REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Karužiškių kaime rasti dviejų žmonių lavonai nuotr. Broniaus Jablonsko

Kraupus įvykis Vilniaus rajone, Karužiškių viensėdyje, sukrėtė visą Lietuvą. Įtariama, kad 33 metų vyras itin žiauriai nužudė savo tėvus. Policijos pareigūnams pavyko sulaikyti įtariamąjį nusikaltimo vietoje.

21

Kraupus įvykis Vilniaus rajone, Karužiškių viensėdyje, sukrėtė visą Lietuvą. Įtariama, kad 33 metų vyras itin žiauriai nužudė savo tėvus. Policijos pareigūnams pavyko sulaikyti įtariamąjį nusikaltimo vietoje.

REKLAMA

Policijos atstovai pranešė, kad įtariamasis serga psichikos liga ir sulaikomas priešinosi. Tiesa, tiek kaimynai, tiek nužudytąjį pažinoję asmenys apie sūnaus ligą teigė nieko nežinantys. Tačiau neatmesta, kad liga galėjo staiga progresuoti ir iššaukti tokias itin skaudžias pasekmes.

Naujienų portalo tv3.lt duomenimis, nužudytasis profesorius Edvardas Špilevskis prieš daugiau kaip penkis metus dar dirbo Vilniuje esančiame Baltstogės universiteto filiale. Vėliau išėjo užtarnauto poilsio ir kartu su žmona iš Antakalnyje esančio buto persikėlė į Buivydžių seniūnijoje esantį Karužiškio viensėdį. Būtent čia ir įvyko kraupi tragedija.

Baltstogės universiteto filialo prodekanas Jaroslavas Wolkonowski tv3.lt pasakojo, kad apie sūnaus sveikatos problemas profesorius nėra užsiminęs: „Jis buvo informatikos profesorius. Bet pas mus jau nebedirba 5-7 metus. Dėl garbingo amžiaus išėjo į pensiją. Buvo geras informatikas. Teko keletą kartų su juo keliauti, bet nieko nepasakojo apie sūnaus problemas. Suprantama, kad bendravome jau gana seniai, tad daug kas galėjo pasikeisti.“

REKLAMA
REKLAMA

Kitas buvęs E. Špilevskio kolega pasakojo artimiau bendravęs prieš 10-metį. „Artimiau su Edvardu bendravome prieš 10 metų. Nieko blogo apie sūnų tada jis nepasakojo. Jo sūnus buvo labai normalus, kiek aš žinau. Jis studijavo informatiką, sėkmingai baigė studijas Varšuvoje. Apie jokias sveikatos problemas tikrai neteko girdėti. Tėvas didžiavosi sūnumi, kad jis gerai studijuoja“, - pasakojo tv3.lt pašnekovas.

REKLAMA

Netrukus tv3.lt patikslinta, kad Varšuvoje studijavo kitas Edvardo sūnus. T.y. ne įtariamasis kraupiu nusikaltimu. Apie šį asmenį pareigūnai informacijos neteikia.

Bet kuriuo atveju, kas galėjo nutikti, kad sūnus taip žiauriai nužudytų artimiausius žmones? Atsakymo į šį klausimą reikės palaukti.

Nužudė keturis šeimos narius

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad šių metų kovo pabaigoje panašus nusikaltimas įvykdytas Kauno rajone, Gaižėnų kaime. Tuomet 26-erių Egidijus Anupraitis, kaip įtariama, nušovė savo mamą, tėtį, senelę ir tėvo brolį. Vienintelis E. Anupraičio senelis išvengė mirtinų šūvių.

REKLAMA
REKLAMA

Vyras buvo sulaikytas tik kitą dieną, Marijampolės autobusų stoties prieigose. Įtarta, kad E. Anupraitis ketino išvykti iš Lietuvos. Nors jis buvo ginkluotas, tačiau daugiau aukų pavyko išvengti. Nors per apklausas E. Anupraitis elgėsi adekvačiai, tačiau prokurorai pareiškė, kad vis tiek kreipsis į medikus dėl psichiatrinės ekspertizės. „Koks sveiko proto žmogus galėtų taip pasielgti?“, - retoriškai klausė tyrimą kontroliuojantys pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų