REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad Lietuvoje institucijos nepakankamai rūpinasi kibernetiniu saugumu.

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad Lietuvoje institucijos nepakankamai rūpinasi kibernetiniu saugumu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos teisinė bazė, teisinė aplinka yra gera, sutvarkyta, čia kažkokių problemų mes neturime, tačiau pats požiūris į kibernetinį saugumą tikrai nėra patenkinamas, tą patvirtino ir Krašto apsaugos ministerijos atlikta analizė, kad daugelis institucijų vadovų nesupranta šios temos subtilumo ir svarbumo, labai dažnai, kas susiję su kibernetiniu saugumu, orientuojamasi į vieną IT specialistą, kuris turėtų užtikrinti ir garantuoti tą saugumą, tačiau taip tikrai nėra“, - LRT radijui antradienį sakė S.Skvernelis.

REKLAMA

Anot jo, minėtą ataskaitą išklausiusi Vyriausybė stebės, kaip institucijos atsižvelgė į pastabas.

„Vyriausybė, išklausiusi ataskaitą, priėmė sprendimą po poros mėnesių grįžti prie temos ir pasižiūrėti, ar tie darbai, kuriuos turi padaryti valstybės institucijos, yra padaryti“, - teigė premjeras.

Jis pažymėjo, kad Vyriausybė taip pat teikia prioritetą IT specialistų rengimui.

Pasaulyje nuo praėjusio penktadienio išplitęs duomenis koduojantis kompiuterinis virusas „WannaCry“ Lietuvoje preliminariai paveikė per šimtą adresatų. Ryšių reguliavimo tarnybos Tinklų ir informacijos saugumo departamento direktorius Rytis Rainys sakė, kad tarp nukentėjusiųjų nėra valstybinės reikšmės objektų ar kitų itin svarbių sistemų.

Programišių ataka paveikė per 150 tūkst. kompiuterių visame pasaulyje. Per išpuolį žalinga programa užšifruoja vartotojo failus. Atakos organizatoriai reikalauja, kad jų aukos sumokėtų išpirką virtualiąja valiuta – bitkoinais, jeigu nori susigrąžinti prieigą prie informacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų