REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
36
LEU studentai piketuoja prieš ŠMM siūlomus pokyčius (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Švietimo ir mokslo ministerija sako esanti pasiruošusi dialogui su akademinėmis bendrovėmis dėl vykstančių pertvarkų aukštajame moksle.

36

Švietimo ir mokslo ministerija sako esanti pasiruošusi dialogui su akademinėmis bendrovėmis dėl vykstančių pertvarkų aukštajame moksle.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ministerija supranta dialogo svarbą, nes sisteminė aukštojo mokslo pertvarka Lietuvoje rengiama pirmą kartą. Natūralu, kad studentams, dėstytojams, universitetų administracijų darbuotojams kyla daug klausimų, abejonių, būgštavimų“, - BNS trečiadienį sakė švietimo ir mokslo ministrės atstovė Gabrielė Vasiliauskaitė.

REKLAMA

„Todėl nuo rytojaus skelbiame atvirų durų dienas Švietimo ir mokslo ministerijoje. Kasdien 11 valandą laukiame bet kurių aukštųjų mokyklų atstovų - visi be išimties bus priimti, išklausyti, pateikti atsakymai, visa reikiama informacija. Visus atvykusius priims arba ministrė, arba ja pavaduojantis viceministras ar patarėjas, atsakingas už aukštąjį mokslą“, - pridūrė ji.

Taip ministrės atstovė kalbėjo po Lietuvos edukologijos universiteto studentų mitingo prie Švietimo ir mokslo ministerijos. Maždaug šimtas studentų protestavo prieš mažinamą finansavimą pedagogų bakalauro studijoms.

REKLAMA
REKLAMA

G.Vasiliauskaitė nurodė, kad atvirų durų dienos Švietimo ir mokslo ministerijoje tęsis iki birželio 1`dienos.

Lietuvos edukologijos universiteto studentus papiktino Vyriausybės sprendimas naikinti valstybės finansuojamų bakalauro studijų krepšelius būsimiems mokytojams dalykininkams.

Ministrų kabinetas balandį pritarė Švietimo ir mokslo ministerijos parengtam planui, pagal kurį šiemet turėtų būti sumažintas finansavimas norinčiųjų tapti pedagogais bakalauro studijoms. Būsimiems ugdymo mokslų pirmakursiams universitetuose numatoma pasiūlyti 141 studijų krepšelį. Pernai norintiesiems tapti mokytojais universitetuose buvo numatyta 320 vietų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų