REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo koridoriais Kęstutį Pūką lydėjo žmona

Seimo specialioji komisija siūlo pradėti apkaltos procesą seksualiniu priekabiavimu apkaltintam Seimo nariui Kęstučiui Pūkui, BNS patvirtino komisijos pirmininkė valstietė Dovilė Šakalienė. Seimo koridoriais parlamentarą lydėjo žmona Lina Pūkienė.

Seimo specialioji komisija siūlo pradėti apkaltos procesą seksualiniu priekabiavimu apkaltintam Seimo nariui Kęstučiui Pūkui, BNS patvirtino komisijos pirmininkė valstietė Dovilė Šakalienė. Seimo koridoriais parlamentarą lydėjo žmona Lina Pūkienė.

REKLAMA

Sprendimą komisija priėmė penktadienį šešiais balsais „už“ ir dviem komisijos nariams susilaikius.

Po komisijos posėdžio išvadą pristačiusi D.Šakalienė žurnalistams patvirtino, kad apkaltą Seimo nariui siūloma pradėti dėl priesaikos sulaužymo ir šiurkštaus Konstitucijos pažeidimo.

„Komisija, atsižvelgdama į tai, kas išdėstyta, padarė išvadą – konstatuoti, kad yra pagrindas pradėti K.Pūkui apkaltos procesą Seime“, – sakė D.Šakalienė.

Kaltinamas diskreditavęs Seimo autoritetą

Komisijos vertinimu, K.Pūkas diskreditavo Seimo autoritetą netinkamai elgdamasis su savo padėjėjais, taip pat ir darbo pokalbių metu, kai „veiksmais, žodžiais, neverbaline kūno kalba buvo žeminamas kandidačių orumas, jos buvo akivaizdžiai diskriminuojamos dėl jų socialinės padėties“.

REKLAMA
REKLAMA

„Savo neetišku elgesiu Seimo narys K.Pūkas diskreditavo Seimo autoritetą, todėl jo veiksmai vertintini kaip Seimo nario priesaikos sulaužymas bei kaip šiurkštus Konstitucijos pažeidimas“, – pabrėžė komisijos pirmininkė.

REKLAMA

Komisijos pirmininkė taip pat pažymėjo, kad išvadoje remiamasi ne visų apklaustų liudytojų parodymais, o tik su K.Pūku susidūrusių jo kaip Seimo nario darbo metu, taip pat parodymai, kurie kėlė kokių nors abejonių, buvo vertinami gynybos naudai ir išvadoje necituojami. Pasak jos, galutinėje išvadoje remiamasi keturių žmonių liudijimais.

„Mes nusprendėme atsisakyti tų parodymų, kurie buvo anksčiau, iki darbo Seime, todėl, kad šioje išvadoje mes nusprendėme tik du pagrindus konstatuoti, Konstitucijos ir priesaikos sulaužymą, visi kiti veiksmai, kurie buvo atlikti iki to, nėra susiję. Visur, kur buvo abejonių arba aplinkybių, kurios galėtų būti traktuojamos gynybos naudai, visais šiais atvejais mes nesirėmėme šiais parodymais“, – tvirtino valstietė.

REKLAMA
REKLAMA

K.Pūkas tyrimą vadina šališku

K.Pūkas savo ruožtu komisijos tyrimą vadina neobjektyviu ir šališku, sako ketinantis gintis iki pabaigos.

„Tai yra neobjektyvu, neištirtas procesas, neleista man pasinaudoti gynyba, neišklausyti ano pasiūlyti liudininkai, manau, kad vienašališkai padarytas sprendimas, kuris manęs netenkina“, – žurnalistams Seime komisijai pranešus savo sprendimą sakė K.Pūkas.

„Aš nei vienos, nei tyčia,nei netyčia neįžeidžiau, nežeminau ir nei prie vienos nepriekabiavau“, – sakė K.Pūkas, patvirtinęs savo noru kol kas iš Seimo trauktis neketinantis. Parlamentaras neprognozavo, koks galėtų būti Seimo sprendimas jo atžvilgiu. „Manymas yra vienas dalykas, o kaip vyks procesas, kitas dalykas, jūs stebit aplinką, kaip čia vyksta, kaip čia tie buldozeriai važinėja ir visa kita“, – kalbėjo K.Pūkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apkalta K.Pūkui inicijuota žiniasklaidai paskelbus apie galimą Seimo nario seksualinį priekabiavimą per darbo pokalbius. Kelios merginos dėl to kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, pradėtas tyrimas.

K.Pūkas savo kaltę neigia, kilus skandalui jis paliko „Tvarkos ir teisingumo“ partijos, su kuria išrinktas į Seimą, frakcijos.

V.Pranckiečio prognozė: dauguma palaikys apkaltą

Seimo pirmininkas „valstietis“ Viktoras Pranckietis komisijos sprendimą vadino teisingu ir priminė tik kilus skandalui paraginęs K.Pūką palikti parlamentą, kad nekenktų jo reputacijai.

„Vertinu sprendimą labai teisingai. Pačioje pradžioje kalbėjome, kad toks žingsnis iš jo pusės būtų teisingiausias ir greičiausias. Dabar mes turime jam padėti visais būdais (tą žingsnį) žengti“, – žurnalistams penktadienį sakė V.Pranckietis.

REKLAMA

„Neabejoju, kad dauguma balsuos (už apkaltą), matyt, atsiras, kurie turės ir kitų minčių, bet tikrai nedaug“, – komisijos išvados svarstymo eigą Seime prognozavo parlamento vadovas.

Pagal Seimo statutą, nutarimo projektas, kuriuo apkaltos procesą siūloma pradėti, turės būti pateiktas artimiausiame posėdyje.

Dokumentas priimamas paprasta plenariniame posėdyje dalyvaujančių Seimo narių dauguma.

Jei pritariama specialiosios tyrimo komisijos išvadai, kad yra pagrindas pradėti apkaltos procesą, Seimas kreipiasi į Konstitucinį Teismą išvados, ar asmens, kuriam pradėta apkaltos byla, konkretūs veiksmai prieštarauja Konstitucijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų