REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penkios iš „Mis JAV“ dalyvių siunčia žinią imigrantėms mergaitėms ir moterims, savaitgalį stebėsiančioms šį grožio konkursą: išsikelkite tikslus, sunkiai dirbkite ir netūnokite šešėlyje.

Penkios iš „Mis JAV“ dalyvių siunčia žinią imigrantėms mergaitėms ir moterims, savaitgalį stebėsiančioms šį grožio konkursą: išsikelkite tikslus, sunkiai dirbkite ir netūnokite šešėlyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šios dalyvės žino, ką sako, nes gimė kitose šalyse ir vaikystėje imigravo į JAV, jų šeimoms siekiant savos „amerikietiškosios svajonės“. Dabar šios moterys yra JAV pilietės.

REKLAMA

„Noriu, jog jos pamatytų, kad viskas įmanoma, jei sunkiai dirbi“, – sakė Linnette De Los Santos (Linet De Los Santos). Jos šeimai atvyko į Jungtines Valstijas iš Dominikos Respublikos, kai būsimai gražuolei buvo penkeri.

„Kaip „Mis JAV“ labai norėčiau galėti įkvėpti mūsų imigrantų bendruomenę. Jei būčiau nebesiekusi savo svajonių ir sunkiai nedirbusi dėl norimų dalykų, nesėdėčiau čia kaip „Mis Florida“ ir (nestudijuočiau) teisės mokykloje, pasirengusi tapti imigracijos bylų advokate“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Konkursas sekmadienį bus transliuojamas iš Las Vegaso. L.De Los Santos, „Mis Šiaurės Dakota“ Raquel Wellentin (Rakel Velentin), „Mis Havajai“ Julie Kuo (Džuli Kuo), „Mis Konektikutas“ Olga Litvinenko ir „Mis Naujasis Džersis“ Chhavi Verg (Čhavi Verg) su naujienų agentūra AP kalbėjosi apie galimybes ir iššūkius, su kuriais susidūrė būdamos imigrantės.

Jų komentarai yra didelis kontrastas skandalui, apėmusiam šį konkursą 2015 metais, kai jo bendrasavininkis ir dabartinis JAV prezidentas Donaldas Trumpas per savo rinkimų kampaniją ne kartą įžeidė ispanakalbius prieš imigrantus nukreiptais pareiškimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuos grožio konkursus organizuojanti kompanija „Miss Universe Organization“ priklausė D.Trumpui ir žiniasklaidos konglomeratui „NBCUniversal“, bet jo televizija NBC ir ispanų kalba transliuojanti „Univision“ greit nutraukė ryšius su magnatu ir atsisakė rodyti šou.

D.Trumpas iškėlė bylą abiem televizijoms, bet galiausiai susitarė be teismo ir visą konkursą pardavė talentų vadybos kompanijai WME/IMG.

R.Wellentin šeima, baimindamasi dėl saugumo, iš Filipinų išvyko, kai mergaitei buvo dveji. Pirmoji pažintis su amerikietišku gyvenimu įvyko mažoje Enderlino bendruomenėje Šiaurės Dakotoje, bet šeimos vaikai ten jautėsi izoliuoti

REKLAMA

„Niekas nenorėjo su manimi net kalbėtis. Vieną dieną parėjau namo ir paklausiau tėčio: „Kodėl aš visai kitokia? Kodėl niekas su manimi nesikalba?“, – pasakojo R.Wellentin. – Mano tėtis pasakė man: „Žinai, tu nesi kitokia. Tu pati labai unikali. Turi būti stipri ir tikrai priimti kitų žmonių neigiamą nusistatymą, kad jis tave motyvuotų.“

„Tebeturiu tai galvoje“, – pridūrė ji.

Šeimos situacija pagerėjo persikrausčius į didesnį ir pakantesnį Fargo miestą Šiaurės Dakotoje. 24 metų R.Wellentin, norinti tapti mokytoja, sakė, kad patirtis išmokė ją nepriimti atsakymo „Ne“.

REKLAMA

„Noriu pasakyti žmonėms, jog jie ... niekam neturi leisti sakyti, kad jie kažko negali, nes tik pats gali nulemti savo ateitį“, – sakė ji.

Kaip ir tūkstančiai kitų imigrantų, O.Litvinenko į JAV su šeima atvažiavo motinai loterijoje laimėjus žaliąją kortą. Jai buvo treji, kai šeima persikėlė iš Ukrainos, praėjus keliems metams po Sovietų Sąjungos subyrėjimo.

Ši 27 metų verslininkė grožio konkursuose ėmė dalyvauti, kai mokykloje susižeidė koją ir nebegalėjo žaisti krepšinio. Iš pirmo karto ji laimėjo „Mis paauglė Konektikutas“, bet norėdama patekti į „Mis JAV“ konkursą turėjo bandyti penkis kartus. Jos atkaklumas, sako pati O.Litvinenko, rodo, kad svarbios visos pastangos.

„Noriu parodyti, jog nesvarbu, kas esi, nesvarbu, kokia tavo biografija, tavo dydis arba ką esi nuveikęs praeityje – sunkiu darbu ir drausme, su atkaklumu ir ryžtu tikrai gali pasiekti, ko trokšta tavo širdis“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų