REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Šiaurės Korėja paleido balistinę raketą (nuotr. SCANPIX)

Šiaurės Korėja sekmadienį paleido balistinę raketą iš savo šiaurės vakarų regiono, pranešė Pietų Korėjos kariuomenė.

13

Šiaurės Korėja sekmadienį paleido balistinę raketą iš savo šiaurės vakarų regiono, pranešė Pietų Korėjos kariuomenė.

REKLAMA

Toks bandymas buvo atliktas pirmąkart nuo praeito naujojo Pietų Korėjos prezidento Moon Jae-ino (Mun Džejino) kadencijos pradžios gegužės 10 dieną.

Raketa buvo paleista apie 5 val. 30 min. vietos (šeštadienį 23 val. 30 min. Lietuvos) laiku iš Kusongo miesto apylinkių Šiaurės Pjongano provincijoje ir nuskriejo apie 700 km, nurodė Pietų Korėjos kariuomenės jungtinio štabų komiteto viršininkas

„Pietų (Korėja) ir JAV analizuoja tolesnę informaciją apie šią raketą“, – sakoma pranešime.

Pchenjanas atliko jau antrą raketos bandymą per maždaug dviejų savaičių laikotarpį.

Prognozuojama, kad Moon Moon Jae-inas artimiausiu laiku sušauks pasitarimą su nacionalinio saugumo patarėjais, sakė prezidento atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

Korėjos pusiasalyje pastaruoju metu tvyrojo didelė įtampa, paaštrinta Pchenjano ir Vašingtono apsikeitimų priešiškais pareiškimais.

Šiaurės Korėja nuo praeitų metų pradžios surengė du branduolinius bandymus ir paleido dešimtis raketų. Ši šalis siekia pasigaminti balistinių raketų, pajėgių smogti branduoliniais užtaisais taikiniams JAV žemyninėje dalyje.

REKLAMA

Vašingtonas užsiminė, kad neatmeta galimybės Pchenjano branduolinio ginklavimosi programą stabdyti kariniais veiksmais, bet JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pastaruoju metu, atrodo, šiek tiek sušvelnino savo poziciją ir teigė, kad jam būtų „garbė“ susitikti su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu (Kim Čen Unu).

D.Trumpas ragina imtis griežtesnių sankcijų Šiaurės Korėjai, vėl išbandžiusiai balistinę raketą

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ragina skelbti griežtesnes sankcijas Šiaurės Korėjai, kurioje vėl atliktas balistinės raketos bandymas.

REKLAMA
REKLAMA

„Naujausia provokacija – tai raginimas visoms valstybėms taikyti gerokai griežtesnes sankcijas Šiaurės Korėjai“, – sakoma Baltųjų rūmų pranešime spaudai.

Raketa nukrito „taip arti Rusijos teritorijos – iš tikrųjų arčiau Rusijos negu Japonijos – prezidentas negali įsivaizduoti, kad Rusija dėl to būtų patenkinta“.

Šiaurės Korėja „per ilgai yra baisi grėsmė, – nurodoma pranešime. – Pietų Korėja ir Japonija atidžiai stebi šią situaciją kartu su mumis“,

Pranešime pabrėžiama, kad Jungtinės Valstijos „tebesilaiko tvirto įsipareigojimo stovėti kartu su mūsų sąjungininkėmis rimtos grėsmės iš Šiaurės Korėjos akivaizdoje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rusija ir Kinija nerimauja dėl didėjančios įtampos Korėjos pusiasalyje

Rusijos ir Kinijos prezidentai Vladimiras Putinas ir Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) pareiškė susirūpinimą dėl kylančios įtampos Korėjos pusiasalyje, kur Šiaurės Korėja sekmadienį paleido balistinę raketą, sakė V.Putino atstovas spaudai.

Tarptautinio forumo Pekine užkulisiuose susitikę V.Putinas ir Xi Jinpingas „nuodugniai aptarė padėtį Korėjos pusiasalyje“ ir „abi pusės išreiškė susirūpinimą dėl įtampos eskalavimo“, sakė žurnalistams Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Pasak naujienų agentūros „Xinhua“, Kinijos prezidentas pažymėjo, kad Maskva ir Pekinas vaidina „balasto“ vaidmenį taikai ir stabilumui regione bei pasaulyje užtikrinti.

V.Putinas ir Xi Jinpingas susitiko per forumo „Viena juosta, vienas kelias“ atidarymą Pekine. Šiuo projektu norima sukurti milžinišką pasaulinę prekybos infrastruktūrą, kuri jungtų Kiniją su jos kaimynėmis Azijoje bei Europa ir Afrika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų