REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Atrodo, visada puikiai žinojau savo kūną, tačiau nuodugnus tyrimas atskleidė tiesą, - įspūdžiais dalinosi #sixpack iššūkį priėmęs TV3 laidų vedėjas Mindaugas Rainys. – Įsivaizduokite, atradau kaklo raumenis, apie kuriuos niekada nebuvau pagalvojęs“.

„Atrodo, visada puikiai žinojau savo kūną, tačiau nuodugnus tyrimas atskleidė tiesą, - įspūdžiais dalinosi #sixpack iššūkį priėmęs TV3 laidų vedėjas Mindaugas Rainys. – Įsivaizduokite, atradau kaklo raumenis, apie kuriuos niekada nebuvau pagalvojęs“.

REKLAMA

M. Rainys pasiryžo iki birželio mėnesio įrodyti, kad pasiruošti vasaros sezonui galima sportuojant atsakingai. Mintis išbandyti save laidų vedėjui kilo gimus svajonei sudalyvauti „Ironman“ triatlone kitais metais. Tačiau tik projektui prasidėjus M. Rainys išsikėlė kontrolinius tikslus: 25 prisitraukimai ir raumenų „kaladėlėmis“ išraižytas pilvo presas.

Visą gyvenimą sportavusiam – nuo krepšinio bei bokso iki ištvermės treniruočių – M. Rainiui į pagalbą atskubėjo „Burneika Fitness“ įkūrėjas Bronius Burneika, kuris patikėjo laidų vedėjo ryžtu ir užsispyrimu.

REKLAMA
REKLAMA

Po pirmosios bendros treniruotės treneris buvo lengvai nustebęs gera M. Rainio fizine būkle, tačiau šįkart jis nusprendė sužinoti, su kuo prasidėjo: #sixpack iššūkio dalyviai apsilankė sporto ir sveikatingumo centre „VS-Fitness“, kur M. Rainys atliko kūno raumenyno testus.

REKLAMA

Nustebino biologinis amžius

„Tai nėra naujas išradimas, - tikino M. Rainys. – Tai leidžia daugiau sužinoti apie galimas traumas tiek profesionaliam sportininkui, tiek mėgėjui. Man itin svarbus buvo „Biodex“ testas, kuris leido suprasti, ar mano traumuota ir operuota kairė koja gali atlaikyti sunkesnius krūvius“.

Po šio testo kineziterapeutas Darius Dzimidas nudžiugino Mindaugą. „Išvada tik viena: gal ir galėjo atrodyti, kad po operacijos reabilitacija buvo prasta, tačiau laikas padarė savo – šiuo metu viskas yra tikrai neblogai“.

M. Rainys atliko dar ne vieną testą, kurie atskleidė visus kūno privalumus ir trūkumus. „Rezultatai mane šiek tiek nustebino, ypač kūno masės tyrimas, kurio dėka sužinojau, kad man trūksta riebalų, - šypsojosi M. Rainys. – Taip pat nudžiugino žinia, kad mano biologinis amžius yra 27-eri, nors dabar man trisdešimt. Vadinasi, gyvenant aktyviai gali jaustis puikiai ir pasigirti nebloga sveikata“.

REKLAMA
REKLAMA

Sportas - atsakingai

„Gal kiek nustebino jėgos skirtumai kairėje ir dešinėje pusėje. Žinojau, kad po kojos traumos visą savo jėgą kompensuoju dešine puse, bet net nesuvokiau, kad šis skirtumas yra toks didelis. Nežinojau ir fakto, kad tai lemia kasdienį judėjimą, ateityje nesprendžiamos problemos gali pakenkti virškinimui, stuburui ir klubams“, - atsiduso M. Rainys.

Visas tyrimas truko kone dvi valandas. „Pavargau, bet buvo smagu išgirsti pozityvių naujienų. Nepaisant projekto pavadinimo „#sixpack challenge“, noriu paskleisti žinutę apie atsakingą sportavimą, - kalbėjo M. Rainys. - Kartais norime gražesnių kojų, tačiau grožis turėtų likti atrojo vietoje. Visų svarbiausia sportuojant tobulinti tas kūno vietas, kurioms reikia papildomos pagalbos. Džiaugiuosi šįkart patekęs į tikrų profesionalų rankas. Pats pasijutau tarsi profesionalu atletas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne kartą televizijos laidose matęs testuojamus sportininkus M. Rainys jiems tyliai pavydėdavo. „Būdavo tikrai labai pavydu, - juokėsi M. Rainys. – Labai gerai, kad šiuolaikinės technologijos sugeba „atgaivinti“ kūną, tačiau, jei nesi profesionalas, svarbu sportuoti atsakingai ir saugant save. Pats norėčiau būti fiziškai pasirengęs visiems gyvenimo atvejams ir įgauti daugiau pasitikėjimo savimi. Noriu žinoti, kad esant reikalui galėsiu be vargo įlipti į medį, perplaukti reikiamą atstumą ar nubėgti ten, kur reikia“.

Suprato klaidas

„Su nugara – viskas gerai, pilvo presas – jis yra netgi per stiprus, - po visų testų M. Rainį informavo sporto ir sveikatingumo centro „VS-Fitness“ reabilitacijos skyriaus vadovas Tadas Puzara. – Kiek silpnesnė yra krūtinė. Matome, kad kairė kūno pusė yra silpnesnė: - 27. Disbalansas yra labai blogas, kaklo raumenys yra silpni, kairė ranka silpnesnė už dešinę“.

REKLAMA

„O pradžia buvo tokia gera – pasakėte kelias geras naujienas, o po to daug blogų“, - nusijuokė M. Rainys.

Paklaustas, ar dabar, žinodamas testo rezultatus, norėtų atsukti laiką atgal ir išvengti anksčiau sporto metu darytų klaidų, M. Rainys net neabejojo: „Ilgos valandos, jaunystėje praleistos „štanginėje“, norint užauginti rankas ir krūtinę dabar riboja tam tikrus judesius. Dabar daugiau dėmesio skirčiau kojoms, nes jos mane nešioja visą gyvenimą, aš jas varginu ir verčiu daryti keisčiausius dalykus, o papildomos jėgos joms visada trūko“.

Daugiau apie Mindaugo Rainio dieną sporto ir sveikatingumo centre „VS-Fitness“ galite pamatyti čia:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų