalbą baigė A.Kaušpėdas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų