REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakarų Indonezijoje penktadienį, išleisti iš savo kamerų maldai, maždaug 200 kalinių ištrūko iš kalėjimo, pranešė pareigūnai.

Vakarų Indonezijoje penktadienį, išleisti iš savo kamerų maldai, maždaug 200 kalinių ištrūko iš kalėjimo, pranešė pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Netrukus po pabėgimo buvo sugauta beveik 80 kalinių, kurie paspruko kalėjimo apsaugininkams leidus jiems dalyvauti penktadienio pamaldose šioje daugiausia musulmonų gyvenamoje šalyje .

REKLAMA

Kaliniai Sumatros salos Pekanbaru mieste pasuko prie pagrindinių kalėjimo durų ir nesėkmingai pabandė pro jas ištrūkti, tačiau netrukus jiems pavyko prasiveržti pro šoninį įėjimą ir kalėjimą juosiančią vielinę tvorą, kur buvo vos keletas pareigūnų, sakė Indonezijos kalėjimų generalinis direktorius I Wayanas Dusakas (I Vajanas Dusakas.

Vietos televizijų parodydame mėgėjiškame vaizdo įraše matyti, kaip dešimtys vyrų – kai kurie su sarongais – veržiasi pro Sialang Bungkuko kalėjimo vartus, bet nematyti, kad juos vytųsi pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

„Maždaug 200 kalinių pabėgo, tačiau mažiausiai 77 vėl sugauti“, – sakė vietos policijos atstovas Gunturas Aryo Tejo (Gunturas Arjo Tejas) naujienų agentūrai AFP.

Po incidento policija blokavo miesto kelius ir pradėjo masines kalinių gaudynes. Pasak I.W.Dusako, kaliniai buvo nepatenkinti kalėjimo viršininku ir norėjo, kad jis būtų pakeistas.

Nors šis vyrų kalėjimas skirtas 300 žmonių, šiuo metu jame buvo kalinama 1 870 kalinių, kuriuos saugojo tik penki apsaugininkai ir budintysis, nurodė I.W.Dusakas.

Daugiau nei tūkstantis kalėjime likusių kalinių atsisako sugrįžti į kameras, kol nepakeistas kalėjimo viršininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po incidento padėčiai įstaigoje kontroliuoti buvo pasiųsta 400 policijos ir kariuomenės pareigūnų, kalbėjo G.A.Tejo.

Indonezijoje kaliniai neretai bėga iš perpildytų kalėjimų, kuriose paprastai būna laikomi antisanitarinėmis sąlygomis.

Didelė pabėgimų banga buvo kilusi 2013 metais, kai per vieną iš jų iš įkalinimo įstaigos vakarinėje Sumatros saloje pabėgo 150 kalinių, tarp kurių buvo ir teistų už teroristinius nusikaltimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų