REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 29 d. vyko Lietuvos Projektų valdymo čempionato (PVČ) 2017 finalas, kurio metu varžėsi 6 komandos iš 4 skirtingų aukštųjų mokyklų. Šiemet čempionate dalyvavo ir savo jėgas išbandyti nusprendė 32 komandos iš 10 skirtingų Lietuvos aukštųjų mokyklų.

Balandžio 29 d. vyko Lietuvos Projektų valdymo čempionato (PVČ) 2017 finalas, kurio metu varžėsi 6 komandos iš 4 skirtingų aukštųjų mokyklų. Šiemet čempionate dalyvavo ir savo jėgas išbandyti nusprendė 32 komandos iš 10 skirtingų Lietuvos aukštųjų mokyklų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarptautiniame projektų valdymo čempionate dalyvavo KTU Ekonomikos ir verslo fakulteto (EVF) prof. Rūta Čiutienė su projektų vadybos studentėmis Indre Surgelyte, Vaida Spūdyte ir Viktorija Jašinskaite, kurios tapo čempionato pirmos vietos laimėtojomis.

REKLAMA

„Dalyvaujant šiame čempionate mums labai padėjo kryptingas ir tarpdisciplininis mąstymas, kadangi teko ne tik galvoti, kaip viską aprašyti nuo idėjos iki realaus projekto, bet ir įsigilinti į technines siūlomo sprendimo detales. Tarptautinio čempionato metu daug bendravome su kolegomis iš užsienio, įvairių šalių projektų valdymo asociacijų prezidentais ir verslo sektoriaus atstovais, todėl tai puiki galimybė pasitikrinti savo projektų valdymo žinias ir susipažinti su verslo bei kitų universitetų atstovais“, – dalyvavimą projektų valdymo čempionate prisiminė KTU projektų vadybos studentė Vaida Spūdytė.

REKLAMA
REKLAMA

V. Spūdytė įsitikinusi, kad tik sėdėjimas paskaitose nebūtų davęs tiek naudos. „Mes visada aktyviai įsitraukdavome, klausdavome, kas buvo neaišku, atlikdavome papildomas užduotis. Visa tai ir lėmė, kad sukaupėme gerą žinių bagažą, kurį laiku panaudojome“, – patirtimi dalinasi pašnekovė.

Šiais metais renginio organizatoriai dalyviams pasiūlė naują iššūkį - bendradarbiaudami su labdaros ir paramos fondu „Maisto bankas“ parengė netradicinę užduotį.

Čempionato dalyviai kartu su „Maisto banku“ konkurso dalyviais siekė sukurti projektą, kuris padėtų maisto stokojantiems žmonėms gyventi sočiau. Jaunieji projektų valdymo specialistai bandė išspręsti problemą, su kuria susiduria „Maisto bankas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrą vietą iškovojo KTU projektų vadybos modulį klausantys MA+ studentai Tomas Petrauskas ir Simonas Šantaras bei bakalauro studijų studentė Julija Kravčenko.

„Dalyvauti čempionate paskatino noras patikrinti turimas žinias ir patirtį. Ar tai, ką teko daryti projektų valdymo čempionate, darome ir viešajame sektoriuje“, – teigė Tomas Petrauskas.

„Šiame čempionate norėjau pasitikrinti jau sukauptas žinias, kurias tuo pačiu patobulinau pasirinkęs MA+ projektų vadybos kompetenciją ir dabartiniame projektavimo darbe“, – pasakojo S. Šantaras.

REKLAMA

Čempionate dalyvaujantys projektų valdymo specialistai pasiūlė naujus, išradingus ir pažangius sprendimus, padėsiančius padidinti „Maisto banko“ veiklos efektyvumą, taip išsaugant daugiau maisto produktų ir sumažinant maisto švaistymą Lietuvoje.

Projektų valdymo čempionatas vyko trimis etapais. Pirmo etapo dalyviai turėjo pateikti atsakymus į 100 klausimų, sudarytų tarptautinės IPMA (International Project Management Association) organizacijos sertifikacijų pagrindu. Į antrąjį turą atrinktos 12-a geriausiai pasirodžiusių komandų gavo realių „Maisto banko” poreikį projektui ir turėjo keletą dienų paruošti projekto inicijavimo dokumentą. Po šio etapo, šešios geriausiai pasirodžiusios komandos, paruošė projekto valdymo planą.

REKLAMA

Komandas vertino projektų valdymo ekspertai, patyrę verslo ir nevyriausybinių organizacijų atstovai: Arvydas Avulis, AB “Hanner” vadovas, Paulius Morkvėnas, Lietuvos Projektų valdymo asociacijos prezidentas, Modestas Bastys, „Maisto Banko” Vilniaus regiono padalinio vadovas, Karolis Mickevičius Mėgelaitis, UAB “Ad Projectum” vyresnysis partneris, bei Mikas Jovaišas, AB Lietuvos Pašto Strategijos ir plėtros vadovas.

Geriausiai pasirodžiusi komanda ne tik turės galimybę atstovauti Lietuvai Taprtautiniame projektų valdymo čempionate Kroatijoje, bet ir atiteks galimybė įgyti 460 eurų vertės Tarptautinės projektų valdymo asociacijos (IPMA) D kategorijos sertifikatą. Taip pat atiteks „AdProjectum“ projektų valdymo mokymai, „Verslo žinių“ prenumerata ir „PWC“ bei „Maisto banko“ suvenyrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų