REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Algirdo Grigalavičiaus pokyčiai (nuotr. facebook.com)

33-ejų Algirdo Grigalavičiaus, grįžusio į gimtinę po kelerių metų užsienyje, namiškiai nebepažino tikrąja to žodžio prasme. Sunku patikėti, kaip tai įmanoma, tačiau vyras per trejus metus atsikratė beveik 100 kilogramų, atsisakė alkoholio ir cigarečių, užsiaugino plaukus ir dabar atrodo, neperdedant, lyg kitas žmogus. Algirdas tv3.lt papasakojo, kad už tokius pokyčius labiausiai dėkoja likimui.

12

33-ejų Algirdo Grigalavičiaus, grįžusio į gimtinę po kelerių metų užsienyje, namiškiai nebepažino tikrąja to žodžio prasme. Sunku patikėti, kaip tai įmanoma, tačiau vyras per trejus metus atsikratė beveik 100 kilogramų, atsisakė alkoholio ir cigarečių, užsiaugino plaukus ir dabar atrodo, neperdedant, lyg kitas žmogus. Algirdas tv3.lt papasakojo, kad už tokius pokyčius labiausiai dėkoja likimui.

REKLAMA

„Nuo vaikystės buvau gana stambaus kūno sudėjimo. Nuo 18-19 metų pradėjau dar labiau stambėti, kol galop pasiekiau tokią ribą, kai svėriau virš 208 kg. Gyvenimo stilius buvo toks, kad dirbau sėdimą darbą, mažai judėjau, mažai miegojau, o valgydavau daug.

Aplinkiniai visokių replikų numesdavo, draugai kartais paklausdavo, ar nebūtų laikas susiimti, tačiau tokioje situacijoje baisiai sunku kažką pradėti daryti“, – pasakoja Algirdas.

REKLAMA
REKLAMA

Sunki pradžia ir pagavęs azartas

Prieš trejus metus, rugpjūtį, vyras pateko į tokią situaciją, kad neturėjo darbo, tad buvo daug laisvo laiko.

REKLAMA

„Nutariau padirbėti su savimi, nes jau nebebuvo kito kelio. Pasakiau sau: jeigu ne dabar, tai jau niekada. Pradėjau vaikščioti ant bėgimo takelio, nes nieko kito negalėjau daryti. Pradžioje vaikščiodavau po 15 minučių per dieną – daugiau neišeidavo, tačiau po truputį didinau atstumus ir greitį. Tada ėmiau minti stacionarų dviratį, ir svoris pradėjo po truputį kristi“, – dalinasi patirtimi vyras.

Algirdas sako, kad mityboje jis tiesiog labai ženkliai sumažino porcijas ir nebevalgydavo po šešių, tačiau valgydavo viską – aišku, miltinių, produktų su daug cukraus, labai mažai. Pradžia pašnekovui vis tiek buvo labai sunki.

REKLAMA
REKLAMA

„Po pirmo mėnesio galvojau viską mesti, bet kažkaip persilaužiau. Paskui po trijų mėnesių net negalėjau sustoti, tokių minčių net nebuvo, kad sustoti, nes be fizinio aktyvumo negalėjau nė dienos tverti – jeigu dieną praleisdavau, tai kitą dieną turėdavau dvigubai atsigriebti už praleistą dieną. Pradėjo kilti azartas, kai pamačiau, kad svoris pradėjo kristi – į savaitę po kilogramą. Tad kuo toliau, tuo buvo lengviau“, – kalba vyras.

Algirdas pas jokius dietologus ar mitybos specialistus nėjo – skaitė daug literatūros ir savo lieknėjimo planą susidarė pats.

Per metus – 60 kg.

Algirdas prisimena, kad pirmus pokyčių metus jis numetė apie 60 kilogramų, per kitus metus – dar apie 35 kilogramus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mano svoris pastaruosius pusantrų metų nesikeičia – sveriu tarp 110-115 kg. Svoris svyruoja priklausomai nuo to, ką darau – jeigu bent triskart per savaitę prabėgu, mažesnis svoris, o jeigu su svarmenimis dirbu, keli kilogramai prisideda. Bet dabar jaučiuosi gerai, nesinori daugiau svorio mesti“, – kalba vyras.

Šiuo metu Algirdas dirba statybose ir darbo dienomis papildomai nesportuoja, tačiau savaitgaliais išlekia kur nors pajudėti – pabėgioti ar pasivaikščioti – ir svoris neauga.

„Turiu baimę, kad, jeigu sustosiu, man vėl visas tas svoris sugrįš, tad nuolat stengiuosi pajudėti“, – pasakoja vyras.

Pasitaisė sveikata

Algirdas prisimena, kad tuomet, kai turėjo didelį antsvorį, kamavo ir sveikatos problemos – sąnariuose atsirasdavo uždegimai, cukraus kiekis kraujyje buvo aukštas, tačiau pradėjus sportuoti ir saikingai maitintis, viskas susitvarkė.

REKLAMA

„Man kaip ranka nuėmė visas ligas, iš viso neturiu, kuo skųstis“, – prisimena vyras.

Šeima nepažino

Algirdas pasakoja, kad jo pokyčius sekė labai mažas ratas žmonių, nes jis tuo metu gyveno ne Lietuvoje. Grįžęs šiais metais per Velykas, jis namiškiams pateikė siurprizą.

„Dėl to ir dėjausi tą nuotrauką į socialinius tinklus, kad pažįstami pamatytų, nes dabar gatvėje prieidavau pasisveikinti prie žmogaus ir 10 minučių turėdavau jam aiškinti, kas aš toks esu. Žmonės nepažįsta, net namiškiai nepažino, kai grįžau.

Kai grįžau namo, su brolio žmona prašnekėjome 10 minučių vienas prieš kitą stovėdami, tai po 10 minučių ji mane pradėjo iš balso pažinti“, – kalba Algirdas.

REKLAMA

Vyras prisimena, kad jis anksčiau visą laiką skusdavo galvą, nes, kaip jis sako, sunku buvo pritaikyti šukuoseną, tačiau numetęs daug svorio jis užsiaugino plaukus ir nutarė mesti rūkyti ir atsisakyti alkoholio – jei jau keistis, tai keistis.

Iš intraverto į ekstravertą

Po šių pokyčių vyras pastebėjo, kad ten ir jo charakteris pasikeitė.

„Anksčiau buvau užsidaręs, stengdavausi niekur nelįsti, niekur neiti – buvo sunku pačiam ir nelabai norėjau žmonėms rodytis. Dabar – tai visur einu, nebesėdžiu namuose užsidaręs. Kiekvieną akimirką stengiausi kažką pamatyti, išvažiuoti. Dabar aš esu nepalyginamai laimingesnis – džiaugiuosi kiekviena gyvenimo diena ir tikiuosi, kad gal mano istorija įkvėps ir daugiau žmonių“, – šypsosi beveik 100 kg. atsikratęs vyras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų