REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalifornijos šiaurėje buvo sulaikytas mokytojas iš Tenesio valstijos, kaltinamas pagrobęs 15-metę moksleivę, ketvirtadienį pranešė pareigūnai ir pridūrė, kad mergina buvo surasta nenukentėjusi.

Kalifornijos šiaurėje buvo sulaikytas mokytojas iš Tenesio valstijos, kaltinamas pagrobęs 15-metę moksleivę, ketvirtadienį pranešė pareigūnai ir pridūrė, kad mergina buvo surasta nenukentėjusi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

50-mečio Tado Cumminso (Tado Kaminzo) buvo ieškoma ilgiau nei mėnesį – nuo tada, kai jis dingo su paaugle Elizabeth Thomas (Elizabet Tomas).

REKLAMA

Vyras buvo sulaikytas nuošalioje vietovėje šalia Kalifornijos ir Oregono valstijų ribos, kai policija trečiadienį vėlai vakare sulaukė pranešimo „karštąja telefono linija“.

„Skambinęs asmuo nurodė, kad jie prieš pusantros savaitės apsistojo trobelėje nuošalioje Sisilvilio vietovėje Kalifornijoje“, – spaudos konferencijoje sakė Tenesio tyrimų biuro (TBI) atstovas spaudai Joshas DeVine'as (Džošas Devainas).

Jis sakė, kad šerifo atstovams nebuvo lengva pasiekti nuošalią ir izoliuotą vietovę, bet galiausiai jiems pavyko aptikti T.Cumminso automobilį.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį prašvitus jie vyrą sulaikė. E.Thomas nenukentėjo.

Kelios JAV žiniasklaidos priemonės pranešė, kad pora buvo apsistojusi bendruomenėje, kuri žinoma kaip „Juodojo lokio ranča“ (Black Bear Ranch) – apie ją pasakojama 2005 metais pasirodžiusiame dokumentiniame filme „Komuna“(Commune).

Remiantis internete skelbiama informacija, šią komuną 1968 metais įkūrė „grupė žmonių, siekiančių ištrūkti iš miesto ir kartu pradėti naują gyvenimą kalnuose“. Šios komunos šūkis – „laisva žemė laisviems žmonėms“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

T.Cumminsas, kuriam gresia kaltinimai dėl pagrobimo sunkinančiomis aplinkybėmis ir seksualinio kontakto su nepilnamete, dingo kartu su E.Thomas kovo 13 dieną. Dėl dingusios nepilnametės Tenesyje ir Alabamoje buvo paskelbtas AMBER pranešimas. Tai specialus pranešimas, naudojamas informuoti visuomenę apie vaiko pagrobimą.

„Mūsų informacijos analitikai ir agentai nenuilstamai dirbo nuo tada, kai buvo paskelbtas šis AMBER pranešimas. Jie patikrino daugiau nei 1 500 žmonių pranešimų iš visų 50 valstijų“, – sakė TBI direktorius Markas Gwynas (Markas Gvinas).

REKLAMA

„Visgi tai, kas šįryt vyko Kalifornijoje, patvirtina, kad reikia tik vieno žmogaus sėkmingai pabaigai“, – pridūrė jis.

„Globojo paauglę“

T.Cumminsas dirbo mokytoju Tenesio mokykloje, kur mokėsi ir E.Thomas. Jis buvo atleistas už nederamą elgesį su moksleive, kai kitas vaikas papasakojo matęs porą besibučiuojant.

M.Gwyno biuro praėjusį mėnesį išplatintame pranešime buvo rašoma, kad tyrimas atskleidė „nerimą keliantį Tado Cumminso elgesio modelį, kai šis 50-metis vyras piktnaudžiavo mokytojo statusu, užmegzdamas nederamai artimą ryšį su šia pažeidžiam jauna mergaite, siekdamas ją suvilioti ir potencialiai seksualiai išnaudoti“.

REKLAMA

Pareigūnai sakė, kad prieš poros dingimą T.Cumminsas rinko internete informaciją apie santuoką su nepilnamečiu ir taip pat mėgino išsiaiškinti, ar jo mašina galėtų būti susekta.

T.Cumminso žmona Jill (Džil), su kuria jis santuokoje praleido daugiau nei tris dešimtmečius ir turi dvi suaugusias dukras, apie vyro dingimą pareigūnams pranešė, kai namuose aptiko jo paliktą raštelį.

Interviu televizijai ABC moteris sakė pažinojusi E.Thomas ir galvojusi, kad jos vyras tiesiog globoja paauglę. Pasak moters, ji kartu su vyru netgi vedėsi E.Thomas į bažnyčią.

„Ji kalbėdavosi su juo apie savo problemas iš praeities“, – sakė J.Cummins.

Pareigūnai nurodė, kad E.Thomas bus parskraidinta į Tenesį ir grąžinta šeimai. T.Cumminsas taip pat bus pargabentas į šią valstiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų