REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Rita Ora  (nuotr. asm. archyvo)

Nuo Paryžiaus mados savaitės jau praėjo šiek tiek daugiau nei mėnuo, tačiau įspūdžiai jos dalyvių atmintyje dar neblėsta, o pristatytų kolekcijų atspindžius po truputėlį jau galima atrasti parduotuvių lentynose.

8

Nuo Paryžiaus mados savaitės jau praėjo šiek tiek daugiau nei mėnuo, tačiau įspūdžiai jos dalyvių atmintyje dar neblėsta, o pristatytų kolekcijų atspindžius po truputėlį jau galima atrasti parduotuvių lentynose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors šiais metais lietingas oras mados savaitės metu nelepino, į Paryžių kaip ir kasmet suvažiavo gausus būrys mados mylėtojų iš viso pasaulio. Čia buvo galima sutikti Vouge redaktores Anna Wintour, Suzy Meknes, Anna De la Russo, Grace Coddington, gausybę fotografų – tarp jų ir tokių įžymybių, kaip Mario Testino, visame pasaulyje garsius modelius – Naomi Campbell, Kendall Jenner, Gigi bei Bella Hadid bei kitus, ir žinoma, daugybę kitų pasaulinių bei Prancūzijos žvaigždžių.

REKLAMA

Kaip ir kasmet, tarp neabejingų Prancūzijos madai atsidūrė ir Lama Model Management modelių agentūros vadovė Marija Lama, kuri tik dabar rado laiko šiek tiek atsikvėpti nuo darbų ir pasidalinti įspūdžiai. Marija Paryžiuje lankėsi Vivienne Westwood, John Galliano, Louis Vuitton, Valentin Yudashkin, Moncler, Ottolinger, Jourden bei Miu Miu madų šou bei Dubajaus dizainerių Fashion Forward Dubai vakarėlyje.

REKLAMA
REKLAMA

Įsimintiniausias Marijai šiemet buvo Louis Vuiton madų šou, kuris vyko Luvro muziejuje. Madų pristatymas užėmė keturis muziejaus aukštus – jis vyko tiesiog po stikline Luvro piramide. Visi keturi aukštai buvo išpuošti įspūdingomis senovinėmis skulptūromis.

Šou stebėjo nemažai pasaulinių žvaigdžių, iš kurių garsiausi – aktoriaus Will Smith sūnus Jaden Smith bei aktorė Catherine Deneuve. Louis Vuitton prekės ženklas, geriau žinomas kaip lagaminų bei rankinių gamintojas, sužibėjo ir drabužių kūryboje. Naujausioje kolekcijoje vyravo trumpi odiniai švarkeliai, odinės kelnės bei odiniai paltukai bei kailinės liemenės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kelnes bei švarkelius puošė nukarusios grandinėlės, jungiančios kelnių liemenį bei kišenes arba švarkelių pečius ir užtrauktuko liniją. Kolekcijoje dominavo juoda, balta bei ruda spalvos bei tvirti „kerzinio“ tipo batai plačiu kvadratiniu kulnu. Be abejo, kiekvienas modelis pristatė ir naujos kolekcijos Loui Vuitton rankines.

Loui Vuitton prekės ženklui kolekcijas šiuo metu kuria dizaineris Nicolas Ghesquiere, kuris 2013 metais pakeitė Marc Jacobs. Šio šou metu Marijai Lamai teko susipažinti su aktoriumi Jaden Smith, kuris pasirodė labai mielas jaunuolis, labai paprastas ir malonus ir be proto populiarus tarp merginų – jam einant į madų šou, klykė visa Luvro lauko aikštė, ypač jaunos mergaitės.

REKLAMA

M. Lama buvo dar kartą sužavėta prancūzų kūrybiškumo ir mokėjimo nusitovėjusius dalykus perteikti visiškai kitaip – jos aplankytos Ottolinger kolekcijos pristatymas nebuvo įprastas modelių vaikščiojimas podiumu – modeliai penkias valandas stovėjo ant specialių pakilų, įvairiai keisdami pozas ir demonstravo urbanistinę madą – pristatyme vyravo marškiniai, languoti sijonai, vyriško tipo plačios kelnės bei „kerziniai“ batai.

Šią spalvingą kolekciją pagyvino ir kostiumėliai, puošti skylėmis. Kito prancūzų dizainerio Jourden kolekcijoje, skirtoje ateinančiam rudens-žiemos sezonui, galima buvo išvysti trumpas sukneles bei šortus, taip pat rauktus sijonus – tokius derinius, kurių įprastai dizaineriai šaltojo sezono kolekcijai nenaudoja. Dažnas šios kolekcijos drabužis buvo puoštas nėriniais.

REKLAMA

Avangardinė bei šiek tiek provinciali buvo ir Vivienne Westwood kolekcija, sukurta kartu su dizaineriu Andreas Kronthaler.

Kolekciją demonstravo ir pati Vivienne, o šou stabėjo tokios pasaulinės žvaigždės, kaip dainininkė Rita Ora bei aktorė Pamela Anderson. Visas šou vyko įspūdingame Intercontinental viešbutyje. M. Lamai su Vivienne Westwood ir Pamela Anderson tenka susidurti jau ne pirmą kartą – moteris yra dalyvavusi vakarėlyje kanų Kino festivalyje, kuriame jos taip pat lankėsi.

Miu Miu madų šou išsiskyrė netradicinėmis dekoracijomis – laiptai, kolonos, suolai – viskas buvo padengta violetiniu kilimu. Madų šou metu buvo pristatyta spalvinga dirbtinio kailio kailinių kolekcija. Šio pristymo metu dėmesio nestigo ir pačiai Marijai – ji vilkėjo įpūdingą lietuvių drabužių salono Angelo Mio suknelę, į kurią daugelis atkreipė dėmesį – net apsauga neteko žado ją pamačiusi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar viena M. Lamai įspūdį palikusi kolekcija – John Galliano. Šį kartą dizainerio kūriniuose buvo daug gėlėtos medžiagos tamsių bei šviesių suknelių, palaidinių, kelnių. Vyravo ilgos ir plačios kelnės, ilgos suknelės bei palaidinės plačiomis rankovėmis, taip pat batai lygiu padu. Po šou vyko vakarėlis, kuriame dalyvavo ir vienas iš Christian Dior prekės ženklo savininkų Sidney Toledano.

Nuotraukoje Marija su John Galliano kūrybiniu vadovu Bill Gaytten, kuris perėmė drabužių kūrimą, John Galliano pasitraukus. Pats Bill Gayten labai šiltas ir malonus žmogus – lietuvaitei visada kelia įspūdį didžių talentų paprastumas.

REKLAMA

Fashion Forward Dubai vakarėlis, kaip ir Vivienne Westwood madų šou, vyko nepaprastai gražiame Intercontinental viešbutyje.

Čia dizaineriai iš Dubajaus pristatė savo kolekcijas. Vakarėlio metu Marija Lama taip pat vilkėjo lietuvių salono Angelo Mio suknelę, kuri visus labai sužavėjo ir moteris sulaukė begalės komplimentų. Lietuvaitė nuolat spindi panašiuose vakarėliuose – ne tik išskirtiniais dizainerių kurtais drabužiais, bet ir puikia oda.

Tačiau Marija nelinkusi išduoti savo paslapčių, kaip ją puoselėja, tik tyliai užsimena, kad jau ne vieneri metai vyksta į skirtingus Spa centrus Lietuvoje bei užsienyje, kuriuos su viešbučiais paparastai rezervuoja per beta.lt puslapį. Tai patarė daryti ir Lama Model Management agentūros modeliai. Gal tai jos jaunatviškumo paslaptis?

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų