REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antrus metus iš eilės geriausio Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) trenerio titulas atiteko Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ strategui Linui Šalkui. Praėjusį sezoną su komanda LMKL čempionių titulą iškovojęs treneris ir šiemet savo auklėtines atvedė ant pakylos, tik šį kartą – ant sidabrinės.

Antrus metus iš eilės geriausio Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) trenerio titulas atiteko Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ strategui Linui Šalkui. Praėjusį sezoną su komanda LMKL čempionių titulą iškovojęs treneris ir šiemet savo auklėtines atvedė ant pakylos, tik šį kartą – ant sidabrinės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Geriausią sezono strategą rinko LMKL klubų vadovai ir krepšinio specialistai: Mantas Šernius, Lina Brazdeikytė, Rima Valentienė bei Audra Ginelevičienė. Susumavus balsus paaiškėjo, kad L.Šalkus surinko 26 taškus, antroje vietoje likusi Vilniaus „Kibirkšties“ strategė Jurgita Šreimikytė-Virbickienė – 19, o Marijampolės „Sūduvos“ vairininkas Rimvydas Samulėnas – 6 taškus

REKLAMA

Kaip teigė pats L.Šalkus, šiais metais gautas asmeninis apdovanojimas jį kiek nustebino, nes jo komanda buksavo beveik iki svarbiausių sezono kovų, bet smagu, kad finišas buvo sėkmingas.

„Žinoma, toks titulas tikrai malonus, ypač gauti jį antrus metus iš eilės. Praėjusiais metais jis buvo labiau tikėtinas, nes iš ketvirtos vietos – šovėme į čempiones. Šį sezoną buksavome, žaidimas netenkino ir manęs, manau, rėmėjų ir vadovų – taip pat. Tačiau sezono pabaigoje mums trūko vienos pergalės, jog pakartotume praėjusių metų triumfą. Smagu gauti asmeninį apdovanojimą, kai komandos rezultatai yra tikrai neblogi. Aš tikrai didžiuojuosi ir džiaugiuosi savo merginomis“, – kalbėjo geriausias lygos treneris.

REKLAMA
REKLAMA

Nors reguliariojo sezono metu rodomi „Hoptrans-Sirenų“ rezultatai nebuvo džiuginantys, tačiau lemiamu metu komanda ir vėl demonstravo sėkmingą žaidimą bei LMKL finalo serijoje Marijampolės „Sūduvai“ nusileido tik rezultatu 2:3. Koks L.Šalkaus sėkmės receptas?

„Sėkmės recepto nėra. Galbūt aš esu per daug griežtas ir reiklus treneris? Visko buvo šį sezoną: ir barnių, ir ašarų. Tačiau aš noriu išreikalauti maksimumo ar net daugiau nei maksimumo. Gal tai ir lemia rezultatą? Žinoma, kartais merginos pykdavo, kodėl mes tiek daug treniruojamės, tačiau mes turime padaryti viską, kas yra suplanuota treniruotės metu, net jei tai ir užtruks ilgiau, aš į laikrodį nežiūriu. Neįmetėme penkiolika kartų iš po krepšio, tuomet per treniruotę mesime tol, kol įmesime. Už aikštelės ribų aš galiu būti kitoks, bet aikštelėje aš esu griežtas treneris“, – neslėpė strategas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L.Šalkaus teigimu, „Hoptrans-Sirenų“ pasiektas rezultatas – komandinio darbo nuopelnas ir sau vienam laurų strategas nelinkęs prisiimti.

„Mūsų komandoje svarbus kolektyvinis darbas. Daug padeda asistentas Ričardas Maceina, Marius Vadeikis. Prie visko prisideda ir gydytoja Saulė Salatkaitė, jau nekalbu apie direktorės Rasos Žemantauskaitės-Matlašaitienės indėlį, kuri suspėja visur. Visada kalbuosi su žaidėjomis, klausiu, kas negerai? Jei netinka gynybos sistemos – keiskime. Viską galima pakeisti. Mūsų rezultatai – komandinis darbas, tai ne vien Šalkaus nuopelnas“, – mintimis dalijosi panevėžietis.

REKLAMA

Paklaustas, kokį pažymį savo ekipai galėtų parašyti už šį sezoną, treneris buvo atviras – labiausiai jo netenkino žaidimas Europos taurės turnyre, tačiau sezono finišas pažymį kilsteli į viršų.

„Už šį sezoną savo komandai parašyčiau tvirtą aštuonetą, gal net aštuonetą su pliusu. Jei vertinant sezoną etapais, galėjome geriau pasirodyti Europos taurės turnyre, tačiau reikia suprasti, kad ten dalyvavome pirmą kartą, viskas buvo nauja, prisidėjo kelionės, prie kurių mes nebuvome pratę. Už sezono finišą galima parašyti ir devynetą, tačiau pridėjus pasirodymą Europoje – bendras gal būtų aštuoni“, – pažymiu komandą įvertino „Hoptrans-Sirenų“ strategas.

REKLAMA

Nuo 2011 metų „Hoptrans-Sirenas“ treniruojantis L.Šalkus šiuo metu apie artėjantį sezoną negalvoja, tačiau antrus metus iš eilės geriausiu LMKL treneriu išrenkamas krepšinio specialistas veikiausiai dėl savo vietos turėtų būti ramus.

„Apie kitą sezoną dar negalvoju. Šiuo metu mano sutartis yra pasibaigus, tačiau ir sezonas dar tik baigėsi, todėl anksti kalbėti. Šiuo metu ilsiuosi ir laukiu vasaros. Gyvenu ramiai, nereikia galvoti, kada eiti į treniruotė, kada – į rungtynes. Dabar ramus laikas poilsiui“, – pokalbį baigė L.Šalkus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų