REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Denny Kwan (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Kambodžoje gyvenančiai aktorei Denny Kwan (24 m.) uždrausta filmuotis kino filmuose, nes, pasak šalies kultūros viršininkų, moteris yra per daug seksuali.

21

Kambodžoje gyvenančiai aktorei Denny Kwan (24 m.) uždrausta filmuotis kino filmuose, nes, pasak šalies kultūros viršininkų, moteris yra per daug seksuali.

REKLAMA

Denny, ne kartą vaidinusi įvairiose kino juostose, iš naujo buvo pamokyta Kultūros ir meno ministerijos, nes, kaip nuspręsta, ji nesilaikė elgesio kodekso.

300 tūkst. sekėjų „Facebook“ socialiniame tinkle turinti moteris sakė, kad visi jos atlikti vaidmenys nebuvo erotiški.

„Kambodžoje yra daug seksualių menininkų. Kai kurie filmavimų metu, kitaip nei aš, bučiuojasi ir dalyvauja erotinėse scenose. Žinau, kad turiu teisę rengtis kaip noriu, bet mūsų kultūra ir Kambodžos žmonės negali su tuo susitaikyti. Nuo šiol stengsiuos būti mažiau seksuali, nei prieš tai, kai savo nuotraukomis dalinsiuos socialiniuose tinkluose“, - naujienų portalui „Phnom Penh Post“ sakė Denny.

Pasak merginos, kai pirmą kartą ji buvo „iškviesta ant kilimėlio“ priešais kultūros ministerijos atstovus, jie ją auklėjo kaip savo dukterį, bet Denny vis dėlto išsireikalavo teisės rengtis taip, kaip nori.

REKLAMA
REKLAMA

Ministerijos elgesio kodekso tikslas – skatinti menų apsaugą ir išlaikymą, kultūrą ir tradicijas bei šalies identitetą. Taip pat užkirsti kelią bet kokiems neigiamiems tautos tradicijų ir meno pokyčiams.

REKLAMA

12 mėnesių Denny negalės rodytis prieš bet kokią kamerą. Ši bausmė susilaukė didžiulio kovotojų už moterų teises susidomėjimo šalyje.

„Gender and Development Cambodia“ lyčių lygybės grupė užsipuolė tokį ministerijos sprendimą dėl moralinių ir teisinių priežasčių.

„Manau, kad ministerija netūrėtų taip su ja elgtis, nes ji turi teisę ir nėra jokių įstatymų draudžiančių žmonėms dėvėti atitinkamus drabužius“, - teigė Ros Sopheap, grupės vykdančioji vadovė.

Ros teigimu, ministerija pažeidžia Jungtinių Tautų konvenciją, draudžiančią bet kokia diskriminaciją prieš moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Thida Khus, moterų teisių grupės „Silaka“ vadovė, tokį ministerijos sprendimą pavadino nepriimtinu, nes tokiu būdu Denny uždrausta dirbti bei yra prašoma kitų darbdavių nesamdyti jos. Taip dar kartą skatinama diskriminacija prieš moteris.

Mokslininkė Theresa de Langis sakė, jog toks elgesys turi nemalonų efektą ne tik jai, bet ir visoms moterims, norinčioms save išreikšti.

Kultūros ministerija tvirtai laikėsi savo nuomonės ir teigė, jog viskas atitinka įstatymus.

Disciplinos tarybos narys Chamroeun Vantha teigė, kad Denny nubausta, nes nesilaikė gegužės mėnesį ministerijai duoto rašytinio pažado rengtis labiau pridengiančiais drabužiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarybos nariai nusprendė nubausti Denny Kwan ir neleisti jai metus dirbti pramogų sferoje, pavyzdžiui, filmuotis kino filmuose, dainuoti dainas ir karaoke ar dalyvauti televizijos laidose.

Pon Putborei, moterų reikalų ministerijos atstovas teigė, kad kaip viešas asmuo, Denny neturi teisės rengtis taip kaip nori. „Mūsų kultūroje ji turi elgtis atsargiai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų