REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
33
Italų šokėjų pora Aurora ir Roberto (nuotr. asm. archyvo)

Aurora ir Roberto susitiko per niekuo neišsiskiriantį vakarėlį naktiniame klube. Jis pakvietė merginą šokiui ir, kaip pasakoja Aurora, nebepaleido iš savo glėbio iki pat paryčių. Meilė iš pirmo žvilgsnio, kuri prasidėjo šokio žingsneliu netrukus persikėlė ir į realų gyvenimą.

33

Aurora ir Roberto susitiko per niekuo neišsiskiriantį vakarėlį naktiniame klube. Jis pakvietė merginą šokiui ir, kaip pasakoja Aurora, nebepaleido iš savo glėbio iki pat paryčių. Meilė iš pirmo žvilgsnio, kuri prasidėjo šokio žingsneliu netrukus persikėlė ir į realų gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai, kas juos suartino, šių dviejų žmonių santykius padarė tik dar tvirtesniais. Šokiams neabejingi žmonės iš Milano sutiko papasakoti tv3.lt skaitytojams savąją meilės istoriją. Kas žino, gal tai įkvėps jus prasmingoms permainoms ir dar nepatirtiems potyriams.

REKLAMA

- Papasakokite savo istorijas. Kada ir kodėl pradėjote šokti?

Aurora: šokti pradėjau dar tada, kai, greičiausia, nemokėjau net vaikščioti. Nuo vaikystės įsimylėjau šokius ir kaskart išgirdusi muziką pradėdavau judėti. Tai man teikė džiaugsmą nuo pat mažų dienų. Tad sunku net tiksliai pasakyti, kada šokių karštinė mane užvaldė, nes viskas prasidėjo, kai buvau visai mažytė. Įsimylėjau šokius nuo pat pirmųjų žingsnelių.

REKLAMA
REKLAMA

Roberto: viskas prasidėjo prieš tris metus, kai draugas pasiūlė paklausyti bačiatos muzikos. Pamenu, kad iš pradžių man ta muzika nepadarė didelio įspūdžio, bet geriau įsiklausiau ir mano nuomonė pasikeitė. Nusprendžiau pradėti lankyti bačiatos ir salsos šokių pamokas. Praktiškai kiekvieną vakarą dalyvaudavau įvairiuose šokių vakarėliuose. Supratau, kad šokiai yra mano aistra. Tapau tarsi priklausomas nuo jų.

- Kokie prisiminimai iš pirmųjų šokių pamokų?

Aurora: lankyti šokių pamokas pradėjau būdama septynerių. Tais pačiais metais išbandžiau tiek klasikinius, tiek moderniu šokius. Po metų pasirinkau modernius šokius, nes klasikiniuose nesijaučiau patogiai. Dar po metų apsistojau ties lotynų šokiais, nes būtent jie man teikė daugiausia džiaugsmo, geriausiai juos pajaučiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai man buvo 10 metų, uždarė mano lankytą šokių mokyklą, todėl tam tikrą laikotarpį teko apleisti šį pomėgį. Daugiausia dėl ekonominių priežasčių, nes neradau tokios šokių mokyklos į kurią mano tėvai galėtų mane leisti. Tai tęsėsi dvejus metus, kol sutikau vieną šokėją, pasiūliusį lankyti zumbos pamokas. Po dviejų metų jis atidarė šokių mokyklą ir ten pradėjau mokytis regetono šokio paslapčių.

Visą tai pasakoju, kad būtų aiškiau, jog pati pradžia tikrai nebuvo lengva. Tačiau, nepaisant visų sunkumų, šokių neapleidau ir dėl to dabar labai džiaugiuosi.

REKLAMA

Roberto: prisimenu, kad pirmuosius kartus stebėdavo kitus puikiai šokančius šokėjus ir svajodavau kada nors pasiekti jų lygį. Supratau, kad bus sunku tą padaryti, tačiau nenuleidau rankų ir įdėjau daug darbo bei kantrybės siekdamas savo tikslo.

Tikrai pasitaikė akimirkų, kai galvojau viską mesti, nes norėjau rezultato ir norėjau jo labai greitai. Toks mąstymas – klaidingas. Bet išlikau kantrus, paaukojau tam tikrus pomėgius ir tiesiog pasinėriau į sunkų darbą. Vėliau pradėjo matytis rezultatas, kuris suteikė daug džiaugsmo ir skatino dirbti toliau.

REKLAMA

- Kaip jūs susipažinote ir pradėjote šokti kartu?

Aurora ir Roberto: mes susipažinome būtent šokių aikštelėje. Viename lotynų muzikos klube Roberto dirbo šokių mokytoju. Manau, kad mus suvedė likimas. Neplanavau niekur tą vakarą eiti, bet turėjau laisvą dieną ir gal aštuonis mėnesius ten nebuvau apsilankiusi, todėl galiausia nuėjau.

Tada jį pamačiau pirmą kartą ir tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio. Jis pakvietė mane pašokti ir tai buvo geriausias šokis iki tol mano gyvenime. Vos per kelias minutes patyriau daug džiugių emocijų. Taip mes šokome visą naktį, kol tęsėsi vakarėlis. Susirašėme po to ir susitikome po savaitės. Jau prabėgo metai, kai mes esame kartu. Mylime vienas kitą ir tikiu, kad tai yra mano gyvenimo žmogus. Sutinku, kad šokiai, ta aistra šokių aikštelėje mūsų santykius, mūsų porą išskiria iš visų kitų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šokių pasaulis nėra lengvas, bet mes puikiai sutariame ir papildome vienas kitą. Tikrai manau, kad esame skirti vienas kitam.

- Kaip dviem nepažįstamiems žmonėms suprasti, kad jie gali tapti puikiais šokių partneriais?

Aurora: nėra lengva tai suprasti, kaip ir žodžiais paaiškinti tą ryšį... Jau pasakojau, kaip mes susipažinome su Roberto. Bet tarp mūsų akimirksniu įsiplieskė jausmai ir emocijos. Turi pajausti šokių partnerį savo mintimis, kūnu ir širdimi.

Kai šokama su mylimuoju, tada daug lengviau atsipalaiduoti šokių aikštelėje. Tiesiog pajauti muziką ir leidi partneriui tave vesti. Tavo kūnas ir mintys tokiu atveju netrukdo pajausti šokio ir jį lydinčios aistros. Tiesiog visiškai įsitrauki į šokį ir partnerį. Seki jį akimis ir visiškai pasitiki juo.

REKLAMA

Suprantama, kad taip vadinama „chemija“ tarp dviejų žmonių yra tiesiog būtina aplinkybė. Ypač, kai du žmonės yra pora tik šokių aikštelėje. Tada labai svarbu kantrybė ir supratimas vienas kito. Stresas ir neigiamos emocijos turi likti nuošalyje. Juk šokis yra būdas išreikšti jausmus. Tad vienas kitą jaučiantiems žmonėms tą padaryti yra lengviau.

Asmeniškai man, šokis visų pirma yra menas, o ne tiesiog techninės studijos, kurias galima tiesiog mintinai išmokti.

Roberto: Aurora puikiai atsakė į šį klausimą ir nieko daugiau pridurti negalėčiau. Tai tik parodo, kad kalbant apie šokius mūsų mintys sutampa.

REKLAMA

- Pasakykite bent tris priežastis, kodėl žmonės turėtų pradėti šokti?

Aurora: žmonės turi pradėti šokti, nes tai yra puiki terapija nuo visų ligų. Šokiai taip pat įkvepia daug gerų emocijų. Trečią priežastį įvardysiu savo mėgstamu posakiu: „Aš įsimylėjau šokius, nes tai yra vienintelė meno rūšis, kuri yra taip arti meilės. Tai menas sukurtas iš kūno, sielos ir širdies.“

Roberto: žmonės turi pradėti šokti, nes tai yra tobulas kelias pajausti dar nepatirtas emocijas. Taip pat tai yra galimybė susipažinti su naujais žmonėmis ar net sukurti asmeninius santykius. Ir trečia priežastis – šokiai padeda sukurti žmogaus asmenybę, papildyti ją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kokiais žodžiais išreikštumėte, ką asmeniškai jums reiškia šokiai?

Aurora: meilė, laisvė, visiškas atsipalaidavimas, menas, viliojimas, aistra, energija, atsipalaidavimas.

Roberto: poezija, jausmai, meilė, aistra, laimė, interpretacija, adrenalinas, svajonės, žavesys, jaudulys.

- Koks yra didžiausias iššūkis, kai šokama poroje?

Aurora ir Roberto: šokant poroje turi būti labai kantrus. Taip pat reikia galvoti ne tik savo galva, tačiau ir priimti partnerio idėjas, mintis, jausmus. Du žmonės turi tapti vienu ir kažkiek pamiršti asmenines ambicijas. Tik žengiant šiuo keliu du žmonės gali pasiekti puikių rezultatų, jiems gali būti gera ir smagu šokti kartu.

REKLAMA

- Ar per pasirodymus nejaučiate baimės, kad suklysite?

Aurora: turiu pripažinti, kad iki šiol labiau jaučiu filmavimo kamerų baimę, bet dirbu ties tuo (juokiasi – aut. past.). Per pasirodymus nejaučiu baimės kažką pamiršti, nes visiškai pasitikiu savo partneriu su kuriuo daug dirbame, kad pavyktų kaip įmanoma labiau sumažinti klaidų skaičių.

Roberto: kai atsiduri scenoje, visada jaučiasi šioks toks jaudulys, kuris pranyksta su pirmais muzikos garsais. Tada scenoje lieka tik muzika, tu ir tavo partnerė. Niekas daugiau nebeegzistuoja.

- Kaip gimė idėja sukurti ir nufilmuoti šokį pagal visiems žinomos Ed Sheeren dainos „Shape of you“ remiksą?

REKLAMA

Aurora: jeigu atvirai, šokio vaizdo įrašas pagal dainą „Shape of you“ buvo visiška improvizacija. Paprašiau Dj Tronky padaryti tos dainos remiksą, kuris turėjo tapti Roberto gimtadienio dovana. Kai kartu su Roberto pasiklausėme tos dainos, nusprendėme sukurti šokį ir jį nufilmuoti. Buvo tikrai smagi patirtis, tad galvojame, kad netrukus pasaulį išvys ir dar vienas toks vaizdo klipas.

Roberto: Aurora jau atsakė į šį klausimą. Gal tik pridursiu, kad kuriant tokį šokį yra labai svarbu interpretacijos, emocijų perteikimas ir gilus muzikos pojūtis.

REKLAMA
REKLAMA

- Meilės ir aistra šokių aikštelėje. Ar sutinkate, kad įsimylėjusiems žmonėms yra lengviau pasiekti tikslų šokiuose?

Aurora: nėra net abejonės, kad su mylimu žmogumi šokti yra lengviau. Stiprus ryšys ir emocijos padaro mūsų šokį ypatingu.

Roberto: taip, žinoma. Kai tu daliniesi ta pačia aistra, meile ir supratimu – visada yra lengviau pasiekti užsibrėžtų tikslų.

- Kokia yra didžiausia jūsų svajonė, kuri susijusi su šokiais?

Aurora: mano didžiausia svajonė yra studijuoti šokio meną su pačiais geriausiais šokėjais pasaulyje.

Roberto: mano svarbiausias tikslas, susijęs su šokiais yra visada duoti ir gauti neįkainojamas emocijas.

- Šokiai yra jūsų darbas ar hobis?

Aurora: du viename. Mokau kitus šokti regetoną. O laisvalaikiu pati gilinu teorines ir praktines žinias.

Roberto: taip pat - ir vienas, ir kitas. Mokau kitus šokti bačiatą, salsą ir kizombą. O laisvalaikiu daug skiriu laiko tobulėjimui šokių aikštelėje.

- Ką pasakytumėte žmonėms, kurie teigia, kad nėra sutverti šokiams?

Aurora: aš manau, kad šokiai yra skirti visiems. Tad abejojantiems patarčiau dar kartą apgalvoti, kodėl jie nepasiryžta žengti į šokių aikštelę. Reikia tiesiog mažiau abejoti savimi ir pradėti veikti. Jei žmogus įdės daug pastangų, tai rezultatai, tikiu, nustebins net juos pačius.

REKLAMA

Roberto: fizinė būklė šokiuose nėra tokia svarbi. Daug svarbiau yra pasiryžimas ir atsidavimas sunkiam darbui. Labai svarbu nenuleisti rankų, kai iš pirmo karto kažkas nepavyksta, o toliau atkakliai siekti užsibrėžto tikslo.

- Apie šokius kalbate su užsidegimu ir negailite daug gražių žodžių, tad paskutinė užduotis – apibūdinkite juos vienu vieninteliu žodžiu?

Aurora: gyvenimo būdas. („Lifestyle“ – vieno žodžio angliškas išsireiškimas, kuris lietuviškai verčiamas dviem žodžiais).

Roberto: aistra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų