REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Diana Stankejeva (nuotr. Manto Stankevičiaus)

„Man buvo labai svarbu apginti čempionės titulą, dar kartą įrodyti, kad esu geriausia. Tai yra dar vienas žingsnis savo svajonės link“, - šeštadienį tapusi absoliučia Lietuvos bikinio kategorijos čempione sakė 27-erių šilutiškė Diana Stankejeva.

24

„Man buvo labai svarbu apginti čempionės titulą, dar kartą įrodyti, kad esu geriausia. Tai yra dar vienas žingsnis savo svajonės link“, - šeštadienį tapusi absoliučia Lietuvos bikinio kategorijos čempione sakė 27-erių šilutiškė Diana Stankejeva.

REKLAMA

Iškovojusi teisę ginti Lietuvos garbę Europos čempionate sportininkė tikino jokio startinio jaudulio prieš svarbiausias sezono varžybas nejaučianti. „Baimės tikrai nėra, kiekvieną kartą į sceną žengiu su dideliu malonumu, - sakė D. Stankejeva. – Žinau, kad tuo turiu džiaugtis ir mėgautis. Aš savimi pasitikiu. Mano tikslas ir didžiausia svajonė yra iškovoti profesionalo kortą. Todėl žingsnis po žingsnio judu šios svajonės link“.

Lietuvos čempionate savo ūgio kategorijoje (virš 166 cm) D. Stankejeva, teisėjų sprendimu, buvo pranašesnė už varžybų favorite laikytą Kristiną Narbutaitytę, o dėl absoliučios šalies čempionės titulo šilutiškei teko varžtis su puikius rezultatus šį sezoną demonstruojančia Egle Gestautaite (ūgio kategorija iki 166 cm).

REKLAMA
REKLAMA

Užsibrėžtas tikslas

„Taip, visos trys esame proporcingos, tačiau šiek tiek skirtingos. Bikinio kategorijoje yra vertinamas „ryškumas“, proporcijos, moteriškumas. Yra labai daug aspektų, kurie lemia pergalę, - kalbėjo Lietuvos čempionė. – Tačiau yra sunku, nes kiekviename turnyre teisėjai gali nuspręsti kitaip“.

REKLAMA

Svajonė apie profesionalo kortą D. Stankejevos gyvenime atsirado po pirmųjų bandymų ruoštis varžyboms. „Pavyko sau įrodyti, kad galiu tai pasiekti. Esu proporcinga, gal genetiškai apdovanota... Sutikime, kad fitnesas yra genetiškai apdovanotų žmonių sportas, - nusišypsojo sportininkė. – Pirmasis mano tikslas buvo tapti Lietuvos čempione. Tai pasiekiau. Išbandžiau savo jėgas kituose turnyruose, dabar norėjau užtvirtinti savo statusą Lietuvoje. Kodėl dabar neturėčiau siekti dar kažko?“

Kalbėdama apie profesionalo kortą D. Stankeveja nė karto nepasakė „jei turėsiu“, nuolat kartojo „kai turėsiu“.

REKLAMA
REKLAMA

„Nes aš to noriu, to sieksiu. Vieną dieną aš ją turėsiu, - sakė sportininkė. – Turiu savo viziją, noriu ruošti sportininkus, noriu perduoti visą savo turimą informaciją „bikinukėms“. Žinau, kad mano žinių bagažas, kai turėsiu profesionalo kortą, bus dar didesnis“.

Paslaptis – nebijoti svajonių

Pasak D. Stankejevos, ruošiantis varžyboms ir keliant sau pačius aukščiausius reikalavimus svarbiausias vaidmuo atitenka treneriui. „Mane varžyboms ruošia Mindaugas Vilkas. Tuo labai džiaugiuosi, - šypsojosi D. Stankejeva. – Būtent jis yra pagrindinis žmogus, kuris dalinasi savo žiniomis. Jau esu pasimokiusi, kad reikia klausytis jo nurodymų ir nebandyti eksperimentuoti savarankiškai. Treneris turi savo viziją ir jau ne vieną kartą yra įrodęs, kad žino, ką daro. Aš juo pasitikiu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Stankejeva sutiko, kad bikinio kategorija iki šiol sulaukia labai daug dėmesio ir diskusijų, tačiau tai jai nė kiek netrukdo išlaikyti čempioniškos ramybės. „Esu labai paprastas žmogus. Taip, daug žmonių man rašo žinutes, tačiau man tai nė kiek netrukdo, - sakė D. Stankejeva. – Visada esu natūrali, nevaidinu, neturiu antro veido. Svarbiausia yra būti savimi. Turiu vieną patarimą visoms merginoms: siekite savo svajonių. Atiduokite tam visas savo jėgas ir nebijokite – rezultatas bus“.

Visą savo dėmesį dabar D. Stankejeva sutelks į pasiruošimą gegužės pradžioje Ispanijoje vyksiantį Europos čempionatą. „Dabar yra svarbiausia leisti organizmui pailsėti ir Europos čempionate pademonstruosiu dar geresnę sportinę formą“, - užtikrintai kalbėjo atletė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų