REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Mindaugas Daunoras (nuotr. YouTube)

Jaunas vyras žvėriškai kastuvu sumaitojo mamos ir tėvo galvas. Psichiškai nesveikas? Tikėtina. Kitas atvejis, prieš porą mėnesių, kai taip pat jaunas vyras iššaudė savo šeimos narius – mamą, tėvą, senelę ir dėdę. Psichiškai nesveikas? Sulaikytas bendravo adekvačiai, bet koks sveiko proto žmogus būtų taip pasielgęs? Tad bus tiriama ir šio asmens psichika.

6

Jaunas vyras žvėriškai kastuvu sumaitojo mamos ir tėvo galvas. Psichiškai nesveikas? Tikėtina. Kitas atvejis, prieš porą mėnesių, kai taip pat jaunas vyras iššaudė savo šeimos narius – mamą, tėvą, senelę ir dėdę. Psichiškai nesveikas? Sulaikytas bendravo adekvačiai, bet koks sveiko proto žmogus būtų taip pasielgęs? Tad bus tiriama ir šio asmens psichika.

REKLAMA

Šie du įvykiai sukrėtė Lietuvą per gana trumpą laiką. Tad natūraliai visuomenėje kilo klausimas, kas tokio nutiko, kad užaugę vaikai pradėjo žudyti pačius artimiausius žmones? Bet tai nėra precedentas, mat peržvelgus kriminalinius archyvus galima patvirtinti, kad tokių žiaurių nusikaltimų būta ir anksčiau.

Užmūrijo šulinyje

Prieš daugiau kaip 20 metų – 1995-ųjų balandžio pabaigoje – visa Lietuva gaudė kiekvieną detalę šalies dienraščiuose apie Kupreliškio kaime (Biržų r.) netikėtai dingusią šeimą. Mama, tėtis ir 10 metų dukra prapuolė tarsi į vandenį. Vienintelis namuose liko 18-metis sūnus Mindaugas Daunoras.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje to dar nėra buvę, kad be žinios dingtų praktiškai visa šeima. Tad nieko keisto, kad šis įvykis sukėlė milžinišką ažiotažą. Vėliau paaiškėjo, kad apie tariamai dingusius tėvus Mindaugas pranešė tik praėjus dviem savaitėms. Vaikinas papasakojo, kad vieną naktį tėvai iš Biržų išvyko į Latviją, esą kažko parduoti, kad prasimanytų pinigų, kurių šeimoje labai trūko. Kartu esą išvyko ir 10-metė Mindaugo sesutė.

REKLAMA

Tiek Biržų policija, tiek Kupreliškio kaimas, tiek visa Lietuva patikėjo „prislėgto“ Mindaugo žodžiais. Vaikinas net tapo tikru herojumi, jo nuotraukos ir veidmainiško skausmo prisotinti žodžiai mirgėjo pirmuosiuose laikraščių puslapiuose. Bet be žinios dingusiais laikyti Mindaugo tėvai ir sesutė nesirodė mėnesį ir jokių pėdsakų užčiupti nepavyko.

Pirmoji vilties kibirkštis pajudėti iš „mirties“ taško žybtelėjo netikėtai. Neapsikentę nežinios, dingusio vyro broliai pasitelkę ekstrasensą. Šis pamatęs 18-metį Mindaugą bedė į jį pirštu ir pasakė, kad šis kaltas dėl šeimos dingimo. Tokie ekstrasenso žodžiai įnešė sumaištį. Vieni toliau tikėjo 18-mečio žodžiais, kiti suabejojo ir pradėjo pastebėti jo keisto elgesio apraiškų. Viena tokių – kodėl jau atšilus orams Mindaugas be perstojo kūrena namuose pečių. Kaip paaiškėjo vėliau, jaunuolis degino savo aukų drabužius, kitus įkalčius.

REKLAMA
REKLAMA

Išaiškinti viską pavyko tik įsikišus pareigūnams iš Vilniaus. Vienas patyręs tyrėjas atvyko į Kupreliškio kaimą. Per keturias dienas jam pavyko nustatyti, kad šeima nėra dingusi. Mamą, patėvį ir mažametę sesutę nužudė Mindaugas. Slėpdamas įkalčius jaunuolis sumetė kūnus į šulinį ir jį užmūrijo.

Sesutę palaidojo gyvą

Paaiškėjo, kad jaunuolis išžudė savo šeimą. Jis teigė, kad artimuosius užklupo miegančius: pirmiausia, laužtuvu suknežino kaukolę 39-erių patėviui, vėliau peiliu subadė 41-erių metų motiną. 10-ties metų sesutė bandė bėgti, tačiau brolis pasivijo ją ir pasmaugė dirželiu. Vėliau ekspertai nustatė, kad dešimtmetė buvo užbetonuota šulinyje dar gyva ir užduso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M. Daunoras teisinosi, esą patėvis savo žiauriu elgesiu išprovokavęs tai, kas įvyko. Jaunuolis aiškino, kad patėvis atsisakė jam duoti pinigų. Teismas už šeimos narių nužudymą M. Daunorą nuteisė kalėti iki gyvos galvos. 2000 m. Lukiškių kalėjime 23 metų jaunuolis rastas nusižudęs.

Supjaustė tėvo kūną gabalais

Prieš beveik dešimtmetį – 2008-ųjų spalį – itin kraupi nusikaltimo istorija akimirksniu apskriejo visą Lietuvą. Siaubinga istorija prasidėjo po to, kai be žinios dingo visoje šalyje žinomas ginekologas Povilas Pečiulis, jo sūnus ir automobilis.

Netrukus atsirado sūnus Vytautas, kuris per apklausą prisipažino nužudęs tėvą. Iš pradžių tikino, kad tai nutiko per nelaimingą atsitikimą. Vytautas Pečiulis pasakojo fantastines istorijas. Neva jo siela atsiskyrė nuo kūno. Kūnas pats užpuolė ir subadė P. Pečiulį peiliu.

REKLAMA

Sūnų neva užpuolė mistinės būtybės – ananakiai, kurie įsiskverbia į žmogų ir priverčia jį elgtis prieš savo valią. Tėvo kūną V. Pečiulis supjaustė gabalais ir, išvežęs į Bubių miškus Šiaulių rajone, užkasė lapais.

Nustatyta, kad tėvą nužudęs vaikinas buvo apsėstas pasaulio pabaigos nuojautos. Paskutiniu metu jis nemažai laiko praleisdavo ir net nakvodavo mikroautobuse, kuriame buvo prikaupęs ilgai negendančių maisto produktų.

Galop V. Pečiulis prisipažino, kad namuose susipyko su tėvu ir jį peiliu mirtinai sužeidė. Po to V. Pečiulis tėvo lavoną, kad būtų lengviau išnešti bei paslėpti, šaltakraujiškai supjaustė. Virtuvinis peilis neįveikė kaulų ir sausgyslių, tad sūnus artimiausiame prekybos centre nusipirko elektrinį siaurapjūklį. Juo žudikas nupjovė visas 4 galūnes bei galvą ir sukrovė į du plastiko maišus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų