REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį sostinėje prie gedulo namų rinkosi tie, kurie saulėtą dieną norėjo atsisveikinti su tik 55 metų sulaukusiu aktoriumi Daliumi Mertinu.

Šeštadienį sostinėje prie gedulo namų rinkosi tie, kurie saulėtą dieną norėjo atsisveikinti su tik 55 metų sulaukusiu aktoriumi Daliumi Mertinu.

REKLAMA

„Jis sakė, kad su liga reikia kartu gyventi ir mokėti su ja bendrauti. Jis visiems teikė optimizmo, kad negalima pasiduoti, negalima dejuoti. Jis sakė, kad čia nereikia kovoti, reikia su ja gyventi, susitaikyti, mokėti prisitaikyti gyvenimui“, - per aktoriaus laidotuves sakė serialo „Giminės“ režisierius Saulius Vosylius.

Serialo „Giminės“ vykd. prodiuserė Ona Apanavičienė įsitikinusi, kad svarbiausias aktoriaus vaidmuo ir buvo šiame seriale. Paskutinėse nufilmuotose scenose, tarsi simboliškai, D.Mertinas laiko kūdikį – gyvybės simbolį.

„Man labai gaila, kad jis išėjo 55 metų. Jam, kaip aktoriui, ir kaip žmogui buvo labai didelė branda ir aš vis laukdavau, ką sakydavo ir aktoriai, kad Dalius nesuvaidino to vaidmens, kurio jis buvo vertas. Bet gal ten? Danguj“, - atsiminimais dalijosi dainininkė Veronika Povilionienė.

REKLAMA
REKLAMA

Apie Daliaus šeimą, apie Daliaus ir Laimos meilės istoriją, prasidėjusią dar mokykliniame suole, šiandien prabyla kunigas Ričardas Doveika. Prieš savaitę pakviestas ateiti į ligoninę, kur aktorius dar kovėsi su liga, kaip sako pats kunigas, pakviestas Daliui suteikti paskutinį sakramentą, netikėtai pats sau išvydo tikros, žmogiškos meilės liudijimą.

REKLAMA

„Tai buvo turbūt bene vienas gražiausių ištikimos meilės liudijimų. Meilės iki paskutinės akimirkos. Meilės, kuri atliko pačią svarbiausią pareigą. Daliaus ir Laimos santykiuose mačiau ir stebėjau tą tikros meilės istoriją. Ir tikros meilės pareigą“, - pasakojo kunigas.

Atsisveikinimo namų duris pravėrė ir buvę Algirdo Brazausko bendražygiai. Aktorius, net būdamas žinomo Lietuvos politiko žentu, kaip pasakoja D.Mertiną pažinoję žmonės, mokėjo išlikti kuklus ir nedemonstruoti savo giminystės. Jo šeima buvo pastatyta ant meilės pamato, liudija kunigas R. Doveika, su šia šeima buvęs paskutinėmis aktoriaus akimirkomis.

REKLAMA
REKLAMA

„Po pokalbio su Daliumi, po jo išpažinties, kai prisijungė prie bendros maldos ir žmona Laima, mes kalbėjomės ir priėjome prie keleto žodžių apie aktoriaus gyvenimą, apie kunigo gyvenimą, apie iššūkius, aplinkos nuomonę ir žvilgsnius į kunigą ar jo šeimą. Mes pokalbį užbaigėme dviem dalykais. Aš paklausiau, ar daktarai nedraudžia žmonai vyro pabučiuot, sakė ne. Ir, išeinant iš palatos, Dalius pasakė tris žodžius: nebijau, tikiu ir pasitikiu“, - pasakojo kunigas.

Dainininkė Veronika Povilionienė neslepia, kad juos su Daliumi Mertinu susiejo ta pati ligoninė. „Per tą 11 (ligos) metų aš įgijau 7 anūkus, dvi marčias, labai gražų gyvenimą ir kiek visko buvo nuveikta, kad aš net pati žagteliu“, - pasakoja V.Povilionienė.

Išsamiau žiūrėkite laidos „Prieš srovę“ siužete.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų