REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Lietuvių košmaras Anglijoje: dešimtys merginų sudaužė keturiolikmetę miesto parke (nuotr. asm. archyvo)

Mergaitės iš Lietuvos egzekucija sukrėtė Jungtinę Karalystę. Pranešimus apie sumuštą paauglę išsiplatino užsienio žiniasklaida. Sukrėsta motina užfiksuotus kadrus iš įvykio vietos išplatino savo „Facebook“ paskyroje, ieškodama atsakingų asmenų bei skatindama tėvus atkreipti dėmesį ir nelikti abejingiems smurtui.

6

Mergaitės iš Lietuvos egzekucija sukrėtė Jungtinę Karalystę. Pranešimus apie sumuštą paauglę išsiplatino užsienio žiniasklaida. Sukrėsta motina užfiksuotus kadrus iš įvykio vietos išplatino savo „Facebook“ paskyroje, ieškodama atsakingų asmenų bei skatindama tėvus atkreipti dėmesį ir nelikti abejingiems smurtui.

REKLAMA

Incidentas įvyko penktadienio vakarą Piterboro (Peterborough) centriniame parke, kur maždaug 20-25 merginų grupė užpuolė į parką atėjusią lietuvę.

Užpuolė dėl neaiškios žinutės

Paskelbtą egzekucijos vaizdo įrašą, kuriame girdisi klyksmai ir matomas spardymas, tampymas už plaukų, peržiūrėjo daugiau nei 600 tūkst. žmonių. Policija iki šiol atlieka tyrimą ir aiškinasi skriaudėjas.

TV3 žurnalistams susisiekus su paauglės mama Ilona, paaiškėjo, kad su dukra Anglijoje jos gyvena jau beveik du metus. Tačiau šioje mokykloje jos dukra Gabrielė yra naujokė, o kelios iš ją mušusių merginų yra netgi jos klasiokės. Konfliktas, pasirodo, kilo dėl neaiškių žinučių. 

REKLAMA
REKLAMA

„Mano dukra tiesiog vieną dieną stovėjo parke, bendravo su draugėmis, kai priėjo kažkokia mergaitė ir tvirtino supykusi dėl mano dukters kalbų apie ją. Dukra atsakė, kad jos net nepažįsta. Kitą dieną ji dar kartą priėjo prie dukters, pasakė, kad jai nepatinka kaip ši atsakė jai anądien ir trenkė jai.

REKLAMA

Tada penktadienį su draugėmis dukra išėjo į parką, o kažkas parašė tai merginų grupei, kad dukra yra parke atėjusi. Merginų gauja atėjo ten ir pasakė, kad atėjo muštis, nusirengė megztinius, susirišo plaukus. Pirmiausiai vieną mergaitę sumušė, o tada mano dukrą puolė“, – pasakojo sukrėsta Gabrielės mama.

Mergaitė tvirtino iki šiol nesuprantanti, už ką sulaukė tokio puolimo.

„Atėjo ir prisikabino prie manęs. Mergaitė, kuri išsiuntė žinutę tai gaujai, pasakė, kad aš pati siunčiau joms žinutę. Už tą žinutę pirmąją mergaitę sumušė, o tada ir mane. Aš net nežinau, kas dar toje žinutėje buvo. Tiesiog žinau, kad parašė ir mane apkaltino.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, apkalbėjo ir užgauliojo. Dar turbūt užkliuvau ir todėl, kad esu naujokė. Bei todėl, kad per daug esą „naglai“ atsakiau jai, kad nepažįstu“, – sunkiai rinkdama žodžius sakė paauglė.

Jos mama prisiminė, kad vos dukrai pasiskundus apie užpuolimą parke ir į ten nubėgus moters vyrui, jis taip pat sulaukė puolimo. Viena agresyviausių mergaičių jam trenkė bei grasino su atsuktuvu.

Baimę sėja merginų gauja

Sumuštos merginos mama Ilona pasakojo, kad siautėjančios nepilnametės gąsdina žmones ne pirmą kartą. Ilona dirba lietuvių parduotuvėje, viena moteris pasakojo, kad jos dukrą puldinėja net kitoje mokykloje besimokant.

„Tos mergaitės jau ne pirmą kartą siautėja, su manim ir daugiau mamų susisiekė ir sakė nukentėję yra, bet bijo skųstis. Kiek galima skriausti vaikus. Stabdyti reikia. Gal tokius žmones, kurie nesugeba adaptuotis, prisitaikyti, juos reikėtų išsiųsti iš šalies, o ne normalius žmones“, - kalbėjo moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji prisiminė, kad nesulaukė tinkamos policijos reakcijos, o šeštadienio rytą patys vežė dukrą į ligoninę.

„Buvome nuėję į mokyklą, kreipėmės į policiją. Policija tą patį vakarą neatvažiavo, tik kitos dienos vakarą atvažiavo. Mes važiavom į ligoninę šeštadienį iš ryto. Buvo sumušimai ant rankų, ant kojų mėlynės ir nubrozdinimai, kaklo negalėjo normaliai judinti. Atsipirko lengvais sumušimais, nors tikrai galėjo baigtis ir blogiau“, - tvardydama emocijas pasakojo mama.

Pasak jos, dukra bijo eiti į mokyklą. Tai patvirtino ir pati Gabrielė. „Jaučiuosi blogai, tikrai bijau, nežinau kas gali dar laukti po pasiskundimo“, - vos ašaras tvardė mergina.

REKLAMA

Ilona teigė, kad galbūt net galima sakyti, kad prieš lietuvius jaučiamas toks puolimas bei nusistatymas.

„Galima taip sakyti. Tikrai baisus dalykas. Suprantu, kad būna vaikų konfliktai ir jie išsiaiškinti gali. O ne šitaip grupė prieš vieną vaiką. Sunku net kalbėti, protu nesuvokiama“, - sakė moteris.

Internete dažnai plinta vaizdo įrašai su mušamais vaikais, baisiomis egzekucijomis. Tik dalis vaikų ir jų tėvų išdrįsta kreiptis ir kelti šią problemą.

Kitos mamos versija

Aiškinantis šią istoriją, atsirado kitos nukentėjusios lietuvės mergaitės mama. Pasak moters, jos dukra ir buvo ta pirmoji penktadienio vakarą miesto parke sumušta mergaitė. Ji netgi buvo netekusi sąmonės po smūgių lavinos. 

Anot moters, kaltos yra abi pusės. Jos dukra ir Gabrielė su tomis mergaitėmis susirašinėjo "Facebook" tinkle, kur ir kilo žodinis konfliktas, peraugęs į smurtą. Nors moteris tikrai neteisina tokio baisaus įvykio, bet tikina, kad nereikia kaltinti tik vieną pusę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų