REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Madrido „Atletico“ spaudos konferencija ir treniruotė (nuotr. SCANPIX)

Šiandien Vicente Calderono stadione vyks atsakomasis UEFA Čempionų lygos pusfinalio Madrido derbis. „Atletico“ savo aikšėje priims „Real“. Šeimininkams reikės likviduoti trijų įvarčių deficitą. „Atletico“ motyvuoja prieš dvejus metus namie prieš „Real“ pasiekta pergalė 4:0.

14

Šiandien Vicente Calderono stadione vyks atsakomasis UEFA Čempionų lygos pusfinalio Madrido derbis. „Atletico“ savo aikšėje priims „Real“. Šeimininkams reikės likviduoti trijų įvarčių deficitą. „Atletico“ motyvuoja prieš dvejus metus namie prieš „Real“ pasiekta pergalė 4:0.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Atletico“ tiki

„Atletico“ to paties miesto „Real“ 4:0 (2:0) nuskriaudė 2015-ųjų vasario 7-ąją. Tada 14-ąją minutę įvartį pelnė Tiago, 18-ąją – Saulis Niguezas, 67-ąją – Antoine’as Griezmannas, 89-ąją – Mario Mandžukičius.

REKLAMA

„Įmušėme du greitus įvarčius. Varžovai turėjo eiti į priekį ir pasižymėjome dar dukart, – prisiminė „Atletico“ kapitonas Gabi. – Dabar bus kitaip. Tačiau mes įsitikinę, kad galime prasibrauti į finalą.“

Minėtose rungtynėse pasižymėjęs S. Niguezas viliasi savo komandai įvarčiu padėti ir šiandien. Reikės ne tik jo, o ir Fernando Torreso pastangų. Įdomus faktas – „El Nino“ niekada nėra įmušęs Čempionų lygos rungtynėse Vicente Calderono stadione.

REKLAMA
REKLAMA

„Iki šiol šiame sezone daugiau gynėmės, dabar turėsime pakeisti savo žaidimo stilių. Privalėsime susikurti progų ir jomis pasinaudoti. Tikimės, kad tai bus ypatinga naktis“, – vylėsi Gabi.

Kapitonui antrino ir vyriausiasis komandos treneris Diego Simeone.

„Tikime savimi bei mūsų ginklais. Nepaisant to, kad „Real“ sudėtis – geriausia pasaulyje, kartu su „Barcelona“ ir Miuncheno „Bayern“. Didžiuojamės būdami pusfinalyje bei žinome, kad taip pat esame stiprūs. Nepasiduosime iki paskutinio teisėjo švilpuko. Visiškai pasitikiu savo futbolininkais ir neturiu abejonių, kad jie sužais geras rungtynes“, – kalbėjo D. Simeone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis bus priverstas verstis be kelio traumą patyrusio saugo Augusto Fernandezo. Problemų su sveikata turi ir gynėjai Jose Gimenezas, Juanfranas, Šime Vrsaljko, puolėjas Kevinas Gameiro.

Prognozuojama „Atletico“ sudėtis: Janas Oblakas; Juanfranas, Diego Godinas, Stefanas Savičius, Filipe Luisas; Koke, Gabi, Saulis Niguezas, Yannickas Carrasco; Antoine’as Griezmannas, Kevinas Gameiro.

„Real“ tikslas – du trofėjai

Savaitgalį Ispanijos čempionate „Atletico“ namie 1:0 įveikė „Eibar“. Pergalingą įvartį 69-ąją minutę įmušė S. Niguezas.

REKLAMA

„Real“ svečiuose pasismagino su „Granada“ – 4:0. 3-ąją ir 11-ąją minutėmis pasižymėjo Jamesas Rodriguezas, 30-ąją ir 35-ąją – Alvaro Morata.

„Karališkasis klubas“, kartu su „Barcelona“, pirmauja lygoje. Abi komandos iškovojusios po 84 taškus, bet Madrido futbolininkai sužaidę rungtynėmis mažiau. „Atletico“ (74 taškai) žengia trečias, penkiais taškais lenkdamas „Sevilla“.

„Iki čempionato pabaigos liko trejos rungtynės. Dabar mums kiekvienas mačas tarsi finalas. Trečiadienį – vienas tokių ir jis kol kas pats svarbiausias“, – akcentavo vyriausiasis „Real“ treneris Zinedine’as Zidane’as.

REKLAMA

„Real“, žaisdamas su „Atletico“, per pastaruosius 24 susitikimus šventė 10 pergalių. Šešerios rungtynės baigėsi lygiosiomis. Aštuonsikart laimėjo „Atletico“. „Real“ per minėtas dvikovas pasižymėjo 34, „Atletico“ – 26 įvarčiais.

Nepaisant pirmajame mače 3:0 pasiektos pergalės, „Real“ atstovai nemano, kad darbas atliktas.

„Eisime į aikštę taip pat, kaip ir visada – galvodami tik apie pergalę. Visuomet privalai parodyti savo klasę. Negalime užmigti ant laurų. Norėdami patekti į finalą, turime sužaisti puikias rungtynes“, – kalbėjo Zizou.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, mačui pasiruošę traumas išsigydę vidurio gynėjai – portugalas Pepe ir prancūzas Raphaelis Varane’as.

„Šiuo metu mūsų sudėtis turbūt pilniausia, kokią esame turėję. Komandoje žaidžia daug ne vienus metus geriausių žaidėjų pasaulyje, – nesikuklino „Real“ kapitonas Sergio Ramosas. – Nejaučiame jokio spaudimo, viskas mūsų rankose. Eisime į aikštę ir bandysime laimėti. Visada smagu žaisti su „Atletico“. Mus sieja daug gerų prisiminimų.“

S. Ramosas neslepia, kad „Real“ tikslas – du trofėjai. Madrido futbolininkai sieks laimėti ir Čempionų, ir Ispanijos lygas.

REKLAMA

Trečiadienį „Real“ dėl pakinklinės sausgyslės traumos nepadės Dani Carvajalas. Blauzdos sužeidimą gydosi Garethas Bale’as.

Prognozuojama „Real“ sudėtis: Keyloras Navasas; Nacho, Sergio Ramosas, Raphaelis Varane’as, Marcelo; Toni Kroosas, Casemiro, Luka Modričius; Isco, Karimas Benzema, Cristiano Ronaldo.

Rungtynėms teisėjaus Turkijos arbitrai. Aikštės teisėjas – Cuneytas Cakiras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų