REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinia apie trečiadienį Vilkaviškio rajone žiauriai kankintą ir užmigdytą vokiečių aviganį, sukrėtė ne tik vietinius gyventojus, bet ir šią naujieną internete pamačiusius skaitytojus. Neblaivus jo kankintojas, ne tik kankino šunį, bet ir grasino savo žmonai.

Žinia apie trečiadienį Vilkaviškio rajone žiauriai kankintą ir užmigdytą vokiečių aviganį, sukrėtė ne tik vietinius gyventojus, bet ir šią naujieną internete pamačiusius skaitytojus. Neblaivus jo kankintojas, ne tik kankino šunį, bet ir grasino savo žmonai.

REKLAMA

Matlaukio kaimo gyventojai nesupranta, kaip ir kodėl taip buvo galima pasielgti.

Prašo neslėpti nuo visuomenės

Anonimu norėjusi likti skaitytoja žinia apie šį nusikaltimą pasidalino ir su portalu tv3.lt, tikėdamasi dar labiau atkreipti visuomenės dėmesį. Pasak jos, žinodami apie tokius nusikaltimus, žmonės labiau reaguos ir galbūt tai padės užkirsti kelią kitiems. 

„Labai prašau nelaikyti tokių nusikaltimų norma, ir neslėpti jų nuo visuomenės. Nes šis žmogus nubaustas bus tik pačia minimaliausia bauda, bet leiskite žmonėms žinoti, leiskite pamatyti šį įvykį.

REKLAMA
REKLAMA

Galbūt tai bus paskata ir kitiems kreiptis į policiją pastebėjus kankinamą gyvūną“, - rašo skaitytoja.

Moteris laiške dėstė žinanti daugiau detalių apie žiauriu nusikaltinimu kaltinamą vyrą bei mano, kad jis gali išsisukti bei toliau taip elgtis. 

REKLAMA

Įtariamasis priešinosi

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės specialistė Daiva Klimavičienė patvirtino, kad sulaukė informacijos apie tokį incidentą.

„Gegužės 10-ą dieną buvo gautas pranešimas, kad apie 15.00 val. vyras (g. 1970 m.), Vilkaviškio r. sav. Kybartų sen. Matlaukio k., būdamas neblaivus (2,36 prom. alkoholio), žiauriai elgėsi su šunimi, jį kankino, dėl ko šuo buvo užmigdytas, be to, grasino savo žmonai (g. 1965 m.). Atvykę pareigūnai iškvietė veterinarijos specialistus, kurie užmigdė šunį.

REKLAMA
REKLAMA

Įtariamasis apgadino atvykusių policijos pareigūnų automobilį bei pasipriešino teisėtiems policijos pareigūnų reikalavimams.

Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl žiauraus elgesio su gyvūnais ir dėl grasinimo žmonai, taip pat dėl pasipriešinimo teisėtiems policijos reikalavimams. Vyras buvo sulaikytas“, - rašoma Marijampolės apskrities policijos išplatintame pranešime.

Seniūnas informuotas nebuvo

Kybartų seniūnas Romas Šunokas tikina, kad apie šią situaciją pats sužinojo iš spaudos.

„Niekas man nieko nesakė. Pats sužinojau tik iš spaudos. Čia yra policijos reikalai, mūsų dėl to neinformavo niekas. Nustebau, kai man paskambino ir paklausė dėl to, nes nieko nežinojau. Į mus niekas nesikreipė“, - tikina Kybartų seniūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kraupios nusikaltimo detalės

Susisiekus su Matlaukio kaimo bendruomenės pirmininke Daiva Dubauskiene paaiškėjo, kad ūmus ir konfliktiškas vyro elgesys, pavartojus alkoholio, yra žinomas aplinkiniams gyventojams. Pasak kaimynų, vyro šeima užsiėmė šunų veisimu.

Visgi, kas jį privertė taip pasielgti, sunku paaiškinti.

Kalbintas kaimo seniūnaitis Robertas Mickevičius tikino, kad reikia dėmesį kreipti ne tik tada, kai įvyksta tokie dalykai, o kalbėti ir kaip sustabdyti tokius dalykus. Anot jo, jeigu žmonės mato panašių dalykų ar žinojo apie tokį elgesį anksčiau turi pranešti ir kreiptis, o ne tik laukti ir kalbėti po to.

Mažame kaime gyvenantys žmonės, vieni kitus pažįsta. Kalbinti gyventojai neslėpė pasibaisėjimo tokiu elgesiu. Matlaukio kaimo gyventoja (vardas ir pavardė redakcijai žinomi), portalui tv3.lt teigė girdėjusi apie šį kraupų vyro poelgį. „Kaip pasakoja žmonės, jis prie medinio pagalio prisitaisė peilį ir vaikėsi savo šunį po kiemą, kur vėliau ir badė jį. Kai žmonės iškvietė policiją, jis bėgo ir bandė slėptis pas netoli gyvenančius žmones, bet jie jį išvijo.

REKLAMA

Tada bėgdamas jis numetė peilius, kuriuos vėliau surado policija. Sako, kad jis priešinosi sulaikymui, o tada dar ir išspyrė policijos mašinos langą. Ir teisinosi klausdamas policijos, kas čia tokio. Kiek žinau, jį išsivežė ir dar jis nėra paleistas“, – pasakojo moteris.

Nors gresia tiek piniginės baudos, tiek laisvės atėmimas už žiaurų elgesį su gyvūnais, visuomenėje pasigirsta raginimai jas dar labiau griežtinti. Kasmet tokių įvykių užfiksuojama ne viena dešimtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų