REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žemų kainų ištroškę Lietuvos gyventojai laisvu metu užplūsta Suvalkų parduotuves. Tai matydami prekybininkai ėmėsi specialių akcijų, tačiau lietuviai įsitikinę – jos nepadės.

Žemų kainų ištroškę Lietuvos gyventojai laisvu metu užplūsta Suvalkų parduotuves. Tai matydami prekybininkai ėmėsi specialių akcijų, tačiau lietuviai įsitikinę – jos nepadės.

REKLAMA

Naujienų portalą tv3.lt pasiekė skaitytojos Akvilės laiškas. Jame ji dalinasi socialiniame tinkle „Facebook“ kilusia diskusija, kurioje Lietuvos gyventojai tikina, kad važiuoti į Lenkiją vis tiek apsimoka daug labiau, o „Maximos“ pritaikyta nauja akcija „Patikrinta Lenkijoje“ – neatsiperka.

Kaip pavyzdį moteris pasitelkė majonezą „Hellman‘s“. Tikinama, kad „Maximoje“ 420 ml kaina yra 2,30 Eur, o Lenkijos „Kauflande“ – apie 1,44 Eur. Šiuo metu su akcija apie 1,11 Eur.

„Bet... „Maximoje“ šiuo metu yra akcija „patikrinta Lenkijoje“ ir 650ml šio majonezo kainuoja 2.18 Eur. BET... nupirkus Lenkijoj 2 indelius sumokate 2.22 Eur ir gaunate 840ml. Tai už 0.04 Eur gaunate (840–650)=190ml daugiau majonezo. Lenkijoje pirkti apsimoka“, – rašė moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Komentatoriai netruko pritarti, kad vis tiek Lenkijoje kainos daug mažesnės ir akcija pritaikyta ne taip.

Prekių su šia akcija perka dvigubai daugiau

„Maxima LT“ Korporacinių reikalų departamento vadovas Jaunius Špakauskas reaguodamas į tokius žmonių pastebėjimus atsako, kad prekių, kurios kampanijoje nedalyvauja, kainos gali skirtis. Dėl to jei akcija pagal Lenkija taikoma didesniam majonezo kiekiui, nebūtinai kaina bus tokia pati kaip Lenkijoje – mažesniam.

REKLAMA

„Pirmiausia, noriu užtikrinti, jog 650 ml talpos majonezas „Hellmann's Original“, esantis kampanijos „Mažos kainos garantija. Patikrinta Lenkijoje“ sąraše, „Maximoje“ kainuoja lygiai, tiek pat, 2,18 eurus, kiek ir didžiuosiuose Lenkijos prekybos tinkluose.

Taip pat norėčiau paaiškinti kampanijos „Mažos kainos garantija. Patikrinta Lenkijoje“ taisykles. „Mažos kainos garantija. Patikrinta Lenkijoje“ lygina „Maximoje“ ir didžiausiuose Lenkijos prekybos tinkluose: „Biedronka“, „Tesco“, „Lidl“ ir „Kaufland“ Lietuvos pirkėjų perkamų prekių kainas. Prekes šiam palyginimui parenkame atsižvelgdami į nepriklausomos bendrovės Lenkijoje atliktų rinkotyros tyrimų rezultatus, ką Lietuvos pirkėjai perka didžiuosiuose kaimyninės šalies prekybos centruose. Šios prekės mūsų parduotuvėse specialiu ženklu, jų asortimentą kas savaitę plečiame.

REKLAMA
REKLAMA

Norime akcentuoti, jog lyginame identiškų prekių, pavyzdžiui, 1 l gėrimo „Pepsi“ pakuotės, arba analogiškų prekių, pavyzdžiui, vienodo dydžio tos pačios kokybės kategorijos lietuviško ir lenkiško pieno pakuotės, įprastas kainas, be akcijų ir nuolaidų“, – teigiama bendrovės atsakyme.

Pasak jo, kainos minėtuose Lenkijos prekybos tinkluose tikrinamos kartą per savaitę.

„Lenkijos prekybos tinkluose Lenkijos valiuta, zlotais, surinktos kainos konvertuojamos į eurus, taikant kainų surinkimo dieną Lietuvos banko skelbiamą zloto ir euro valiutos keitimo kursą“, – prideda jis.

Be to, „Maxima“ nurodo, kad vis dėl to produktų pažymėta čia akcija pardavimai išaugo – jie dvigubai didesni nei anksčiau .

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų