REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį pradeda valstybinį vizitą Indonezijoje.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį pradeda valstybinį vizitą Indonezijoje.

REKLAMA

Tai pirmasis istorijoje Lietuvos vadovo valstybinis vizitas į šią valstybę. D.Grybauskaitė susitiks su Indonezijos prezidentu Joko Widodo (Džoku Vidotu) ir parlamento pirmininku Setya Novantu.

REKLAMA
REKLAMA

Per susitikimus itin daug dėmesio bus skiriama Lietuvos ir Indonezijos ekonominių santykių plėtrai, informavo Prezidentūra.

REKLAMA

Vizito metu planuojama pasirašyti susitarimus dėl bendradarbiavimo energetikos, transporto srityse. Taip pat bus aptartas bendradarbiavimas žemės ūkio, turizmo, mokslo ir inovacijų sektoriuose, prekybos ryšių stiprinimas.

„Žemės ūkio srityje mes suinteresuoti gauti paprastesnius sertifikavimo leidimus ir supaprastintas procedūras mūsų žemės ūkio – mėsos, pieno – produktų eksportuotojams“, – LRT radijui praėjusią savaitę sakė prezidentė.

Indonezijos sostinėje Džakartoje vyks pirmasis dvišalis energetikos forumas, jame bus keičiamasi patirtimi vystant suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalų veiklą, aptariamos galimybės bendradarbiauti atsinaujinančios energetikos srityje. Pasak D.Grybauskaitės, Lietuva su Indonezija gali bendradarbiauti ne tik dėl SGD, bet pasiūlyti savo patirtį gaminant saulės energetikos, biokuro technologijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų