REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Šiaurės Korėjos lyderis priėmė šalies karinę galią demonstruojantį paradą (nuotr. SCANPIX)

Šiaurės Korėja sekmadienį pranešė sulaikiusi dar vieną amerikietį dėl nekonkretizuotų priešiškų šiai valstybei veiksmų.

15

Šiaurės Korėja sekmadienį pranešė sulaikiusi dar vieną amerikietį dėl nekonkretizuotų priešiškų šiai valstybei veiksmų.

REKLAMA

Oficialioji Šiaurės Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA) nurodė, kad Kim Hak Songas, Pchenjano mokslo ir technologijos universiteto darbuotojas, buvo sulaikytas šeštadienį.

Prieš tai, trečiadienį Šiaurės Korėja pranešė apie anksčiau sulaikytą kitą JAV pilietį Kim Sang Dokas, taip pat žinomą kaip Tony Kimas. Jis buvo sulaikytas balandžio 22 dieną dėl „priešiškų veiksmų, siekiant perversmo“ šalyje. KCNA nenurodė, ar šie du sulaikymai yra susiję.

Pchenjano mokslo ir technologijų universiteto rektorius Park Chan-Mo sakė, kad 58 metų T.Kimas maždaug mėnesį universitete dėstė apskaitą. Jis buvo sulaikytas pareigūnų Pchenjano tarptautiniame oro uoste, kai mėgino išvykti iš šalies. Universiteto atstovas spaudai nurodė, kad dėstytojas ketino su žmona skristi į Kiniją.

Tokiu būdu Kim Hak Songas yra mažiausiai ketvirtas Šiaurės Korėjoje sulaikytas amerikietis.

Pernai kovą Šiaurės Korėjos teismas skyrė 15 metų sunkiųjų darbų Virdžinijos universiteto studentui Otto Warmbier iš Sinsinačio priemiesčio. Šis amerikietis, kuriam dabar 21 metai, buvo nuteistas už tai, kad iš viešbučio Pchenjane mėgino pavogti propagandinį plakatą.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai balandį dešimt metų sunkiųjų darbų už „ardomąją veiklą“ ir šnipinėjimą buvo skirti JAV pilietybę turinčiam, Pietų Korėjoje gimusiam Kim Dong Chului.

REKLAMA

Pchenjano mokslo ir technologijos universitetas yra unikalus tuo, kad jame dirba gana daug užsieniečių.

Šiaurės Korėjoje taip pat laikomas suimtas dar vienas užsienietis – į septintą dešimtį įžengęs kanadietis pastorius. Pietų Korėjoje gimęs Hyeon Soo Limas, Toronte įsikūrusios Šviesos korėjiečių prestbiterijonų bažnyčios pastorius, 2015-aisiais už „ardomąją veiklą“ buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų